Περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια χρήστες του Ιντερνετ επισκέπτονται καθημερινά τις ιστοσελίδες του YouTube, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο των τηλεθεατών που παρακολουθούν τα τρία δημοφιλέστερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ. «Θεωρούμε ότι διαθέτουμε μια τεράστια σκηνή, την οποία διατηρούμε ανοιχτή για όλους τους πολίτες του κόσμου», δήλωσε στο BBC ο εκ των ιδρυτών του YouTube, Τσαντ Χάρλεϊ. «Ο κόσμος μπορεί όχι μόνο να ανεβάζει προσωπικά του βίντεο, αλλά και να αναζητήσει οτιδήποτε – από αθλητικά γεγονότα και πολιτικές συναντήσεις μέχρι μουσικά βιντεοκλίπ και επιδείξεις για τη λειτουργία προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές», συνέχισε ο ίδιος. Ο Χάρλεϊ, πάντως, πιστεύει ακράδαντα ότι το YouTube δεν έχει ακόμα φτάσει στην ακμή του. «Ναι μεν έχουμε δύο δισεκατομμύρια χρήστες ημερησίως, πλην όμως ο καθένας απ’ αυτούς περνάει κατά μέσο όρο 15 λεπτά στις σελίδες μας», εξήγησε. «Συνεπώς, έχουμε ακόμα πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας», πρόσθεσε ο Χάρλεϊ.

Το YouTube δημιουργήθηκε από τους Τσαντ Χάρλεϊ και Τζαέντ Καρίμ το 2005, έχοντας σήμα κατατεθέν τη φράση «εκφράσου ελεύθερα», και ένα χρόνο αργότερα εξαγοράστηκε από την Google αντί 1.650.000.000 δολαρίων. Ο πρώτος που «εκφράστηκε ελεύθερα» στο YouTube ήταν ο Καρίμ με ένα βίντεο διάρκειας 19 δευτερολέπτων που είχε τον τίτλο «Εγώ στον ζωολογικό κήπο». Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε στις 23 Απριλίου του 2005 και υπάρχει ακόμα στο YouTube.

Ενα από τα πλέον γνωστά βίντεο που έχουν ανεβεί μέχρι σήμερα στο YouTube είναι εκείνο της πληγωμένης Ιρανής διαδηλώτριας τη στιγμή που αργοπεθαίνει ενώπιον του πλήθους. Ορόσημο για το Διαδίκτυο θεωρείται και η αποκλειστική συνέντευξη του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο YouTube.

Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων