Άρθρα κατηγορίας "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ"

Ιστορία ΣΤ΄ Δημοτικού: περιεχόμενο, γραφή, διδασκαλία

Η πρώτη σελίδα της οπτικής παρουσίασης

Η πρώτη σελίδα της οπτικής παρουσίασης

Παρουσίαση του βιβλίου Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού από το γράφοντα στο 3ο ΔΣ Σιάτιστας την Τρίτη 15η Οκτωβρίου 2013/12:00΄ -14:00΄.

Καλεσμένος από τον ΣΣ ΠΕ Κοζάνης Ιωάννη Παπαδέλη. Ακροατήριο οι δάσκαλοι της ΣΤ΄ τάξης των Σχολείων Βοΐου.

Την ολιγόλεπτη ανακοίνωση συνόδευσε οπτική παρουσίαση, η οποία υπάρχει εδώ.

Στο διάλογο που ακολούθησε προσεγγίστηκαν και διάφορα θέματα εκτός της σχολικής ιστορίας, από την αρχαία εποχή έως σήμερα.

Απλώθηκαν ακόμη στην κουβέντα σύγχρονες συμφωνίες κι ασυμφωνίες μεταξύ της παροδικής πολιτικής και της μόνιμης Ιστορίας.

 

 

Εορδαία: γη προϊστορικών γιγάντων και θεόρατων καμινάδων

πανελ

Το κάτωθι κείμενο γράφτηκε για την παρουσίαση του βιβλίου του Θέμη Απατσίδη, Εορδαία γη προϊστορικών γιγάντων και θεόρατων καμινάδων, Το Μελεσίδ, Κομνηνά 2013, η οποία έλαβε χώραν το δειλινό της 14ης Ιουνίου 2013 στην κατάμεστη αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα. Η συνοδευτική του οπτική παρουσίαση ευρίσκεται εδώ.

 

Συγγραφέας, συντονίστρια και παρουσιαστές στην τράπεζα της εκδήλωσης. Από δεξιά: Θέμης Απατσίδης, Ευθυμία Λογδανίδου, Αρμόδιος Τσιβάς και Θανάσης Καλλιανιώτης (φωτογραφία Κ. Παυλός)

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Κοζάνη: 100 χρόνια αναστάσιμες ημέρες

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,

ευχαριστώ πολύ το Γιώργο Παφίλη για τη τιμή της παρουσίασης του βιβλίου του Αναστάσεως Ημέρα, Αναστάσεως Ημέρα, Η απελευθέρωση της Κοζάνης Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 1912, Dot Print, Κοζάνη 2012, κι εσάς επίσης που εκόντες παρευρίσκεστε στη σημερινή εκδήλωση. Θα αναφέρω πράγματα που θα ήταν εξίσου εύκολα κι από σας να ειπωθούν: πώς έλαβα το βιβλίο, ποια η σχέση μου με το συγγραφέα, πώς είναι η δομή του κειμένου και ποια η χρήση του.

Η επαφή

Πριν από δέκα περίπου μέρες χτύπησε το κινητό, ήταν ο Γιώργος Παφίλης, με είπε αν ενδιαφέρομαι να παρουσιάσω το βιβλίο του, κάτι περί του 1912 στην Κοζάνη. Απάντησα θετικά κι ορίσαμε συνάντηση κατά την οποία θα το έφερνε να το δω.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων