5939.jpg«Βοηθήστε με να βρω τον Κανέλο». Αυτό είναι το όνομα της ομάδας στο Facebook που δημιούργησε ο κ. Ανδρέας Κωνσταντινίδης προκειμένου να κινητοποιήσει όσους περισσότερους μπορεί στην προσπάθεια ανεύρεσης του σκύλου του, ο οποίος εκλάπη από το αυτοκίνητό του πριν από μία εβδομάδα στην Ομόνοια. Η ιστορία έχει συγκινήσει πάνω από 6.250 χρήστες της ιστοσελίδας, που έχουν γίνει μέλη του γκρουπ.

«Στις πέντε το απόγευμα πάρκαρα στην οδό Σατωβριάνδου και πετάχτηκα να αγοράσω κάποια πράγματα. Περίπου σαράντα λεπτά αργότερα γυρνώντας στο αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι είχε παραβιαστεί. Παρόλα αυτά οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν κλειστά. Είχαν πάρει το navigator που είχα στο ντουλαπάκι, ένα κινητό, τον Κανέλο, την κουβέρτα και το καλάθι του», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κωνσταντινίδης.

Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία και δήλωσε επιτόπου την κλοπή. Ενημέρωσε επίσης τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και μπλόκαρε το τσιπ, την ηλεκτρονική ταυτότητα δηλαδή που φορά κάθε σκύλος, ενώ το ίδιο κιόλας βράδυ δημιούργησε το γκρουπ στο Facebook. «Σε μια προσπάθεια τα δύο δικά μου μάτια να πολλαπλασιαστούν. Είπα, ποτέ δεν ξέρεις», λέει χαρακτηριστικά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε 1,07 λεπτό προστίθεται ένα νέο μέλος στη μεγάλη παρέα που ψάχνει το κανελί Πίνσερ. Ωστόσο, έχουν περάσει επτά ημέρες και δεν έχει καταφέρει να βρει τα ίχνη του αγαπημένου του φίλου. Αυτό τον ανησυχεί αρκετά, γιατί το μικρόσωμο σκυλάκι έχει ένα πρόβλημα στην κόρη του ματιού του και δεν βλέπει καλά.

Όποιος γνωρίζει κάτι για τον Κανέλο ας επικοινωνήσει με τον κ. Κωνσταντινίδη στο 6949354000 

ΤΟ 2008 δημιουργήθηκε ένα γκρουπ «Οι φίλοι του Ταξιάρχη». Ο 20χρονος Ταξιάρχης Γαϊτανής πάσχει από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, το Ντούσεν, και βρισκόταν από το 2000 σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όμως οι γιατροί συνέστησαν την αγορά ειδικού αναπηρικού αμαξίδιου που λόγω της θέσης του σώματος θα διευκόλυνε την αναπνοή και η μητέρα πήρε δάνειο 13.000 ευρώ για να το αγοράσει. Η ομάδα του facebook που σε μία μόλις ημέρα αριθμούσε 600 μέλη είχε σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να συνδράμουν την οικογένεια.

Ο Αυστραλός Ντάνι Κάμερον βρήκε το καλοκαίρι του 2009 στη Μύκονο μια ξεχασμένη φωτογραφική. Τον Οκτώβριο κατέφυγε στο facebook για να εντοπίσει αυτόν που την έχασε, φτιάχνοντας ένα γκρουπ αναζήτησης. Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 235.000 χρήστες είχαν γίνει μέλη στην ομάδα του και τελικά ο ιδιοκτήτης βρέθηκε στο Λονδίνο. «Ήθελα να ενθαρρύνω τον κόσμο να πιστέψει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα, ειλικρίνεια και εντιμότητα» δήλωσε ο Ντάνι Κάμερον.

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων