Οι φωτογραφίες άνω του 80% των παιδιών, ηλικίας μικρότερης των δύο ετών, έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, γεγονός που γεννάει ανησυχία για την προστασία του ιδιωτικού βίου τους, ενώ ενδέχεται να τα καθιστά έρμαια σε κυκλώματα παιδεραστίας. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ασφάλειας Διαδικτύου AVG της Μελβούρνης διαπίστωσε ότι το 92% των παιδιών στις ΗΠΑ, το 91% στη Νέα Ζηλανδία και το 84% σε Αυστραλία και Καναδά έχουν φωτογραφίες τους στο Iντερνετ. Η εταιρεία καλεί τους γονείς να καταστήσουν βέβαιο ότι αυτό το υλικό μπορούν να το βλέπουν μόνο φίλοι και συγγενείς και όχι οποιοσδήποτε θελήσει.

Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το Διαδίκτυο για τα παιδιά είναι παρόμοιοι με αυτούς που ελλοχεύουν στον «πραγματικό κόσμο» και οι γονείς δεν πρέπει να το παραβλέπουν. Η εταιρεία για να καταλήξει στα συμπεράσματά της «εξέτασε» 2.200 μητέρες με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και παιδιά μικρότερα των δύο ετών σε Ευρώπη, Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία.

Αν λοιπόν ήθελε να κάνει κάτι ουσιαστικό το Υπουργείο ίσως να κυκλοφορούσε έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς των σχολείων στο διαδίκτυο. Πολλοί συνάδελφοι εν τη αφελεία τους συνεχίζουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες των μαθητών τους με το ονοματεπώνυμό τους. Από τη στιγμή που είναι γνωστό το σχολείο τους, πόσο δύσκολο είναι να τα βρει όποιος θέλει να τους κάνει κακό;

Ακόμα και ο κανονισμός του ΠΣΔ είναι λίγο χαλαρός σε αυτό το θέμα…

Κι αν έχω στείλει ενημερωτικά σημειώματα για αυτό το ζήτημα αλλά πρέπει να γίνει πρώτα το κακό… Αφήστε που έλαβα και την απάντηση στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά. Μιλάμε για την απόλυτη άγνοια.

Καθημερινή

Διαβάστε σχετικά

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων