Αρχείο για Μάρτιος, 2007

Οι Αραβες λένε ότι οι Αιγύπτιοι γράφουν βιβλία, οι Λιβανέζοι τα εκδίδουν και οι Ιρακινοί τα διαβάζουν. Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και ο Ιρακινός ποιητής Aχμέντ Αμπντέλ Σάρα επέλεξε να απαγγείλει στίχους στα ερείπια φημισμένου βιβλιοπωλείου της Βαγδάτης, το οποίο, μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα των καταστροφών κατά τα τέσσερα χρόνια του πολέμου.
Καθημερινή 21/3/2007

Comments 0 σχόλια »

warblogΜπορεί ένα blog στο Ιντερνετ να σταματήσει έναν πόλεμο; Από μόνο του αποκλείεται, αλλά μπορεί να προσφέρει σημαντική χείρα βοηθείας στο αντιπολεμικό κίνημα. Πάρτε για παράδειγμα τη 16χρονη (!) δεσποινίδα Αβά Λόουερι, από τους αγρούς της Αλαμπάμα, και το blog της, που φέρει το όνομα «Peace Takes Courage». Αλλως πώς, «Η Ειρήνη Απαιτεί Κουράγιο», κάτι σαν το δικό μας ποιητικό «Για να Γυρίσει ο Ηλιος Θέλει Δουλειά Πολλή».*Θέλει και γνώση της επικοινωνιακής στρατηγικής εν έτει 2007, για να πάρει ανάποδες η κοινή γνώμη. Το μεγάλο προσόν της Αβά Λόουερι δεν είναι η ευγλωττία. Εντάξει, γράφει κι αυτή την άποψή της περί πολέμου και τη γράφει πάρα πολύ καλά για ένα κορίτσι που πάει ακόμη σχολείο. Εκείνο όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι μια σειρά από δεκάδες βιντεάκια, όπου ντύνει με μουσικές και τραγούδια σκηνές φρίκης, τρόμου και οδύνης από το πολεμικό μέτωπο του Ιράκ. *Εικόνες με τραυματισμένα παιδιά, νεκρούς αμάχους και σκοτωμένους φαντάρους, εικόνες καταστροφής «εν καιρώ ειρήνης». Εικόνες που σοκάρουν και συγκινούν. Το αποτέλεσμα; Ανεπανάληπτη κυκλοφορία στο blog της που κάποιους μήνες ξεπερνάει τις 2.000.000 επισκέψεις. Αλλά και ύβρεις και απειλές θανάτου από κάποιους που δεν συμμερίζονται τις ειρηνιστικές απόψεις της. Η Αβά πάντως δεν δείχνει να πτοείται…

http://www.peacetakescourage.com/page-home.htm

Comments 0 σχόλια »

O homo sapiens παράγει πλέον τόση πληροφορία, ώστε, αν αποφάσιζε να την αποθηκεύσει, δεν θα είχε τα διαθέσιμα μέσα. Σύμφωνα με μία εκτίμηση, το 2006 η ανθρωπότητα παρήγαγε πληροφορίες όγκου 161 δισ. gigabyte. Για να το καταλάβετε πιο απλά, ο συνολικός όγκος των πληροφοριών είναι κατά τρία εκατ. φορές μεγαλύτερος από τα δεδομένα σε όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί στην ιστορία της ανθρωπότητας! Τι μετρήθηκε; Τα πάντα: τα e-mail που ανταλλάξαμε, οι τηλεφωνικές κλήσεις, οι φωτογραφίες μας και τα βίντεο.Η μνήμη δεν μας φτάνει. Για τη βιολογική δε γίνεται λόγος. Δεν μπορείς να διαχειριστείς πλεόν τα δεδομένα της ζωής σου. Από τα ΡΙΝ που πρέπει να θυμάσαι μέχρι τις φωτογραφίες που θέλεις να φυλάξεις, χρειάζεσαι αποθηκευτικό χώρο. Απαιτείς υπολογιστή με γρηγορότερο επεξεργαστή και κινητό τηλέφωνο με μεγαλύτερη κάρτα μνήμης. Στο τέλος, ούτε βλέπεις ούτε θυμάσαι τίποτα.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων