Αρχείο για Δεκέμβριος, 2010

Απολαύστε μουσική Χατζιδάκι από την ορχήστρα των χρωμάτων, στη Σαντορίνη

Comments 0 σχόλια »

Και ο κατάλογος των ταινιών

Comments 0 σχόλια »

Οι ταινίες του βίντεο κατά σειρά εμφάνισης

Comments 0 σχόλια »

Η μεγαλύτερη συλλογή bookmarks στον πλανήτη κινδύνευσε με λουκέτο και μάλλον πάει για πώληση από την ιδιοκτήτρια Yahoo. Οι εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες της αναζητούν εναλλακτικές υπηρεσίες. Μαζί τους κι εμείς.
«Το να κλείνεις το Delicious είναι σαν να βάζεις φωτιά σε μουσείο». Αυτό ήταν ένα από τα πιο εύστοχα tweets που προσέξαμε στη ροή των αναρτήσεων της περασμένης Παρασκευής, την ώρα που οι χρήστες ανά τον πλανήτη σχολίαζαν τη φήμη -που αργότερα έγινε είδηση- ότι η Yahoo ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε αυτή και άλλες υπηρεσίες της.

Η διαβεβαίωση της εταιρείας, λίγες μέρες αργότερα, ότι ειδικά το Delicious «δεν κλείνει», δεν καθησύχασε κανέναν. Παρακάμπτοντας το ενδιαφέρον για το τι θα συμβεί τελικά, αξίζει να δούμε γιατί προκλήθηκε τόση αναστάτωση.

Αυτό που ξενίζει δεν είναι, φυσικά, το ότι ένας από τους διαδικτυακούς κολοσσούς κόβει υπηρεσίες, ως απόρροια των εκατοντάδων απολύσεων που μόλις έκανε. Η κρίση όλα τα σαρώνει -το εμπεδώσαμε πια- και οι επιχειρήσεις κόβουν ό,τι θεωρούν μη αποδοτικό ή μη στρατηγική επιλογή. Αυτό που χρειάζεται λίγα παραπάνω δευτερόλεπτα για να το συνειδητοποιήσει κανείς είναι η «μουσειακή» αξία που έχουν αποκτήσει κάποιες υπηρεσίες χάρη στη μαζική χρήση τους από την παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα.

Βέβαια αυτού του είδους τα «μουσεία» δεν μοιάζουν με εκείνα του offline κόσμου. Δεν στέκονται άδεια, περιμένοντας πούλμαν με μαθητές για να γεμίζουν ζωή. Υπάρχουν ακριβώς επειδή κρατιούνται στη ζωή από τα εκατομμύρια κλικ, εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών καθημερινά, που τους δίνουν αξία. Γι’ αυτό και δεν αποτιμώνται μόνο σε χρήματα.

Το www.delicious.com είναι από τα εργαλεία που θα μπορούσαν να διδάσκονται στα σχολεία, αν στόχος της εκπαίδευσης ήταν και το να μάθουμε στα παιδιά πώς να εξερευνούν τη συλλογική γνώση που συσσωρεύεται στο Διαδίκτυο, πώς να αποθηκεύουν και να οργανώνουν τα links που ξεχωρίζουν κατά τις περιηγήσεις τους στο Ιντερνετ και μετά να τα ξαναβρίσκουν απ’ όπου κι αν συνδεθούν. Βέβαια, δεν είναι η μοναδική διαθέσιμη υπηρεσία online «bookmarking».

Εχει πολλούς ανταγωνιστές που πολύ θα ήθελαν να αγκαλιάσουν τους χρήστες που θα φύγουν από το Delicious, αν αυτό όντως κλείσει ή αποδυναμωθεί. Η ιδιαιτερότητά του, όμως, είναι πως συσσωρεύει τα bookmarks, δηλαδή τους διαδικτυακούς σελιδοδείκτες των χρηστών του, τα τελευταία 7 χρόνια (5 στα χέρια της Yahoo, μετά την εξαγορά του). Εκτός από τα προσωπικά bookmarks του ο καθένας μπορεί να μοιράζεται και εκείνα των διαδικτυακών του φίλων, αλλά και να κάνει αναζητήσεις ανάμεσα σε εκείνα που κάνει το σύνολο των χρηστών.

Πολλοί, που το χρησιμοποιούν καθημερινά, έτρεξαν να σώσουν τα bookmarks τους, εξάγοντάς τα (export) στον υπολογιστή τους, αλλά διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο με εκείνα των φίλων τους. Κι έτσι τώρα εξερευνούν νέες υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να μεταναστεύσουν, αν χρειαστεί. Τις περισσότερες από αυτές μπορείτε να τις δοκιμάσετε με τη βοήθεια μιας σχετικής συγκριτικής λίστας (http:// blo.gr/3og) που άνοιξε ο καθηγητής online δημοσιογραφίας Πολ Μπράντσο (onlinejournalismblog.com), και την οποία ανανεώνουν ελεύθερα, εδώ και μια εβδομάδα, όσοι χρήστες θέλουν. Εκεί μπορεί κανείς να κρίνει, με βάση τις λειτουργίες που προτιμά, ποια υπηρεσία του ταιριάζει περισσότερο. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν τα εύχρηστα Google Bookmarks, που χρησιμοποιούνται από κατόχους λογαριασμού Google. Αξιοποιούνται κυρίως μέσω του Chrome και οι χρήστες τους εξελίσσονται σε μια κοινότητα μαζικότητας αντάξιας του μεγέθους της μαμάς – εταιρείας.

Υπηρεσίες bookmarking (και όχι μόνο)
Μεταξύ άλλων, επιτρέπουν την εισαγωγή των Delicious bookmarks, με τα tags τους

diigo.com

Από τις πληρέστερες υπηρεσίες. Εκτός από τη δυνατότητα bookmarking ιστοσελίδων και διαμοιρασμού τους με δίκτυο φίλων, επιτρέπει την αποθήκευση snapshots κάθε σελίδας και επισημάνσεων επί συγκεκριμένων παραγράφων.

www.evernote.com

Επιτρέπει την αποθήκευση και οργάνωση πληροφοριών από διάφορες πλατφόρμες και βοηθάει το συγχρονισμό και τη συνδυαστική χρήση τους. Μπορεί κανείς να φτιάξει και λίστες υπενθυμίσεων.

www.licorize.com

Υπηρεσία που δίνει έμφαση στη δυνατότητα διαμοιρασμού των bookmarks.

xmarks.com

Προσφέρεται κυρίως για αποθήκευση στον υπολογιστή και μετά διαμοιρασμό.

www.faviki.com

Αφορά ειδικά την οργάνωση bookmarks στη Wikipedia.

enet.gr

Comments 0 σχόλια »

history_matters.jpgΤο μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκεται παραδοσιακά από καθηγητές φιλολόγους. Οι πτυχιούχοι του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας είναι αυτονόητα οι αρτιότεροι γνώστες της ελληνικής ιστορίας, και επομένως οι ικανότεροι να τη διδάσκουν. Αλλά και οι πτυχιούχοι των άλλων τμημάτων, της Φιλολογίας και της Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής, ακόμα και αν δεν έχουν διδαχθεί συστηματικά ιστορία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, είναι σίγουρα πιο υποψιασμένοι σε θέματα αρχαιογνωσίας και έχουν συνολική εποπτεία της ελληνικής ιστορίας όλων των περιόδων.

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς η πρακτική να ανατίθεται ως «δεύτερη ανάθεση» η διδασκαλία της ιστορίας σε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, κυρίως των ξένων γλωσσών. Με αφορμή το ότι συνήθως οι καθηγητές ξένων γλωσσών δεν συμπληρώνουν το κανονικό τους ωράριο με τη διδασκαλία των δικών τους μαθημάτων, καλούνται να ασχολούνται με τη γραμματειακή υποστήριξη της σχολικής τους μονάδας, ή τους ανατίθεται το μάθημα της Ιστορίας. Οι ίδιοι οι ξενόγλωσσοι καθηγητές δυσανασχετούν με αυτήν την κατάσταση, και συχνά δηλώνουν την απροθυμία και την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις γνωστικές απαιτήσεις του μαθήματος.

Ο λόγος που προτιμάται αυτή η πρακτική δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική γνώση των καθηγητών που επιλέγονται ή δεν επιλέγονται, ούτε και με την ικανότητα διδασκαλίας, παρά προτιμάται μόνο για να καλυφθούν ανάγκες οργάνωσης του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων. Είναι δηλαδή προφανές ότι φταίει, από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, ο κακός προγραμματισμός προσλήψεων, διορισμών και τοποθετήσεων των καθηγητών στα σχολεία. Συχνά υπηρετούν στο ίδιο σχολείο υπεράριθμοι ξενόγλωσσοι καθηγητές, οι οποίοι πρέπει κάπως να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Εκτός από αυτό, ο περιορισμός των δαπανών για την Παιδεία, στο πλαίσιο του ευρύτερου «συμμαζέματος» των δημοσιονομικών, ενόψει μνημονίου, έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερες προσλήψεις φιλολόγων, εφόσον υποτίθεται ότι μπορούν κάποιες ώρες τους να ανατεθούν σε άλλες ειδικότητες. Αυτό όμως έχει ολέθριες συνέπειες για την Παιδεία γενικά.

Το μάθημα της Ιστορίας είναι ίσως το σπουδαιότερο από τα σχολικά μαθήματα. Η ιστορική γνώση φέρνει την ιστορική μνήμη, και η ιστορική μνήμη είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη εθνικής συνείδησης, κοινωνικής ταυτότητας και πολιτικής ενεργοποίησης των μαθητών. Γι’ αυτό τον λόγο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να επαφίεται η ιστορική γνώση των μαθητών μας στη διδασκαλία του μαθήματος από καθηγητές που δεν μπορούν και κυρίως δεν θέλουν να έχουν αυτή την πολύ μεγάλη ευθύνη. Ο χαρακτηρισμός «δεύτερη» για την ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας είναι δυστυχώς ποιοτικός. Καθιστά το μάθημα της Ιστορίας δευτερεύον, απαξιώνει και προσβάλλει τους φιλολόγους, και φέρνει σε δεινή και άβολη θέση τους καθηγητές των άλλων ειδικοτήτων, που καλούνται να διδάξουν ένα μάθημα που δεν γνωρίζουν.

Με αυτό το σκεπτικό, εναντιωνόμαστε στην εξάπλωση του φαινομένου αυτού και ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς και τα στελέχη της εκπαίδευσης να μεριμνήσουν για να σταματήσει αμέσως.

Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου

Οι περισσότεροι σύνδεσμοι φιλολόγων έχουν τοποθετηθεί πάνω στο θέμα. Αγνοώ αν έχει πάρει θέση η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων δεν εντόπισα κάτι στο δικτυακό της τόπο όσο κι αν έψαξα.Φαίνεται προτιμά να ασχολείται με πιο hardcore φιλολογικά ζητήματα αλλά το τμήμα Ιστορίας του Παιδαγωγικού ειλικρινά αγνοεί το ζήτημα; αναρωτιέμαι έχει κάνει κάποια σχετική εισήγηση στη Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου;

Κατά τα άλλα κοπτόμαστε για τα ιστορικά θέματα…

Comments 0 σχόλια »

Είδα στο όνειρό μου ότι θα αλλάξει -προς το χειρότερο φυσικά- το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών. Και μάλιστα ότι η ΟΛΜΕ είχε συμφωνήσει να εξαγγείλει τις εθιμικές απεργίες προς εκτόνωση… Και όμως υπάρχουν μερικοί που θα το χαρούν. Αυτοί ας πούμε που έχουν κάνει το σχολείο σπίτι τους…

Για να δούμε, θα βγει το όνειρο; Λέω να ξανακοιμηθώ να δω τι κακά μας φέρνει ο καινούργιος χρόνος… ή μάλλον θα πάω στη φίλη μου τη Sine που λέει τον καλύτερο καζαμία…

Comments 8 σχόλια »

Η συντριπτική πλειονότητα των άρθρων του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα είχε φέτος κύριο θέμα την οικονομική κρίση. Ωστόσο, το τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού Archaeology αποτελεί την εξαίρεση, καθώς συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών, στις οποίες φέτος σημειώθηκαν οι πιο αξιόλογες αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες δέκα θέσεις της λίστας.

Η διάκριση αυτή έρχεται για τα παλαιολιθικά εργαλεία που βρέθηκαν κοντά στον Πλακιά του Ρεθύμνου και μετρούν από 130.000 έως και 700.000 χρόνια ζωής. Καθώς η Κρήτη δεν έχει πρόσβαση από στεριά εδώ και 5 εκατομμύρια χρόνια, συμπεραίνεται ότι οι κατασκευαστές των εργαλείων αυτών έφτασαν στον τόπο μέσω θαλάσσης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη, καθώς τα αντικείμενα αυτά πηγαίνουν πίσω την ιστορία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή περισσότερο από 100.000 χρόνια. Και αν η υπόθεση αυτή επαληθευτεί, τότε γίνεται λόγος για την αρχαιότερη θαλάσσια μετακίνηση, που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς έως σήμερα οι αρχαιολόγοι την τοποθετούσαν πριν από 60.000 χρόνια, όταν αποικίστηκε η Αυστραλία.

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπόθεση που έχουμε κάνει σχετικά με τους πρώτους ανθρώπους, τις μεταναστεύσεις, τη νοημοσύνη και τις ικανότητές τους είναι υπό αμφισβήτηση» δήλωσε ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, Κέρτις Ράνελς στο περιοδικό «Archaeology», ο οποίος συμμετείχε σε έρευνα πεδίου, που έγινε στον Πλακιά το 2008 και το 2009. Καταλήγει πως «οι αρχαιολόγοι, που αναζητούν ίχνη πρώιμων ανθρώπινων μεταναστεύσεων, πολύ πιθανόν να ψάχνουν σε λάθος μέρη».

Ο ίδιος, πάντως, πιστεύει ότι οι αρχαίοι αυτοί ναυτικοί θα πρέπει να διέσχισαν τουλάχιστον 40 μίλια ανοιχτής θάλασσας, ενώ ο τεράστιος αριθμός των εργαλείων (μικρά τσεκούρια, ξέστρες και λεπίδες) δείχνει ότι δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη και τυχαία μετάβαση, αλλά για πολλές, που δημιούργησαν ολόκληρο πληθυσμό.

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν μοιάζουν πολύ με αυτά που χρησιμοποιούσαν ο Homo erectus και ο Homo heidelbergensis (Χαϊδελβέργειος Άνθρωπος), εξαφανισμένο είδος, πρόγονος του Νεάτερνταλ και του Homo Sapiens.

Η είδηση ανακοινώθηκε από την ομάδα που διεξάγει την έρευνα, επικεφαλής της οποίας είναι ο δρ Τόμας Στράσερ του Κολεγίου Providence των ΗΠΑ και η δρ Ελένη Παναγοπούλου από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, συνεργάτις του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.


tovima.gr

Comments 0 σχόλια »

Ο δικτυακός τόπος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για το “Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου” με τα ebooks λειτουργεί. Στη διεύθυνση ebooks.ekebi.gr μπορείτε να ανλήσετε ενδιαφέρον περιεχόμενο για τα ηλεκτρονικά βιβλία.

Comments 0 σχόλια »

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Το χαρακτηριστικό παιδικό του πρόσωπο βρίσκεται στο τελευταίο τεύχος του Time για το 2010 και το όνομά του έχει ήδη γραφτεί δίπλα σε εκείνα αρχηγών κρατών, δικτατόρων και ανταρτών. Ο λόγος για τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος σε ηλικία μόλις 26 ετών αναδείχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το γνωστό αμερικανικό περιοδικό. Η επιλογή του προκάλεσε, βέβαια, ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως διότι στη σχετική ψηφοφορία του κοινού πρώτος και με σημαντική, μάλιστα, διαφορά αναδείχθηκε ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ. Η διεύθυνση του Time αιτιολόγησε, πάντως, την επιλογή του, τονίζοντας με νόημα ότι η επιρροή του νεαρού δισεκατομμυριούχου στην κοινωνία είναι διαχρονική και όχι εφήμερη.

Σε ηλικία μόλις 26 ετών, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, βλέπει ήδη το όνομά του δίπλα σ’ εκείνα προέδρων, βασιλιάδων, ανταρτών, δικτατόρων και άλλων ατόμων μεγάλης επιρροής στον φημισμένο κατάλογο των Προσώπων της Χρονιάς του «Time». Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η διεύθυνση του γνωστού αμερικανικού περιοδικού ανακοίνωσε ότι ο Ζούκερμπεργκ αναδείχθηκε «Πρόσωπο του 2010», επικρατώντας επί δεκάδων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ και ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι. Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος άτυπος τίτλος δίνεται παραδοσιακά κάθε Δεκέμβριο στο πρόσωπο εκείνο για το οποίο έχει κριθεί ότι επηρέασε περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο τον πολιτισμό και την ειδησεογραφία, είτε για καλό είτε για κακό, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώνεται.

«Ο Ζούκερμπεργκ είναι το πρόσωπο του 2010 διότι κατόρθωσε να ενώσει περισσότερους από 500 εκατ. ανθρώπους, χαρτογραφώντας παράλληλα τις μεταξύ τους σχέσεις», εξήγησε ο δημοσιογράφος του «Time» Λεβ Γκρόσμαν. «Είναι ο άνθρωπος της χρονιάς διότι δημιούργησε ένα νέο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών και άλλαξε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Προτιμούν τον Ασάντζ

Την άποψη του κ. Γκρόσμαν και κατά συνέπεια του «Time», πάντως, δεν φάνηκε να συμμερίζονται οι αναγνώστες του περιοδικού, οι οποίοι ανέδειξαν ως πρόσωπο της χρονιάς τον Τζούλιαν Ασάντζ. Στην ψηφοφορία του κοινού δε, ο πολυσυζητημένος ιδρυτής του Wiki Leaks επικράτησε με διαφορά 230.000 ψήφων του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Πολλοί, μάλιστα, εκ των αναγνωστών του «Time» έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την επιλογή του Ζούκερμπεργκ από τη διεύθυνση του περιοδικού με μηνύματα στα φόρουμ της διαδικτυακής του έκδοσης. Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι στην ψηφοφορία των αναγνωστών του «Time», ο Ζούκερμπεργκ αναδείχθηκε 10ος.

Το σκεπτικό πίσω από την επιλογή του ιδρυτή του Facebook ανέλυσε ο αρχισυντάκτης του «Time», Ρίτσαρντ Στένγκελ. «Για μας ο τίτλος του Προσώπου της Χρονιάς μένει ανεξίτηλος για πολλά χρόνια», δήλωσε στο γνωστό διαδικτυακό blog Cultilne. Ο κ. Στένγκελ παραδέχθηκε, βεβαίως ότι το 2010 ήταν μια «σημαντική χρονιά» για τον Ασάντζ, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι «σε λίγα χρόνια από σήμερα, ο ιδρυτής του WikiLeaks δεν θα είναι παρά μια υποσημείωση στην Ιστορία». Κατά τον αρχισυντάκτη του «Time», η επιρροή του Facebook και άρα του Ζούκερμπεργκ θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, «κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί στην περίπτωση του Ασάντζ». Ο κ. Στένγκελ υπενθύμισε ακόμα ότι ο Ασάντζ δεν θα είχε γίνει γνωστός αν δεν υπήρχε ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο άνθρωπος, δηλαδή, ο οποίος φέρεται ως βασικός ύποπτος για τη διαρροή των απορρήτων εγγράφων.

Ξεπέρασε Γκέιτς και Τζομπς

Ο Ζούκερμπεργκ είναι ο τρίτος μεγιστάνας της τεχνολογίας στον οποίο αποδίδεται ο τίτλος του Προσώπου της Χρονιάς από το «Time» μετά τον πρόεδρο της Intel, Αντι Γκρόουβ (1997) και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αmazon. com, Τζέφρεϊ Μπέζος. Ο Μπιλ Γκέιτς πήρε τον τίτλο το 2005 (μαζί με τη σύζυγό του Μελίντα και τον τραγουδιστή των U2, Μπόνο) για το φιλανθρωπικό του έργο και όχι για την επιρροή του ως ιδρυτής της Microsoft. Τον τίτλο δεν έχουν πάρει ούτε ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, ούτε εκείνοι της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν.

Ανεξαρτήτως των απόψεων σχετικά με την επιλογή του «Time», η χρονιά ήταν αν μη τι άλλο κερδοφόρα, αν και συνάμα επεισοδιακή, για τον νεαρό επιχειρηματία. Το πορτρέτο του Ζούκερμπεργκ στη βιογραφική ταινία «The Social Network» δεν ήταν διόλου κολακευτικό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιωτικές στιγμές του είδαν το φως της δημοσιότητας. Εντούτοις, τα μέλη του Facebook ξεπέρασαν φέτος το μισό δισεκατομμύριο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι αν το Facebook ήταν κράτος, θα ήταν το τρίτο μεγαλύτερο στον πλανήτη μετά την Κίνα και την Ινδία.

kathimerini.gr

Comments 0 σχόλια »

«Για τα περισσότερα παιδιά δεν φτάνει ένα μόνο δωμάτιο για τα παιχνίδια τους. Μεγαλώνοντας δεν ξέρουν πια τι να τα κάνουν.

Υπάρχουν όμως παιδιά που δεν έχουν καθόλου παιχνίδια»

Γι’ αυτό με τη δράση ToyLife, μια πρωτοβουλία της Οργάνωσης Γη , μπορείτε να συμβάλλετε άμεσα στο να βοηθήσετε μερικά παιδάκια να χαμογελάσουν λίγο παραπάνω αυτές τις Γιορτές. Στο Βιβλιοπωλείο Γη, μπορεί ο καθένας να αφήσει παιχνίδια που δεν χρησιμοποιεί, που πιθανώς να έχει στοιβαγμένα για χρόνια σε κάποια αποθήκη ή σε μία γωνία, και να δώσει χαρά σε κάποιο πιτσιρίκι. Αυτό που για εσάς  πλέον είναι ένα «διακοσμητικό» αντικείμενο, θα κάνει κάποιο παιδί να χαμογελά για βδομάδες, μήνες, πιθανώς χρόνια.

Η Δανάη Καρατζά, υπεύθυνη αυτής της δράσης, μας πληροφορεί ότι «ο καθένας μπορεί να έρθει και να πάρει παιχνίδια. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει με την οικογένεια του, να μας επισκεφτεί και να πάρει ή να δώσει όσα παιχνίδια θέλει».  Η Δανάη ξεκαθαρίζει πως ό,τι παιχνίδι βρεθεί στα χέρια τους «θα καταλήξει, σίγουρα, σε κάποια χέρια». Ούτε ένα παιχνίδι δεν θα χαραμιστεί.

Γι’ αυτό κάνετε και εσείς μία βόλτα στο πάρκο Τρίτση (ένα κρυμμένο θησαυρό στην Αθήνα) με την οικογένεια σας και βοηθείστε και εσείς σ’ αυτή τη προσπάθεια. Μη ξεχνάτε, ότι οι Γιορτές για τα παιδιά σημαίνουν παιχνίδια, και υπάρχουν παιδιά που αυτές τις μέρες ούτε γιορτάζουν, ούτε μπορούν να παίξουν…

protagon

www.toylife.gr

Comments 0 σχόλια »

Στο βίντεο μια παλιά εκπομπή το Μονόγραμμα – κάπου εκεί γύρω στις αρχές του ΄80 – αφιερωμένη στον σπουδαίο ηθοποιό Μάνο Κατράκη.  Ο σκηνοθέτης ζήτησε από τον ηθοποιό να κάνουν και κάποια γυρίσματα στην ιδιαίτερη πατρίδα του ηθοποιού, την Κρήτη. Έτσι, βρέθηκαν και σε ένα παλιό καφενείο σε κάποιο μικρό χωριό στο Καστέλι της Κρήτης.

Εκεί ο Κατράκης συναντά τυχαία έναν παλιό του φίλο, τον λαγουτέρη Γιωργή Κουτσουρέλη. Ανάμεσα στους απλούς Κρητικούς, στην αυθεντικότητα του λαϊκού καφενέ και με ζωντανές τις μνήμες των παιδικών του χρόνων ο μεγάλος ηθοποιός απελευθερώνεται. Και ξάφνου ζαλισμένος από τη ρακί αρχίζει να απαγγέλει στίχους από τον Ερωτόκριτο. Σιμά του ο μέγας μαϊστορας της Κρητικής Μουσικής ο Γιωργής Κουτσουρέλης συνόδευε με το λαγούτο του τον αφηγητή. Πίσω τους  κρεμασμένες στον τοίχο και καπνισμένες από την ξυλόσομπα μια λαϊκή ζωγραφιά του Λευτέρη Βενιζέλου και ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του Ψαρονίκου του Ξυλούρη. Τριγύρω σιωπηλοί οι θαμώνες του καφενέ, σαστισμένοι από την αναπάντεχη ευεργεσία που τους αξίωσε, να αντικρύζουν μπροστά τους να εκτυλίσσεται τούτο το σπάνιο θαύμα. Ιερή σιγή! Τα σα εκ των σων!

Μέσα στην μέθη τούτης της ξαφνικής οίησης ο Κατράκης συνέχιζε να προφέρει τούτα τα αιώνια Ελληνικά. Καθάρια, αντρίκια, άξια και Ολύμπια η φωνή του.  Σπηλαιώδης ηχώ της ιστορίας του τόπου μας.

«Όοχου Γιώργη Κουτσουρέλη!»«Γεια σου Μάνο!», αντάλλασαν παινέματα οι δυο μύστες, για να αντέξουν το βάρος της στιγμής. Και έτσι κατάφερναν να συνεχίζουν το χρέος οι δυο γέροντες με τη θέρμη και το μεράκι εικοσάχρονου :

τσι περαζόμενους καιρούς που Έλληνες ορίζαν

και που δεν είχε η Πίστη τους θεμέλιο, μηδέ ρίζα

τότε μια αγάπη μπιστική στον κόσμο εφανερώθη…

Και καθώς συνεχίζονταν το τραγούδι στον μικρό καφενέ αναβίωναν σπουδαίες στιγμές από το υπερχιλιετές ταξίδι που κάνει το καράβι της Ελλάδας στο χρόνο. Από τον Φήμιο τον αοιδό των Ομηρικών Επών και τους τραγουδιστάδες με την πανδουρίδα των Ακριτικών Τραγουδιών μέχρι τον ταμπουρά του Μακρυγιάννη. Όλα τούτα συμπυκνώνονταν ατόφια σ’ αυτό το απρόσμενο σκηνικό.

Για λίγα λεπτά ο χρόνος μετεωρίζονταν ανάμεσα στο σήμερα, στο χθες και στο πάντοτε.

«Δεν πάει όλα γύρω να γκρεμιστούν!»,σκέφτηκα.«Η δική μου Ελλάδα ζει!».

protagon

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου μιλάει για το “θαύμα” της Βιβλιοθήκης της Βέροιας – βραβείο από το Bill & Mel. Gates Foundation

Comments 1 σχόλιο »

Comments 0 σχόλια »

Comments 1 σχόλιο »

Ελληνική δημιουργικότητα!

Comments 0 σχόλια »

Οι υποψήφιοι σύνεδροι με ειδοποίησαν ότι στη διεύθυνση της Ελληνικής Ένωσης για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση “e-Δίκτυο” που διοργανώνει το συνέδριο της Σύρου απαντά ένας δικτυακός τόπος καράτε.

Προβλέπεται θερμό συνέδριο; αυτή είναι η συνυποδήλωση;

Comments 0 σχόλια »

Και η σελίδα του κυβερνητικού εκπροσώπου λειτουργεί εξίσου άψογα με αυτή του ΥΠΕΧΩΔΕ. Τα twitter μας μάραναν.

Τώρα τι να πω που είναι ανορθόγραφο το “αφήστε το μύνημά σας”;

Το καλύτερο είναι ότι δεν λειτουργεί καθόλου η επικοινωνία και βγάζει το μήνυμα “επικοινωνήστε με το διαχειριστή με άλλον τρόπο”. Δηλαδή; Να στείλουμε το ταχυδρομικό περιστέρι; Αλλά η φωτογραφία να καμαρώνουμε την εμορφιά μας, δεν μας απολείπει…

Αιντε!

Comments 0 σχόλια »

Εδώ και μέρες ο καλός γείτονας – υπάρχουν πάντα τέτοιοι- λειτουργεί το καλοριφέρ του και μας καπνίζει σα τσιμινιέρα πλοίου. Εχουμε γεμίζει μαύρα σωματίδια παντού αλλά εκείνος απτόητος. Δεν του περισσεύουν προφανώς γιατί έχει κι ένα Χάμερ να συντηρήσει. Και φυσικά δεν σηκώνει και πολλές κουβέντες.

Λοιπόν τι μένει στον ευσυνείδητο πολίτη, η καταγγελία. Κι εκεί αρχίζουν τα ωραία. Υπεύθυνη υπηρεσία έμαθα από το δικό μου συντηρητή είναι το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. Ωραίος τίτλος. Ανανέωσε και το δικτυακό του τόπο πρόσφατα. Αλλά ένα οργανόγραμμα με τις υπηρεσίες του δεν έβαλε.

Χτες που πήρα τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου το σήκωσε ο θυρωρός και μου απολογήθηκε ότι δεν ξέρει ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη γιατί υπάρχει στάση εργασίας.

Σήμερα που δεν έχει στάση εργασίας δεν απαντάει ούτε ο θυρωρός. Σημερα έχει ψώνια φαίνεται.

Αφού βρήκα από το τηλέφωνο πλέον κάποιο τηλέφωνο της υπηρεσίας επιθεωρητών περιβάλλοντος άρχισε το γνωστό γαιτανάκι, να μιλήσετε με την κα Κοτίνη με τον κ. Μάμαλη αλλά οι εν λόγω είναι μάλλον κι αυτοί στα ψώνια μαζί με το θυρωρό.

Να μην σας τα πολυλογώ δεν βρέθηκε αρμόδιος.

Οπότε αν ζορίζεστε με τη συντήρηση της κεντρικής σας θέρμανσης, δεν υπάρχει λόγος. Ξεχάστε την – δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός. Μπορείτε να ντουμανιάζετε τους γείτονες σας άφοβα.

Ωραίοι οι νέοι τίτλοι στα υπουργεία αλλά φαίνεται πλέον πως μόνο οι τίτλοι μας μείνανε.

Comments 0 σχόλια »

«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη»

Σύρος 6, 7, 8 Μαΐου 2011

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Σκοπός του Συνεδρίου

Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των «Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (ΤΠΕ-Ε), καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές τους έτσι όπως διαμορφώνονται στη σχολική πραγματικότητα. Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση ανάδειξης των θεμάτων διδακτικής μεθοδολογίας με την αξιοποίηση ΤΠΕ.

Το 6ο Συνέδριο απευθύνεται κυρίως στους:

 Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 Επιμορφωτές/τριες ΤΠΕ

 Επιμορφωτές/τριες και επιμορφούμενους/ες των ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου.

 Φοιτητές/τριες Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Η/Υ & Πληροφορικής.

 Μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση

Πιο αναλυτικά, το Συνέδριο απευθύνεται στους/στις Εκπαιδευτικούς όλων των γνωστικών αντικειμένων της Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής, στους Επιμορφωτές των ΤΠΕ, καθώς και στους/στις Σχολικούς Συμβούλους, και γενικότερα στα Στελέχη Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα αναζητεί τη συμβολή των ΤΠΕ στα ειδικευμένα σχολεία όπως αυτά των Παλιννοστούντων, τα Πολυπολιτισμικά Σχολεία, τα Μουσικά Σχολεία, τα Ολοήμερα Δημοτικά κ.ά.

Το Συνέδριο αφορά τόσο τη Δημόσια όσο και την Ιδιωτική Εκπαίδευση, που αναζητά τρόπους αξιοποίησης των ΤΠΕ για τη βελτίωση της Μαθησιακής και Διδακτικής Διαδικασίας και την καλύτερη οργάνωση της Εκπαιδευτικής κοινότητας (Παιδαγωγική αξιοποίηση των λογισμικών, χρήση του διαδικτύου στη διδακτική πράξη, υπηρεσίες του WEB 2.0).

Σημαντικές Ημερομηνίες

10 Ιανουαρίου 2011  Υποβολή πλήρων κειμένων για όλες τις κατηγορίες εργασιών

10 Φεβρουαρίου 2011  Ενημέρωση αποδοχής

1 Μαρτίου 2011  Υποβολή τελικών κειμένων για τα πρακτικά συνεδρίου

25 Απριλίου 2011  Ανακοίνωση προγράμματος συνεδρίου

6 – 7 – 8 Μαΐου 2011  Διεξαγωγή συνεδρίου

Διοργάνωση

 Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε (www.e-diktyo.eu)

 Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» (www.ekped.gr)

 Εκπαιδευτική Πύλη Εκπαιδευτικών Ν. Αιγαίου (www.epyna.gr)

 Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Σύρος)


Συνεδριακοί χώροι

• Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ερμούπολης.

• Εργαστήρια Πληροφορικής Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

• Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Κωνσταντίνος Τουλούπης».

Θεματολογία Συνεδρίου

Εκπαιδευτικό Λογισμικό και υπηρεσίες στήριξης του εκπαιδευτικού έργου

• Παρουσίαση εκπαιδευτικού λογισμικού (Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ΥΠΕΠΘ, ΕΑΙΤΥ) στα εργαστήρια, με δραστηριότητες και φύλλα εργασίας που συνοδεύουν το εκπαιδευτικό λογισμικό.

• Παρουσιάσεις διδασκαλιών με τη χρήση των ΤΠΕ που πραγματοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς σε σχολικά εργαστήρια.

• Αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

• Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη.

• Υπηρεσίες υποστήριξης σχολείων και εκπαιδευτικών:

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Τηλεκπαίδευση.

Τεχνική Υποστήριξη.

Υποστήριξη παιδαγωγικού έργου.

• Θεωρητική στήριξη και μεθοδολογία για την ένταξη των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη.

• Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού.

• Θέματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής στις ΤΠΕ.

Διαδίκτυο

• Εκπαιδευτική χρήση του διαδικτύου.

• Σχεδίαση εκπαιδευτικών δικτυακών τόπων.

• Θέματα ασφάλειας για τo σχολικό δίκτυο.

• Σχεδίαση της δομής και του περιεχομένου «σχολικών ιστοσελίδων».

• Παρουσιάσεις εργασιών με χρήση Διαδικτύου στα σχολεία.

• Χρήση του Διαδικτύου στην επιμόρφωση και εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

• Διαδίκτυο και συνεργατική μάθηση. Συνεργασία σχολείων, μαθητών για την εκπόνηση εργασιών με τη χρήση του Διαδικτύου.

• Υπηρεσίες Κοινωνικής Δικτύωσης (Web 2.0)

• Ιστολόγια (Blogs)

• Wikis

• Κοινότητες Μάθησης

• Θεωρητική στήριξη και μεθοδολογία για την ένταξη των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη.

• Φορητός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής ανά Μαθητή

Πρόσκληση Εργασιών

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όσους/ες ενδιαφέρονται να υποβάλουν εργασίες-εισηγήσεις σχετικές με τη θεματολογία του Συνεδρίου. Στο Συνέδριο μπορούν να υποβληθούν τέσσερις κατηγορίες εργασιών-εισηγήσεων. Το πλήρες κείμενο της εισήγησης δε θα πρέπει να ξεπερνά το μέγιστο αριθμό σελίδων που αντιστοιχεί σε κάθε κατηγορία εισήγησης, δηλαδή:

• Πλήρεις Εισηγήσεις: 6-10 σελίδες.

• Σύντομες Εισηγήσεις: 4-6 σελίδες.

• Συνεδρίες Στρογγυλής Τράπεζας (Panels): 3-4 σελίδες.

• Εργαστηριακές παρουσιάσεις (tutorials & workshops): 3-4 σελίδες.

Πλήρεις Εισηγήσεις: Αφορούν σε ολοκληρωμένες ερευνητικές εργασίες, μελέτες, διδακτικές προτάσεις αξιοποίησης των ΤΠΕ. Το κείμενο δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 10 σελίδες.

Σύντομες Εισηγήσεις: Αφορούν σε ερευνητικές εργασίες, μελέτες, διδακτικές προτάσεις αξιοποίησης των ΤΠΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το κείμενο δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 6 σελίδες.

Συνεδρίες Στρογγυλής Τράπεζας (Panels): Με τις συνεδρίες Στρογγυλής Τράπεζας παρέχεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν εργασίες και να γίνουν ανοιχτές συζητήσεις γύρω από ένα ειδικό θέμα. Η προβλεπόμενη μέγιστη διάρκεια κάθε συνεδρίας θα είναι 90 λεπτά. Κάθε στρογγυλή τράπεζα θα πρέπει να περιλαμβάνει το πολύ 4-5 εισηγήσεις. Η προβλεπόμενη μέγιστη διάρκεια κάθε συνεδρίας θα είναι 90 λεπτά. Το σχετικό κείμενο για κάθε παρουσίαση δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 4 σελίδες.

Εργαστηριακές παρουσιάσεις (tutorials & workshops): Παρουσίαση, διδασκαλία ή επιμόρφωση σε διδακτικές προσεγγίσεις και περιβάλλοντα διδασκαλίας, σε εκπαιδευτικό λογισμικό και άλλες εφαρμογές για εκπαιδευτική χρήση. Θα διεξαχθούν αποκλειστικά σε δικτυωμένα εργαστήρια Η/Υ και θα χρησιμοποιηθούν φύλλα οδηγιών ή/και φύλλα εργασίας. Η προβλεπόμενη μέγιστη διάρκεια κάθε εργαστηριακής παρουσίασης θα είναι 1-3 ώρες. Το κείμενο δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 4 σελίδες. Οι εκπαιδευτές θα πρέπει να συνυποβάλλουν τα φύλλα εργασίας ή/και τα φύλλα οδηγιών που θα χρησιμοποιήσουν.

Σημαντικές παρατηρήσεις

• Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής εργασιών, συμμετοχής και κόστους εγγραφής στο Συνέδριο έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Συνεδρίου.

• Οι συγγραφείς καλούνται να τηρήσουν με ακρίβεια το υπόδειγμα μορφοποίησης εργασιών του Συνεδρίου. Όλες οι εργασίες θα υποβληθούν σε διαδικασία ανώνυμης κρίσης. Προκειμένου να γίνει δεκτή μια εργασία για παρουσίαση στο Συνέδριο θα πρέπει να έχει θετική αξιολόγηση από 2 τουλάχιστον μέλη της επιτροπής κριτών. Στην περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ των δύο κριτών η εργασία προωθείται σε τρίτο κριτή. Σημειώνεται ότι εκτός από την ποιότητα των εργασιών που θα παραληφθούν, η συμμόρφωση προς τις οδηγίες συγγραφής των κειμένων (μορφοποίηση σύμφωνα με το υπόδειγμα) αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αποδοχή τους.

• Τα όρια σελίδων κάθε εργασίας περιλαμβάνουν το πλήρες κείμενο με τα στοιχεία των συγγραφέων, την περίληψη, τους πίνακες, τα σχήματα, τις αναφορές κ.λ.π.

• Κάθε σύνεδρος μπορεί να είναι συγγραφέας σε τρεις το πολύ εργασίες.

• Σε κάθε εργασία που θα δημοσιευτεί στα Πρακτικά του Συνεδρίου θα πρέπει να αντιστοιχεί μια τουλάχιστον εγγραφή πριν τις 5 Μαρτίου 2010.

• Επιλεγμένες εισηγήσεις από αυτές που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα δημοσιευτούν στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μάθηση με Τεχνολογίες», με ISSN 1792 – 1813, http://mag.e-diktyo.eu που θα εκδώσει το e-Δίκτυο (www.e-diktyo.eu) σε συνεργασία με τον «Μιχάλη Δερτούζο» (www.ekped.gr).

• Θα δοθεί η δυνατότητα εικονικής παρουσίασης εργασιών (virtual presentations) για όσους συνέδρους αδυνατούν να παρευρεθούν στο Συνέδριο στη Σύρο.

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλη εκδήλωση η βράβευση των καλύτερων εκπαιδευτικών δικτυακών τόπων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και Διοικητικών Μονάδων (Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης) που θα λάβουν μέρος στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων.

Ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων συνδιοργανώνεται από την «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και την Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί συνέχεια των τεσσάρων προηγούμενων επιτυχημένων διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 4ου και 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση στη Σύρο τα έτη 2007 και 2009, καθώς και, του 1ου και 2ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Ημαθίας τα έτη 2008 και 2010 αντίστοιχα.

Οι διαδικτυακοί τόποι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση http://www.ekped.gr/?p=211 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2011. Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό και για τα κριτήρια αξιολόγησης έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση http://www.ekped.gr/?p=211.

Πληροφορίες για το Συνέδριο

Κατερίνα Γλέζου, Νίκος Τζιμόπουλος

Τηλ.: 6932214464, 2281079396, 6979776923

e-mail: kglezou@di.uoa.gr, ntzimop@sch.gr

Δικτυακοί τόποι: www.e-diktyo.eu, www.epyna.gr

Ταχ. Διεύθυνση: ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Κυκλάδων, Λιβάδια Μάννα, 84100, Ερμούπολη, Σύρος

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων