Έχετε βαρεθεί την ανηθικότητα και τη φαυλότητα στο Διαδίκτυο; Κάθε φορά που κάνετε την «ευσεβή» σας αναζήτηση στο Google κοκκινίζετε και βγάζετε καντήλες από τα ανήθικα αποτελέσματα; Ησυχάστε, τώρα πια υπάρχουν μηχανές αναζήτησης που σχεδιάστηκαν ειδικά για εσάς τους ευσεβείς χριστιανούς, μουσουλμάνους, ή εβραίους και φιλτράρουν τα αποτελέσματα, ώστε να σας διαφωτίζουν χωρίς να σας βάζουν σε πειρασμό.

«Θέλαμε να προσφέρουμε μια λύση για την εξερεύνηση του Παγκόσμιου Ιστού σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο δεν συναντάς προκλητικό περιεχόμενο ή ανήθικους δικτυακούς τόπους» εξήγησε στο AFP o Ρέζα Σαρντέχα, ιδρυτής της «μουσουλμανικής» μηχανής αναζήτησης I’mHalal, με έδρα το Άμστερνταμ.

Η αντίστοιχη λύση για τους χριστιανούς, τουλάχιστον εκείνους της Ευαγγελικής Εκκλησίας, είναι το SeekFind.org. Πρόκειται για «ένα ερευνητικό εργαλείο για ανθρώπους που αναζητούν βιβλικό και θεολογικό περιεχόμενο από την προοπτική των ευαγγελιστών».

Η μηχανή «προσθέτει στον κατάλογό της αποκλειστικά τους δικτυακούς τόπους που βασίζονται στη Βίβλο, είναι ορθοί από θεολογική άποψη και βρίσκονται σε συμφωνία με τη δήλωση πίστης μας», δηλώνουν οι δημιουργοί της χριστιανικής εφαρμογής.

Όσο δε για τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας που θέλουν ένα «καθαρό» Διαδίκτυο, η λύση είναι το Jewogle, που είναι συνδυασμός των λέξεων Google και Jew, δηλαδή Εβραίος. Καλή περιήγηση και ο Θεός μαζί σας!

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων