google-caffeine.jpgΗ Google έθεσε σε λειτουργία ένα νέο σύστημα αναζήτησης, ταξινόμησης και παρουσίασης των αναζητήσεων στο διαδίκτυο, το οποίο ισχυρίζεται πως παρέχει κατά 50% πιο «φρέσκα» αποτελέσματα σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα.

Η «Καφεΐνη», που αποτελεί και «απάντηση» στις νέες προκλήσεις από την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με τη Google, για ανταποκρίνεται στον τεράστιο όγκο πληροφοριών που διακινείται πια στο Web.

Όπως δήλωσε η Κάρι Γκράιμς, μια από τις μηχανικούς λογισμικού της εταιρίας, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, το νέο σύστημα σχεδιάστηκε, επειδή οι χρήστες προσδοκούν πλέον τα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους να είναι πιο «φρέσκα».

Η «Καφεϊνη», κατά την Γκράιμς, «παρέχει την μεγαλύτερη συλλογή περιεχομένου στο Web που έχει ποτέ προσφερθεί». Όπως είπε, «είτε πρόκειται για είδηση, μπλογκ ή δημοσίευση σε φόρουμ, ο χρήστης μπορεί πια να βρει συνδέσμους για σχετικό περιεχόμενο πολύ πιο γρήγορα από ό,τι ήταν ποτέ δυνατό».

Το νέο σύστημα ανανεώνει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων πολύ συχνότερα και αποτελεσματικότερα, ψάχνοντας ταυτόχρονα και στις πιο μικρές «γωνιές» του Παγκόσμιου Ιστού. Πρακτικά, αυτό, κατά τη Google, σημαίνει από εδώ και πέρα οι αναζητήσεις θα φέρνουν στην οθόνη του χρήστη πιο ανανεωμένα και πιο «φρέσκα» αποτελέσματα.

Το νέο σύστημα επεξεργάζεται εκ παραλλήλου εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες ανά δευτερόλεπτο. Η Google δήλωσε ότι η «Καφεϊνη» καταλαμβάνει περίπου 100 εκατ. GB αποθηκευτικό χώρο σε μια βάση δεδομένων και προσθέτει νέες πληροφορίες με ρυθμό εκατοντάδων χιλιάδων GB καθημερινά.

ΕΝΕΤ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων