forest.jpg

Σχεδόν 500 φωτογραφίες του Γάλλου φωτογράφου και περιβαλλοντολόγου Yann Arthus ? Bertrand αποκαλύπτονται στο Google Earth, απεικονίζοντας τον πλανήτη γη, όπως ποτέ άλλοτε. Οι φωτογραφίες παρουσιάζονται σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο μαζί με εκπληκτικά δεδομένα, πληροφορίες και σχεδιαγράμματα για τον πλανήτη μας σήμερα. Ο Yann Arthus ? Bertrand και ο μη κυβερνητικός οργανισμός που δημιούργησε, ο GoodPlanet.org, έχουν ως στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, τονίζοντας την ομορφιά, αλλά παράλληλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, μέσω της φωτογραφίας.

Το νέο «φίλτρο πληροφόρησης» (layer) του Google Earth το οποίο ονομάζεται ?Earth from Above? θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με νέες φωτογραφίες, δεδομένα και διαγράμματα προεχόμενα από τον GoodPlanet.org, ο οποίος χρησιμοποιεί διάφορα πρακτορεία ανά τον κόσμο. Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω του φακέλου Global Awareness του Google Earth. Για να έχει κανείς πρόσβαση στο φάκελο Global Awareness θα πρέπει να μπει στο φάκελο Layers στο αριστερό μενού εργαλείων του Google Earth. Το Google Earth μπορεί να το προμηθευτεί οποιοσδήποτε χρήστης δωρεάν από τη διεύθυνση http://earth.google.com .

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Yann Arthus-Bertrand είναι προσβάσιμες από το ?Earth from Above? στη διεύθυνση www.google.com/earthfromabove  ενώ δίνονται οι ακριβείς συντεταγμένες τους προκειμένου να τις εντοπίσετε για μία επιτόπια επίσκεψη.

Στο δικτυακό τόπο του Yann Arthus-Bertrand εκτός της πρόγευσης που σας δίνεται μπορείτε να ανανεώσετε την ταπετσαρία του υπολογιστή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων