Αρχείο για Ιούνιος, 2009

Η Γερμανίδα χορογράφος και χορεύτρια Πίνα Μπάους πέθανε σε ηλικία 68 ετών, ανακοινώθηκε από το Χοροθέατρο του Βούπερταλ, όπου ζούσε η διεθνούς φήμης καλλιτέχνις.

Η Πίνα Μπάους ήταν η μεγάλη κυρία του σύγχρονου γερμανικού χορού, με ένα μοναδικό εξπρεσιονιστικό στυλ, το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις στις αρχές, προτού αναγνωριστεί παγκοσμίως

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments 0 σχόλια »

H Sinequanon & η TerraComputerata μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε. Και γεννηθείτω η/οι  SineTerrae (συνεταίραι;;).

Καθώς τα σχολεία κλείνουν οι SineTerrae ανοίγουν.

Αυτό είναι το ντεμπουτάρισμα. Ζητάμε την υπομονή σας για τη συνέχεια, καθώς είναι φανερό ότι το έχουμε κάψει. Επομένως οι διακοπές είναι επιβεβλημένες με εντολή ιατρού.

Sineterrae teaser: Οι συστάσεις απαραίτητες

Ας συστηθούμε λοιπόν, για να ξέρετε με ποιες έχετε να κάνετε! Θα μας βλέπετε όμως, όποτε έχουμε “κάτι” να πούμε, για κάτι να γκρινιάξουμε, κάτι να παραπονεθούμε, κάτι να χαρούμε… Δεν θα συμφωνούμε πάντα, αλλά θα είμαστε … κυρίες! Τα σχόλιά σας καλοδεχούμενα πάντα, γιατί η εκπαίδευση δεν θέλει μόνο τρόπο, έχει και … κόπο.

YouTube direct

Sineterrae επεισόδιο 1ο: “Δύο μέλισσες τον Αύγουστο”

19 Αυγούστου: Διακοπές διακοπές, αλλά κάποιος πρέπει να φροντίσει και να μην… κλείσουν τα σπίτια μας! Ξέρετε, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, … ΕΦΟΡΙΑ, ΕΤΑΚ!
Έτσι, ο δρόμος μας έφερε στη γειτονιά μας, κάπου στα μέσα Αυγούστου! Για λίγο… Ευτυχώς! Μεταξύ τυρού και αχλαδιού, ήπιαμε κι ένα καφεδάκι!
Και απελθούσες … απήγξαντο… Για τόπους χλοερούς, για τόπους αναψύξεως! Τς! Τς! Τς! Μα πού πήγε το μυαλό σας;
Αιδηψό, Μέθανα, Λίμνη Βουλιαγμένης! Πάμε στα «σακάτικα» μαζί με όλα τα κουτσοκουλόστραβα να «καρδαμώσουμε», μπας και την σκαπουλάρουμε από τη νέα γρίπη!
Παρεμπιπτόντως! Έχουμε «μαλλί να ξάνουμε» για την γούνα της!

SineTerrae – επεισόδιο 2ο: “Ηρθεν η ώραν μας!”

Καλό μας μήνα! Καλή Αρχή! Δύναμη και κουράγιο σε όλους μας!
Ήλθεν η ώρα μας! Αλλά μη προς παρεξήγησιν μας και μην προς κακοφανισμό σας, δεν θέλουμε να σας τρομοκρατήσουμε. Η ώρα μας έρχεται κάθε τρεις και λίγο. Για σκεφθείτε το! Σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί! Φωτιές, Φόροι, Φοροφυγάδες, Φατρίες, Φούμαρα… Λοιπόν; Δεν είναι επόμενο να πάρουμε κι εμείς την … «σκούπα και το φαράσι μας» και να περάσουμε … « ένα λούστρο» όσα ακούσαμε τους τελευταίους μήνες;
Πάντα χαριτολογώντας, γιατί αλλιώς πάει η καλιά μας… Κι αν δεν είναι ο «ιός της Νέας Γρίπης», όλο και κάποιος … υιός, θυγατέρα, ανιψιός, αναδεξιμιός θα μας ταλανίσει φέτος! Σας παρακαλούμε να παρατηρήσετε την τεχνική μας πρόοδο και να παραβλέψετε τα τυχόν λάθη μας.
Παρατηρήστε π.χ. κάποιες επισημάνσεις που εμφανίζονται κατά την προβολή του βίντεο. Μεγάλες γυναίκες είμαστε – μην το ξεχνάτε – και είπαμε να το διασκεδάζουμε πριν … έλθει η ώραν μας!

SineTerrae – επεισόδιο 3ο: “Ερχονται τα λαπιτόπια”

Τα σχολεία άνοιξαν, σαν να φθινοπώριασε και όλοι φυλάμε καραούλι μπας και εμφανιστεί ο ιός της νέας γρίπης!

Για τον «ντουβρουτζά» που έρχεται στα σχολεία και επί των κεφαλών ημών, τηρείται σιγή ιχθύος! Φυσικά και μιλάμε για τον ψηφιακό φορητό υπολογιστή που θα δοθεί στα πρωτάκια! Την ψηφιακή τάξη, τις νέες τεχνολογίες που γεράσανε μαζί μας… Σας παρακαλούμε λοιπόν να επιστρέψετε πάραυτα από τις … «διακοπές»! Έχουμε μαλλί να ξάνουμε!

Οι SineTerrae πήρανε το «βελονάκι» τους και σχολιάζουν το φλέγον ζήτημα! Αναρωτιούνται ποιοι θα τραβήξουν πάλι το κουπί στη γαλέρα. Βέβαια, άκρη δεν έβγαλαν και παραμένουν με τις απορίες τους. Ποιος ξέρει; Μπορεί και να τα καταφέρουμε!

Χλωμό…

Sineterrae επεισόδιο 4ο: Οι Γερμανοί ξανάρχονται και η frau Helga επίσης

Είπαμε κι εμείς να χαλαρώσουμε μέσα στο τριήμερο των εκλογών αλλά…. προέκυψε θέμα μείζον. Εν τάχει και περιληπτικά, βρήκαν και οι SineTerrae τον … Γερμανό τους! Και δεν έχουμε δει ακόμα τίποτε! Μετά την πτώση και του τελευταίου προπυργίου – της Ιρλανδίας- το ευρωπαϊκό σύνταγμα είναι πια θέμα χρόνου. Η χώρα μας – γνωστή για τα δημοκρατικά και «φιλανθρωπικά» της αισθήματα, σιγά μην διαπραγματευτεί κριτήρια και προϋποθέσεις. Όποιος θα θέλει να συνδυάσει business and pleasure θα «κατσικιάσει» στην χώρα μας.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Sineterrae επεισόδιο 5ο: Νευρικές ενισχύσεις Α.Ε.

Οι SineTerrae ξαναντάμωσαν ταχύτερα από το προσδοκώμενο, καθ΄όσον οι εξελίξεις που αφορούν τα netbooks, τις έπιασαν εξαπίνης ! Κρύο, σκοτάδι και αγωνία, κατά το γνωστόν λαϊκόν άσμα. Όπως θα καταλάβετε τα λογισμικά των Μαθηματικών δεν βρίσκονται στο πακέτο των λογισμικών του netbook. Τι λαός είμαστε εμείς οι Έλληνες; Βάζουν κάτι στο … νερό μας; Ή μοιάζουμε με τις ελβετικές αγελάδες; Που κάνουν μια καρδάρα γάλα και αμέσως μετά της δίνουν μια κλωτσιά… Μα μια κλωτσιά…..

Sineterrae S02 επεισόδιο 6ο: Sineterrae Reloaded -Με τις ευχές μας για μία καλή σχολική χρονιά…

Τι πάθαμε και βουβαθήκαμε; Καιρό είχαμε να βρεθούμε. Οι λόγοι πολλοί & γνωστοί. Ζούμε σε μία νέα Ελλάδα πια. Πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία μας εκπομπή. Οι Sineterrae μάζεψαν τα κομμάτια τους κι είπαν να σχολιάσουν τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ενσκήπτει.

Με τις ευχές μας για μία καλή σχολική χρονιά…

Old youtube version

Sineterrae S02 επεισόδιο 7o: Πράσσειν άλογα

Νά’μαστε πάλι! Τα τελευταία χρόνια, νέες λέξεις, βαρύγδουπες εκφράσεις και φανταιζί προτάσεις μπήκαν στη ζωή μας! Από το “υπάρχει φώς στην άκρη του τούνελ” φτάσαμε στο “μαχαίρι στο κόκκαλο”! Με τόσα μαχαίρια και τόσα κόκκαλα και τόσα τούνελ, είναι απορίας άξιον που δεν …ξαναζεστάθηκε ο …άνθρωπος των Παγετώνων!  Μετά βέβαια, προστέθηκαν και άλλα! Τι “κόκκινες γραμμές”, τι “πράσινες αναπτύξεις” και …  πράσσειν΄άλογα!

Δυό μεγάλες γυναίκες οι Sineterrae, προσπάθησαν να αφομοιώσουν την Νέα Ελληνική, που μιλιέται σ΄όλα τα….  chesterfield των Υπουργείων! Δείτε τα … χαΐρια τους…

Καζαμίας 2011 – Οι Sineterrae κλώθουν διαδραστικά!  Φυσικά και θα έχει περιπέσει στην αντίληψη σας ότι αλλάξαμε σελίδα στην εκπαίδευση! Ζούμε … ιστορικές στιγμές! Οι διαδραστικοί πίνακες είναι πια γεγονός και  ζωή μας αλλάζει και …διαδραστικά! Όχι πως είναι κακό!   Αλλά… τα λύσαμε τα προβλήματά μας;  Θυμίζουμε μήπως τον …κόμη Δελατσίμπιλα στο «λαός και Κολωνάκι»;  Όσοι είστε λίγο πριν εγκαταλείψετε την …γαλέρα, σφυρίξτε αδιάφορα! Όσοι όμως φύγατε, απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τα φτερά κατεβασμένα, κοιτάξτε να πηδήξετε στο τρένο! Γιατί  έρχονται κι άλλα!

Season III promo

Season III Επεισόδιο 1 Πως μας πάει το χακί

Comments 0 σχόλια »

Η δουλειά της  Eleanor Stewart για την πτυχιακή της στο Glasgow School of Art.

Comments 0 σχόλια »

hunch.jpgΥπάρχουν αποφάσεις που παίρνονται γρήγορα και εύκολα. Υπάρχουν όμως και τα δύσκολα! Για όλες σας τις αποφάσεις από τώρα και στο εξής μπορείτε να απευθυνθείτε και στο Διαδίκτυο. Το www.Hunch.com σάς βοηθάει να αποφασίσετε χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μηχανικής μάθησης (!) Είτε πρόκειται για συναισθηματικά είτε για κάποια αγορά είτε για θέματα εργασίας, ο ιστότοπος σάς θέτει ερωτήματα και με βάση τις απαντήσεις σας δίνει λύση στο πρόβλημά σας! Το site επιμελήθηκε ομάδα αποφοίτων του πασίγνωστου ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης) υπό την Κατερίνα Φλέικ, συνιδρύτρια του Flickr. Μάλιστα, οι δημιουργοί του ιστότοπου θεωρούν ότι το hunch (προαίσθημα) βελτιώνεται με τον καιρό και μαθαίνει από τις ανάγκες των χρηστών. Στα βασανιστικά διλήμματα, δοκιμάστε το!

Από τη στήλη της Μαρίας Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας θα συνεργαστούν για πρώτη φορά επί σκηνής με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου. Συγκεκριμένα, οι δύο ερμηνευτές θα δώσουν τρεις συναυλίες, στο Βερολίνο, στο Αμστερνταμ και στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τον «Επιτάφιο», τη «Ρωμιοσύνη» και τα «18 Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας», τρία από τα πιο εμβληματικά και πολυτραγουδισμένα έργα του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου στη Βerliner Ρhilharmonie του Βερολίνου, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο, στις 28 Ιουνίου στο Τheater Carre του Αμστερνταμ και στις 30 Ιουνίου στο Ρalais des Βeaux Αrts των Βρυξελλών.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

Η ακρόαση του κατάλληλου είδους μουσικής μπορεί να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, οι όπερες -ειδικά του Βέρντι!- κάνουν καλό στην καρδιά, χαμηλώνουν την πίεση του αίματος και βοηθούν στην αποκατάσταση ασθενών με εγκεφαλικά και εμφράγματα.

Η μουσική ήδη αξιοποιείται σε αρκετά νοσοκομεία, καθώς αποτελεί μια εύκολη και φθηνή μέθοδο, που βοηθά τόσο το σώμα όσο και την ψυχική διάθεση των ασθενών, αλλά η νέα έρευνα, σύμφωνα με το BBC, έκανε ένα βήμα παραπέρα και διαπίστωσε ότι ορισμένα συγκεκριμένα είδη μουσικής έχουν ευεργετική επίδραση σε συγκεκριμένες ασθένειες.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Παβίας, υπό τον δρα Λουτσιάνο Μπερνάρντι, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Circulation» (Κυκλοφορία) της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Οι εθελοντές της νέας έρευνας, φορώντας ακουστικά και όντας συνδεμένοι σε διάφορα όργανα μέτρησης, άκουσαν διάφορα κομμάτια κλασικής μουσικής (από την «Ενάτη Συμφωνία» του Μπετόβεν, από τις όπερες «Τουραντό», «Ναμπούκο» και «Τραβιάτα», μια καντάτα του Μπαχ κ.α.).

Επιβεβαιώθηκε ότι η μουσική που έχει γρήγορο ρυθμό, αυξάνει τον ρυθμό της αναπνοής, τους κτύπους της καρδιάς και την πίεση του αίματος, ενώ η μουσική με πιο αργό ρυθμό έχει τις αντίστροφες επιδράσεις. Όπως παρατηρήθηκε, κάθε μουσικό κρεσέντο, δηλαδή η σταδιακή ενίσχυση της έντασης της μουσικής, διέγειρε το σώμα των εθελοντών και οδηγούσε σε σμίκρυνση των αιμοφόρων αγγείων, αύξηση της πίεσης του αίματος και των κτύπων της καρδιάς, καθώς και πιο γρήγορη αναπνοή. Όταν αντίθετα έπεφτε η ένταση της μουσικής, τα αγγεία διευρύνονταν, το σώμα χαλάρωνε, η καρδιά χτυπούσε πιο αργά και η αναπνοή γινόταν πιο αργή.

Άρθρο στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

girls1.jpgΜε αποβολή τιμωρήθηκαν τέσσερις μαθητές σε σχολείο της Πάδοβας στη Βόρεια Ιταλία, γιατί φωτογράφισαν «γυμνή» την καθηγήτριά τους. Στην πραγματικότητα η παρέα των 14χρονων τράβηξε φωτογραφία τη δασκάλα την ώρα της παράδοσης. Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν την εικόνα στο photoshop και εμφάνισαν την 24χρονη καθηγήτρια με μίνι φούστα και ζαρτιέρες. Οι μαθητές δεν σταμάτησαν εκεί. Δημοσίευσαν τη φωτογραφία στο Facebook, ώστε να δουν όλοι οι συμμαθητές τους το αριστούργημά τους.

Το Βήμα

Ελπίζω τα άσπρα μου μαλλιά και τα παραπανίσια κιλά μου να με προφυλάξουν από έναν τέτοιο διασυρμό…

Comments 0 σχόλια »

Εντελώς συμπτωματικώς έπεσα πάνω σε αυτή τη βιντεοκασέτα που την είχα ξεχάσει. Την ψηφιοποίησα και ιδού. Βρισκόμαστε στο έτος 2001 και ο συγγραφέας Νίκος Δήμου είχε την καλοσύνη να μας τιμήσει στη βιβλιοπαρουσίαση μας, μιλώντας για το ηλεκτρονικό βιβλίο. Για να μη νομίζουν μερικοί ότι ανακάλυψαν τον τροχό. Αυτά πριν οκτώ χρόνια.

Κάπου εκεί κοντά τοποθετούνται και τα γενέθλια του netschoolbook.

Comments 0 σχόλια »

Επακόλουθο του πολιτισμού της κατανάλωσης και της τεχνολογίας είναι η καταστροφή του ευάλωτου πλανήτη μας. Ο μυθικός κόσμος που δημιουργούν οι Robert and Shana ParkeHarrison στις φωτογραφίες τους αντικατοπτρίζει τον κόσμο μας, όπου η φύση υποτάσσεται στη θέληση του ανθρώπου. Οι σκηνές απεικονίζουν μάταιες προσπάθειες να σωθεί ή να αναζωογονηθεί η φύση. Για να το πετύχουν εφευρίσκουν μηχανές και συνθέσεις από απορρίμματα. Αυτές οι συνθέσεις προσπαθούν να ανανήψουν έναν πλανήτη που πεθαίνει. Τρυπούν τον ουρανό, δημιουργούν βροχο-μηχανές, κυνηγούν καταιγίδες για να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό, επικοινωνούν με τη Γη για να μάθουν τις ανάγκες της. Μέσα από αυτές τις σκηνές δημιουργούν λιγότερο εκλεπτυσμένες και επιστημονικές αλλά περισσότερο τελετουργικές και ποιητικές εκφράσεις ώστε να εκφραστούν σε αρμονία με τη φύση παρά να την επιβαρύνουν.

Gallery

Robert and Shana ParkeHarrison.com

Comments 0 σχόλια »

teaser3.jpg

Comments 1 σχόλιο »

tweeterbrowser.jpgΟ Τάσος Καφαντάρης αναλύει τα θέματα της κοινωνικής δικτύωσης:

…Λένε ότι η είδηση της πτώσης της Τροίας έφτασε γοργά στις Μυκήνες χάρη στα σήματα καπνού στα κορφοβούνια, τις φρυκτωρίες. Στον τωρινό μας κόσμο, η τηλεμετάδοση της είδησης όχι μόνο περιλαμβάνει βιντεοκαταγραφή αλλά και δεν χρειάζεται να ακολουθήσει προκαθορισμένα κανάλια μετάδοσης. Είναι το Διαδίκτυο που επιτρέπει αυτή την άναρχη επικοινωνία, αυτό το «αόρατο κοτετσόσυρμα» που αγκαλιάζει τον πλανήτη μας και δίνει φωνή σε θύματα και θύτες. Αλλά ποιος είναι ο μηχανισμός που επιτρέπει τη διασύνδεση των φωνών, πώς παίρνει ρότα το ντόμινο της επικοινωνίας; Ο καμβάς είναι όντως το δίκτυο των επιμέρους δικτύων, το γνωστό Διαδίκτυο (Ιnternet). Ο τρόπος απεικόνισης των δημοσιοποιήσιμων πληροφοριών είναι αυτό που γνωρίσαμε ως Παγκόσμιο Ιστό (Web). Ωστόσο ο τρόπος συζήτησης μεταξύ των παραγωγών πληροφορίας και των αποδεκτών/αναμεταδοτών της είναι αυτό που ονομάστηκεΚοινωνική Δικτύωση(Social Νetworking). Ως εργαλεία υλοποίησης αυτού του τρόπου θα βρείτε δεκάδες ονόματα. Αλλά, τεχνολογικά, τρεις είναι οι κύριοι φορείς του: Η τεχνολογία της Google, αυτή του Facebook και εκείνη του Τwitter.

Η πρώτη είναι η παλιότερη και γνωστή πλέον σε όλους μας: Λειτουργεί ως ένα τεράστιο χωνί, που διυλίζει ό,τι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και μας επιτρέπει την αναζήτηση και συσχέτιση πληροφοριών, είτε είναι κείμενο είτε εικόνα είτε ήχος ή βίντεο. Η δεύτερη- του Facebook- ανέτρεψε το σκηνικό του «Μεγάλου Καγαθού Αδελφού» που μας παρέχει ό,τι ζητούμε κατά μόνας, με ένα σύνολο εργαλείων που επιτρέπουν την επικοινωνία κατά παρέες: «Είμαι αυτός,μου αρέσουν αυτά, και όποιος θέλει γίνεται δικτυακός φίλος μου και συζητούμε για όσα βρίσκουμε κοινά ενδιαφέροντα». Η επικοινωνία αυτής της μορφής είναι, εύλογα, πολύ πιο ισχυρή, καθώς προσθέτει ένα στάδιο «προεκτιμημένης πληροφορίας» από τα φίλτρα της παρέας.
…Σχηματικά, θα λέγαμε ότι οι διαδικτυωμένοι του πλανήτη μας διαχωρίζονται ήδη βάσει των εργαλείων που επιλέγουν για την πληροφόρησή τους, ως συμβατών με τον βιορυθμό τους: Οι αναλυτικοί και στοχαστικοί τύποι αρκούνται στις μηχανές αναζήτησης και στα συνεργατικά εργαλεία της Google. Οι εραστές της κοινωνικής επαφής και του κουτσομπολιού, με αρκετό χρόνο για ξόδεμα, λατρεύουν την παρεολογία τύπου Facebook. Το πιο δυναμικό όμως κομμάτι της παγκόσμιας κοινωνίας- εκείνοι που ζουν κοιτώντας μια το ρολόι και μια τους στόχους τους, αποζητώντας συνάμα την αναγνώριση των άλλωνεγκολπώνεται το Τwitter. Αλλά είναι αυτή η τρίτη και ταχύτατα διογκούμενη ομάδα που συγκεντρώνει πλέον την προσοχή των κοινωνιολόγων. Διότι, η μέσω του Τwitter δυνατότητα τάχιστης μεταβολής του καθενός μας άλλοτε σε «αρχηγό αγέλης» και άλλοτε σε «οπαδό πεφωτισμένων», αγγίζει αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου και ξεκλειδώνει δυνάμεις που κάποτε φανερώνονταν σπανιότατα και μόνο στα χέρια ιδιαίτερα προικισμένων ατόμων.

Διαβάστε  όλο το άρθρο στο ΒήμαScience

Comments 0 σχόλια »

my-parents-joined-facebook-5.jpgΟΛΑ γίνονται στον Ιστό, έγινε και τούτο! Πριν από λίγες εβδομάδες άρθρα σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν πόσο καλό κάνει το facebook στις οικογένειες, αφού πια παιδιά, γονείς, θείοι και δεν συμμαζεύεται γίνονται «φίλοι» και ανταλλάσσουν νέα, εκμηδενίζοντας έτσι αποστάσεις. Δεν πρόλαβε να περάσει καλά καλά μήνας από τότε και δημιουργήθηκε το http://myparentsjoinedfacebook.com, ένα site που παρουσιάζει δηκτικά τα σχόλια που κάνουν γονείς και συγγενείς στα προφίλ των βλασταριών τους! Στην πρώτη σελίδα αναφέρει: «Οι γονείς σας γράφτηκαν στο facebook; Συγχαρητήρια, η ζωή σας μόλις καταστράφηκε»! Και στη συνέχεια παροτρύνει όσους αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα να στείλουν e-mail με τα καμώματα των συγγενών τους προς γνώση και συμμόρφωση όσων δεν έπεσαν ακόμα στο ατόπημα (αλλά και φυσικά προς ακράτητα γέλια του συνόλου των αναγνωστών)! Τι θα δουν ακόμα τα ματάκια μας!

Από τη στήλη www της Μαρίας Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

dropio.jpgΤο drop.io σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν online αποθηκευτικό χώρο στον οποίο ανεβάζετε τα αρχεία (φωτογραφίες, video, mp3, έγγραφα, κλπ) που θέλετε να μοιραστείτε και αποκτάτε πρόσβαση σ’ αυτά με ένα link της μορφής http://drop.io/something. Μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους δίνοντας το link αλλά και να τα κλειδώσετε με κωδικό. Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε με άλλους πάνω σ’ αυτά. Η υπηρεσία είναι δωρεάν και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε χωρίς να χρειάζεται να δώσετε το e-mail σας ή να κάνετε εγγραφή. Το drop.io μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε με την παρέα σας βίντεο και φωτογραφίες από γιορτές, πάρτυ και εκδρομές, για να μοιραστείτε εύκολα αρχεία με φίλους και συνεργάτες, για να δείξετε δικές σας φωτογραφίες σε άλλους και να δείτε τα σχόλιά τους και για να μοιραστείτε προσωπικό περιεχόμενο μόνο με όσους επιθυμείτε, μακρυά από αδιάκριτα βλέμματα. Τα αρχεία που αποθηκεύονται στο Dropio δεν είναι προσβάσιμα από μηχανές αναζήτησης.

Το Dropio σας διευκολύνει στο να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο στο web δημιουργώντας εικονίδια για τις φωτογραφίες και μετατρέποντας σε web friendly το format των βίντεο. Επίσης διαθέτει το Drag & Drop.io Firefox add-on με το οποίο μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα αρχεία και ολόκληρα directories από τον υπολογιστή σας. Αρχεία μπορείτε να ανεβάσετε και με e-mail, MMS, τηλέφωνο και fax.

Κάθε φορά που ανεβάζετε ένα καινούργιο αρχείο οι φίλοι και οι συνεργάτες σας μπορούν να ενημερώνονται με e-mail, με RSS Feeds ή με μήνυμα για την κατάστασή σας στο Facebook. Στη συνέχεια μπορείτε να το ενσωματώσετε στο Facebook και τα άλλα sites κοινωνικής δικτύωσης ή να το στείλετε με MMS, Twitter, iTunes και fax.

Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν για πακέτο (drop) αρχείων μέχρι 100 Mb. Μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερα του ενός drops. Αν όμως χρειαστείτε περισσότερο χώρο ανά drop πρέπει να αγοράσετε την αντίστοιχη συνδρομή.

via

Comments 0 σχόλια »

Σαν σήμερα γεννιέται ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.


Ο Μικρός Πρίγκηπας
(αποσπάσματα)

  Αυτή τη στιγμή φάνηκε η αλεπού.
Καλημέρα», είπε η αλεπού.
Καλημέρα», απάντησε ευγενικά ο μικρός πρίγκιπας που γύρισε μα δεν είδε τίποτα.
Εδώ είμαι», είπε η φωνή, «κάτω από την μηλιά…»
Ποιός είσαι;» είπε ο μικρός πρίγκιπας. «Είσαι πολύ χαριτωμένος…»
Είμαι αλεπού», είπε η αλεπού.
Έλα να παίξεις μαζί μου», της πρότεινε ο μικρός πρίγκιπας. «Είμαι τόσο λυπημένος…»
Δεν μπορώ να παίξω μαζί σου» είπε η αλεπού. «Δεν έχω ακόμη εξημερωθεί»!
Α συγνώμη» είπε ο μικρός πρίγκιπας. Αλλά μετά από μια μικρή σκέψη πρόσθεσε: «Τι θα πει εξημερώνω»;
Δεν είσαι από δω»; είπε η αλεπού, «Τι ζητάς»;
Ζητώ ανθρώπους» είπε ο μικρός πρίγκιπας. «Τι θα πει, εξημερώνω»;
Οι άνθρωποι» είπε η αλεπού, «έχουν όπλα και πυροβολούν. Είναι πολύ ενοχλητικό. Τρέφουν ακόμη και κότες. Αυτό είναι το μοναδικό ενδιαφέρον. Ψάχνεις κότες»;
Όχι», είπε ο μικρός πρίγκιπας, «ψάχνω φίλους. Τι θα πει εξημερώνω»;
Είναι ένα πράγμα που έχει λησμονηθεί», είπε η αλεπού. «Θα πει, εξοικειώνομαι».
-“…”
Ναι» είπε η αλεπού. «Για μένα δεν είσαι όπως ένα μικρό παιδί, που μοιάζει εντελώς με εκατό χιλιάδες μικρά παιδιά. Εγώ δεν σε χρειάζομαι και συ με χρειάζεσαι ακόμη λιγότερο. Για σένα είμαι μια αλεπού μόνο που μοιάζει με εκατό χιλιάδες αλεπούδες. Αλλά αν με εξημερώσεις, θα χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Για μένα θα είσαι μοναδικός στον κόσμο. Για σένα θα είμαι εγώ μοναδική στον κόσμο..
Αρχίζω να καταλαβαίνω», είπε ο μικρός πρίγκιπας. «Υπάρχει ένα λουλούδι. Νομίζω ότι μ’ έχει εξημερώσει..
Μπορεί» είπε η αλεπού. «Στη γη όλα μπορούν να συμβούν…»
Ω!, δεν έγινε στη γη», είπε ο μικρός πρίγκιπας.
Η αλεπού φάνηκε πολύ ερεθισμένη:
Σ’ έναν άλλο πλανήτη»;
Ναι».
Υπάρχουν κυνηγοί σ’ αυτόν τον πλανήτη»;
Όχι».
Είναι σπουδαίο! Και κότες»;
Όχι».
Τίποτα δεν είναι τέλειο», αναστέναξε η αλεπού.
Μα η αλεπού ξαναγύρισε στις σκέψεις της: «Η ζωή μου είναι μονότονη. Εγώ κυνηγώ κότες, οι άνθρωποι κυνηγούν εμένα. Όλες οι κότες μοιάζουν μεταξύ τους και όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν μεταξύ τους. Βαριέμαι λοιπόν λιγάκι. Μα αν με εξημερώσεις, η ζωή μου θα φωτιστεί. Θα γνωρίζω τον ήχο των βημάτων σου, που θα ξεχωρίζει απ’ όλων των άλλων. Τα άλλα βήματα με διώχνουν κάτω από τη γη. Τα δικά σου θα με δελεάζουν σαν μουσική από την φωλιά. Και κοίτα! Βλέπεις εκεί κάτω τα σιταροχώραφα; Εγώ δε τρώω ψωμί. Για μένα το σιτάρι είναι άχρηστο. Τα σιταροχώραφα δε μου θυμίζουν τίποτα. Κι αυτό είναι λυπηρό. Αλλά εσύ έχεις μαλλιά ξανθά σαν το σιτάρι. Ω! θα ήταν θαυμάσιο, αν με δάμαζες. Το χρυσάφι των σιταροχώραφων θα μου θύμιζε σένα. Και εγώ θ’ αγαπώ το μεθύσι του ανέμου στα σιτηρά...»
Η αλεπού σώπασε και κοίταξε πολύ ώρα τον πρίγκιπα:
Παρακαλώ… εξημέρωσέ με!» είπε.

Comments 0 σχόλια »

banner_naoysa.jpgΣημαντική είναι τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του θεσμού των λεσχών ανάγνωσης, καθώς εκατοντάδες τέτοιες λέσχες έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Ο σύλλογος «Θαλής και Φίλοι», που ιδρύθηκε από ομάδα στην οποία μετέχουν ενεργά ο Απόστολος Δοξιάδης και ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, εξειδικεύεται στη δημιουργία λεσχών με αντικείμενο τη μαθηματική λογοτεχνία. Στη Νάουσα, όπου για τέταρτη χρονιά θα διοργανώσει σεμινάριο για την ίδρυση τέτοιων λεσχών (8-12 Ιουλίου), θα γίνει ευρύτερα λόγος και για βιβλία που αφορούν την αρχαία σκέψη, μαθηματική, φιλοσοφική ή ρητορική. Το εργαστήρι θα προετοιμάσει με ειδικές διαλέξεις όσους ενδιαφέρονται να ιδρύσουν παρόμοιες λέσχες οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, συνήθως δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη τους λόγω των ενδιαφερόντων. Πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα www.thalesandfriends.org . ή στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: marina@thalesandfriends. org. Οι συμμετέχοντες- που θα είναι κατά προτεραιότητα καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά όχι μόνο- θα παραλάβουν CD με υλικό 10 βιβλίων.

Comments 0 σχόλια »

peirates.JPGΗ Λίτσα Γιάνναρου από τις σελίδες της Καθημερινής προσεγγίζει ένα ακανθώδες θέμα:

Σύμφωνα με την 6η Ετήσια Παγκόσμια Μελέτη για την Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες από την Business Software Alliance (BSA, διεθνής οργανισμός που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού), η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα αγγίζει το 57% (δηλαδή περίπου 6 στα 10 προγράμματα –παιχνίδια, αναβαθμίσεις, εφαρμογές– που διακινούνται στην εγχώρια αγορά είναι απομιμήσεις), έχοντας μειωθεί κατά μόλις μία ποσοστιαία μονάδα από πέρυσι. Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι 35%. Η χώρα μας βρίσκεται στο βάθρο της Ε.Ε., μαζί με τη Βουλγαρία (68%) και τη Ρουμανία (66%), γεγονός που σηματοδοτεί απώλειες για τον κλάδο της τάξης των 171 εκατ. ευρώ. Τα χαμηλότερα ποσοστά πειρατείας λογισμικού καταγράφονται στο Λουξεμβούργο (21%) και στην Αυστρία (24%).

Πνευματική ιδιοκτησία

Είναι σαφές ότι το πρόβλημα της πειρατείας στη χώρα μας είναι μεγάλο, με πλοκάμια που φθάνουν σε ολόκληρη την κοινωνία. Πέρα όμως από τη διάδοση του γνωστού σλόγκαν «Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική», ουδείς στην Ελλάδα φαίνεται διατεθειμένος να θέσει επί τάπητος το μείζον ζήτημα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Γιατί τα ερωτήματα είναι πολλά και οι περισσότεροι τα θέτουμε στις ιδιωτικές μας συζητήσεις:

Γιατί άραγε η πνευματική ιδιοκτησία εκτείνεται στα 75 χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού; Εάν «σκοτώνουμε» τους μουσικούς αγοράζοντας «μαύρα» cd ή dvd, γιατί οι εταιρείες δεν «κόβουν» κάτι παραπάνω από τις εισπράξεις αντί του ψωραλέου μονοψήφιου ποσοστού; Εάν εμείς «κλέβουμε» κατεβάζοντας ταινίες από το Ιντερνετ (ειδικά αυτό το Slumdog Millionaire πρέπει να είναι σε χιλιάδες «σκληρούς δίσκους» στη χώρα μας), πώς ονομάζεται η πρακτική της ΑΕΠΙ να ζητεί χρήματα από περιπτερούχους επειδή βάζουν ραδιόφωνο στη δουλειά;

Το Ιντερνετ –μέσω του οποίου διακινούνται τα περισσότερα πειρατικά προϊόντα– μας έχει εντάξει σε ένα παγκόσμιο χωριό.

Comments 0 σχόλια »

1_48.jpgΗ Μαριάννα Τζιαντζή μας προτρέπει στη στήλη της Καθημερινής:

Μιλάτε απεριόριστα, μας ενθαρρύνουν οι διαφημίσεις. Χωρίς χρονικά όρια, χωρίς σκέψη και περίσκεψη. Μιλάτε, αλλά φροντίστε να αφήνετε πίσω σας τα ίχνη του τίποτα: ποιος μίλησε με ποιον, πότε, πόση ώρα και πού. Οι νονοί της νύχτας και της ημέρας θα βρίσκουν τρόπο να εισάγουν παρθένα κινητά για να κάνουν τη δουλειά τους, όμως και οι φιλήσυχοι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι κάποιο Μεγάλο Αυτί τούς ακούει, κάποιο λογισμικό τούς καταγράφει, κάποια ακόρεστη Μεγάλη Μνήμη τούς αποθηκεύει. Και μόνον αυτή η επίγνωση επηρεάζει το τι θα πούμε, το τι θα σκεφτούμε.

Comments 0 σχόλια »

Στις 29 Ιουνίου ο Antony θα παίξει με την ορχήστρα της ΕΡΤ στο Badminton και υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά. Σε συνέντευξή του στη Μαρία Παππά που δημοσιεύεται στη Lifo μιλάει μεταξύ άλλων για τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις:

Τι αναζητάει επομένως ο καλλιτέχνης;

Δεν ξέρω. Νομίζω, για τους καλλιτέχνες, είναι το τι μας ζητάνε να εξερευνήσουμε, τι αναζητάμε από τον εαυτό μας, κατά κάποιο τρόπο. Βουτάμε στα βαθιά για να βρούμε μαργαριτάρια και όμορφα κοχύλια για τους φίλους μας και την κοινωνία. Κάνοντας κάτι δημιουργικό είσαι στο «μέτωπο της συλλογικής συνείδησης», εκεί που χρειάζεται το συλλογικό ασυνείδητο. Είσαι μέσα στις πρώτες ομάδες ανθρώπων που βγάζουν νέες σκέψεις. Κάποια στιγμή η κοινωνία θα δει αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να υιοθετηθεί ευρύτερα. Είναι σαν μια συμφωνία για τον καλλιτέχνη. Προσωπικά, νιώθω ότι παίζω μέσα σε αυτό το κουτί από άμμο και η μεγαλύτερη δημιουργική δύναμη μέσα μου είναι η Γη η ίδια.

www.antonyandthejohnsons.com

Comments 0 σχόλια »

acropolis-ticket10021.jpgakropolis-ticket001.jpgΣήμερα είπα να ξεπλύνω τις μαύρες σκέψεις μου και πήγα έναν κυριακάτικο περίπατο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας χρησιμοποίησα το ελευθέρας μου, γιατί όπως θυμάστε, είχα ξεροσταλιάσει στο ηλεκτρονικό εκδοτήριο του μουσείου αλλά εισιτήριο δε στάθηκε δυνατό να εξασφαλίσω.

Ευτυχώς πήγα πριν το μεγάλο κύμα των ωρών 10-12 γιατί το μουσείο είχε τεράστιες ουρές όταν έφευγα. Θα ανεβάσω σιγά σιγά τα σετ φωτογραφιών που τράβηξα από αυτά που μου έκαναν εντύπωση.

Για αρχή θα ξεκινήσω από τις γκρίνιες, μια που το γνωρίζετε ότι έχω διδακτορικό στον τομέα. Το μουσείο προκαλεί ταχυπαλμίες τους υψοφοβικούς. Αυτή η διαφάνεια των τριών ορόφων προκαλεί σε πολλούς κρίσεις άγχους.

Δεν υπάρχει χαραγμένη μία βέλτιστη διαδρομή. Αποτέλεσμα ήταν ότι καθώς ολοκλήρωνα τη βόλτα μου να διαπιστώσω ότι είχα παραλείψει τα μυκηναϊκά. Τα τόξα με τις επιγραφές δεν είναι πολύ διαφωτιστικά. Δεν υπάρχει ένας χάρτης “είστε εδώ”.

Η αίθουσα της ζωφόρου είναι εντυπωσιακή -πράγματι τα μάρμαρα ζητούν τα μάρμαρα-αλλά απογοητεύτηκα από τη φθορά της μόλυνσης που έχει σβήσει τα χαρακτηριστικά των μορφών. Μάλλον αργήσαμε να τα προστατεύσουμε.

Στο πωλητήριο δεν εντόπισα κάποιον τίτλο πολυμέσων. Η μόνη επαφή με την τεχνολογία είναι τα χαλάκια ποντικιών -όχι πολύ καλής ποιότητας. Γενικά το πωλητήριο χρειάζεται εμπλουτισμό. Νομίζω ότι κλείνει δεκαετία η σχετική μου εισήγηση σχετικά με το πολιτιστικό μας κεφάλαιο και την αδυναμία αξιοποίησής του. Δε βρήκα ηλεκτρονική ξενάγηση με ακουστικά που είχα ακούσει ότι θα υπάρχει. Ίσως προσεχώς.

Γενικά η τεχνολογία απουσιάζει ή μάλλον περιορίζεται στην προβολή βίντεο. Λίγο πασέ τεχνολογία.

Στο καφέ είχαν μία πολύ καλή ιδέα να τοποθετήσουν πάνω στα τραπεζάκια μικρά γλαστράκια με μυρωδικά. Φαίνεται όμως ότι κανένας δε βρέθηκε να τα ποτίζει και δεν βλέπω να βγάζουν την εβδομάδα. Σήμερα τα γλαστράκια τσουρουφλίζονταν διψασμένα στον ήλιο.

Λυπήθηκα αυτούς που θα πλένουν τα τζάμια του μουσείου γιατί ήταν ήδη γεμάτα δαχτυλιές. Είδα και μία ασεβή τσίχλα κολλημένη.

Δύσκολο μουσείο πάντως για επιτήρηση. Με το δεδομένο ότι έχει πολύ κόσμο, δε ζηλεύω τους φύλακες.

Αλλά θα επανέλθω…

Comments 1 σχόλιο »

Πολλές τραγουδίστριες κοιτάζουν με υπερηφάνεια τα μουσικά βραβεία τους, ελάχιστες όμως απολαμβάνουν την ευωδιά ενός… λουλουδιού με το όνομά τους. Η Ντάφι είναι μία από αυτές αφού η Βρετανική Βασιλική Φυτοκομική Εταιρεία ονόμασε μια ποικιλία ασφόδελου Νταφίντιλ, προς τιμήν της. Μπορεί πολλοί να νομίζουν ότι το 24χρονο κορίτσι με τη μέτζο σοπράνο φωνή προσγειώθηκε σαν κομήτης στο μουσικό στερέωμα, όταν πριν από δύο χρόνια περίπου αποδείχτηκε η επικρατέστερη διάδοχος της Εϊμι Γουάινχαουζ.

Στην πραγματικότητα οι προσπάθειες είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα για την Αϊμέ Αν, που μουρμούριζε μελωδίες και σκάρωνε στίχους από τότε που ήταν ακόμη 6 ετών, τραγουδούσε με μπάντες στη Βόρεια Ουαλία προτού κλείσει τα 15 και ονειρευόταν να γίνει ποπ σταρ. Η ήττα της στο Wawffactor (το αντίστοιχο X-Factor) ήταν «η χειρότερη στιγμή της ζωής της» και λίγο έλειψε να τα παρατήσει. Τα τρία Brits και το Grammy δεν χωρούσαν ακόμη στη φαντασία της. Η επιθυμία της, όμως, να τραγουδήσει ήταν πιο δυνατή από τον φόβο της αποτυχίας.

Οταν η φωνή της έφτασε στα σωστά αυτιά, η soul «εκπαίδευσή» της κρίθηκε απαραίτητη και η περσόνα της ταίριαξε άψογα με τη ρετρό αισθητική εκείνης της μακρινής εποχής. Το άλμπουμ «Rockferry» σκαρφάλωσε στα τσαρτ και η επιτυχία που προσδοκούσε ήρθε μαζί με έναν παρολίγο νευρικό κλονισμό. «Μικρή νόμιζα πως είμαι ο σούπερμαν αλλά έκανα λάθος. Το πιο… τρομακτικό είναι πως βρίσκομαι ακόμα στην αρχή της καριέρας μου», έλεγε πέρυσι. Η Ντάφι είναι ακόμα εδώ και το μέλλον τής ανήκει.

Rockwave, 28 Ιουνίου, www.iamduffy.com

Από τη Μυρόεσσα Μεταξά  για την Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων