“Τρύπιος Βράχος”. Αναρρίχηση στη Νέα Ζωή Πέλλας

Συμβαίνει σήμερα, ώρα 11, στον Τρύπιο Βράχο (40°50'44.41"Β/ 22° 6'47.21"Α) του χωριού Νέα Ζωή Πέλλας. Φημολογείται πως η Ολυμπιάδα τον διαπέρασε τρεις φορές και μετά μπόρεσε να γεννήσει τον Μέγα Αλέξανδρο. Ως πρόσφατα, όσες επιθυμούσαν να τεκνοποιήσουν, έκαναν το ίδιο αφήνοντας επιτόπιο αντίτιμο έναν πετεινό ή αμνό. Κάτω από αυτά κρύβεται η πανάρχαια λατρεία των λίθων -επιβιώνει ως σήμερα στο Ισλάμ. Εμείς πάμε για να κυοφορήσουμε επαναστατικές ιδέες, ενάντιοι στην επιπολάζουσα αθλιότητα, γαζώνοντας παράλληλα το βράχο με νέες διαδρομές.

Συμβαίνει σήμερα 7η Νοεμβρίου 2015, ώρα 11, στον Τρύπιο Βράχο (40°50’44.41″Β/ 22° 6’47.21″Α) του χωριού Νέα Ζωή Πέλλας. Φημολογείται πως η Ολυμπιάδα τον διαπέρασε τρεις φορές και μετά μπόρεσε να γεννήσει τον Μέγα Αλέξανδρο. Ως πρόσφατα, όσες επιθυμούσαν να τεκνοποιήσουν, έκαναν το ίδιο αφήνοντας επιτόπιο αντίτιμο έναν πετεινό ή αμνό. Κάτω από αυτά κρύβεται η πανάρχαια λατρεία των λίθων -επιβιώνει ως σήμερα στο Ισλάμ. Εμείς πάμε για να κυοφορήσουμε επαναστατικές ιδέες, ενάντιοι στην επιπολάζουσα αθλιότητα, γαζώνοντας παράλληλα το βράχο με νέες διαδρομές.

Τμήμα του «Τρύπιου Βράχου», ασβεστολιθικού πεδίου στη Νέα Ζωή Πέλλας. Με το κόκκινο δηλώνεται η νέα αναρριχητική διαδρομή ονόματι «Τα τρία σπήλαια της Ολυμπιάδας», 30 περίπου μέτρα, 6b+ πιθανή δυσκολία, 5 πλακέτες. Ξεκινά από την είσοδο της σπηλιάς, όπου έμπαιναν όσες γυναίκες επιζητούσαν τεκνοποίηση, κι έπειτα περνά από άλλα δύο σπήλαια ψηλότερα ευρισκόμενα. Με το κόκκινο ό,τι γαζώθηκε σήμερα, με το πράσινο το τμήμα που έμεινε ανέπαφο. — μαζί με τους Teo Fasoulas στην τοποθεσία Néa Zoí, Pella, Greece.

Τμήμα του «Τρύπιου Βράχου», ασβεστολιθικού πεδίου στη Νέα Ζωή Πέλλας. Με το κόκκινο δηλώνεται η νέα αναρριχητική διαδρομή ονόματι «Τα τρία σπήλαια της Ολυμπιάδας», 30 περίπου μέτρα, 6b+ πιθανή δυσκολία, 5 πλακέτες. Ξεκινά από την είσοδο της σπηλιάς, όπου έμπαιναν όσες γυναίκες επιζητούσαν τεκνοποίηση, κι έπειτα περνά από άλλα δύο σπήλαια ψηλότερα ευρισκόμενα. Με το κόκκινο ό,τι γαζώθηκε σήμερα, με το πράσινο το τμήμα που έμεινε ανέπαφο. — μαζί με τους Teo Fasoulas.

 

Τοποθετώντας ιμάντα σε μυτίκι, ώστε να λάβει χώραν προώθηση, αρχικά ως τη σπηλιά που διακρίνεται μερικά μέτρα επάνω αριστερά. Ο συμπαγής βράχος δεχόταν ελάχιστες παροδικές ασφάλειες (ψείρες ή καρφιά), αυξάνοντας την επικινδυνότητα και την απορρέουσα πρόκληση. Πιο συγκινητικό όλων ήταν η αιώνια ιερότητα του «Τρύπιου Βράχου», καθώς οι γυναίκες πίστευαν –και πιστεύουν ακόμα- ότι βοηθάει στην τεκνοποίηση. Εμάς, πάντως, μας πρόσφερε σθένος για τον άφοβο δαμασμό του. Φωτό Teo Fasoulas — στην τοποθεσία Néa Zoí, Pella, Greece.

Τοποθετώντας ιμάντα σε μυτίκι, ώστε να λάβει χώραν προώθηση, αρχικά ως τη σπηλιά που διακρίνεται μερικά μέτρα επάνω αριστερά. Ο συμπαγής βράχος δεχόταν ελάχιστες παροδικές ασφάλειες (ψείρες ή καρφιά), αυξάνοντας την επικινδυνότητα και την απορρέουσα πρόκληση. Πιο συγκινητικό όλων ήταν η αιώνια ιερότητα του «Τρύπιου Βράχου», καθώς οι γυναίκες πίστευαν –και πιστεύουν ακόμα- ότι βοηθάει στην τεκνοποίηση. Εμάς, πάντως, μας πρόσφερε σθένος για τον άφοβο δαμασμό του. Φωτό Teo Fasoulas.

 

Άνοιγμα οπής με το ηλεκτρικό τρυπάνι για την τοποθέτηση του 4ου βύσματος. Σε αρκετά σημεία χρειάστηκε τεχνητή ανόρθωση με ιμάντες, αφού τόσο τα πιασίματα όσο και τα πατήματα είχαν κλίση προς τα κάτω, ενώ ο συμπαγής βράχος επέτρεπε λίγες μόνο σταθεροποιητικές ασφάλειες (ψείρες και καρφιά). Πεδίο «Τρύπιος Βράχος» στη Νέα Ζωή Πέλλας. Διαδρομή «Τα τρία σπήλαια της Ολυμπιάδας» — μαζί με τους Teo Fasoulas στην τοποθεσία Néa Zoí, Pella, Greece.

Άνοιγμα οπής με το ηλεκτρικό τρυπάνι για την τοποθέτηση του 4ου βύσματος. Σε αρκετά σημεία χρειάστηκε τεχνητή ανόρθωση με ιμάντες, αφού τόσο τα πιασίματα όσο και τα πατήματα είχαν κλίση προς τα κάτω, ενώ ο συμπαγής βράχος επέτρεπε λίγες μόνο σταθεροποιητικές ασφάλειες (ψείρες και καρφιά). Πεδίο «Τρύπιος Βράχος» στη Νέα Ζωή Πέλλας. Διαδρομή «Τα τρία σπήλαια της Ολυμπιάδας» — μαζί με τους Teo Fasoulas.

 

Ραπέλ για ανάπαυση μετά την τοποθέτηση της 3ης πλακέτας. Ήταν απαραίτητο για να ξεκουραστεί το σώμα, ειδικά τα χέρια, καθώς έπαιρνε χρόνο για να μπουν αρκετές παροδικές ασφάλειες σε μυτίκια κατά κόρον, ώστε το τρύπημα του βράχου να γίνει (σχετικά) ακίνδυνα και σταθερά. Μπροστά διακρίνεται η συκιά όπου και σήμερα κρεμούν οι γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν διάφορα φυλακτά. Πεδίο «Τρύπιος Βράχος» στη Νέα Ζωή Πέλλας. Διαδρομή «Τα τρία σπήλαια της Ολυμπιάδας» — μαζί με τους Teo Fasoulas στην τοποθεσία Néa Zoí, Pella, Greece.

Ραπέλ για ανάπαυση μετά την τοποθέτηση της 3ης πλακέτας. Ήταν απαραίτητο για να ξεκουραστεί το σώμα, ειδικά τα χέρια, καθώς έπαιρνε χρόνο για να μπουν αρκετές παροδικές ασφάλειες σε μυτίκια κατά κόρον, ώστε το τρύπημα του βράχου να γίνει (σχετικά) ακίνδυνα και σταθερά. Μπροστά διακρίνεται η συκιά όπου και σήμερα κρεμούν οι γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν διάφορα φυλακτά. Πεδίο «Τρύπιος Βράχος» στη Νέα Ζωή Πέλλας. Διαδρομή «Τα τρία σπήλαια της Ολυμπιάδας» — μαζί με τους Teo Fasoulas

Κατηγορίες: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Ετικέτες: , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση