Οι SineTerrae ξαναντάμωσαν ταχύτερα από το προσδοκώμενο, καθ΄όσον οι εξελίξεις που αφορούν τα netbooks, τις έπιασαν εξαπίνης !  Κρύο, σκοτάδι και αγωνία, κατά το γνωστόν λαϊκόν άσμα.  Όπως θα καταλάβετε τα λογισμικά των Μαθηματικών δεν βρίσκονται στο πακέτο των λογισμικών του netbook.  Τι λαός είμαστε εμείς οι  Έλληνες; Βάζουν κάτι στο … νερό μας; Ή μοιάζουμε με τις ελβετικές αγελάδες; Που κάνουν μια καρδάρα γάλα και αμέσως μετά της δίνουν μια κλωτσιά… Μα μια κλωτσιά…..

 

Φιλολογική υποσημείωση:

Από το κοτσανολόγιο του Σαραντάκου:  Συχνά γράφουμε «κατελήφθη εξ απήνης» αυτό που στα παλιότερα ελληνικά γράφεται «κατελήφθη εξαπίνης», δηλαδή αιφνιδιάστηκε. Η λέξη αυτή γράφεται έτσι, με γιώτα πάντα, και πάντα σαν μία λέξη γραφόταν, από τον καιρό του Ομήρου μέχρι σήμερα και βέβαια δεν έχει καμιά απολύτως ετυμολογική ή άλλη σχέση με την απήνη το αμάξι και τη μουλαροδρομία.

Τώρα τελευταία μόνο, με την αναζωπύρωση της νεοκαθαρευουσιανιάς, που θεωρείται πολύ μπασκλάς να γράφεις ενωμένες λέξεις όπως εντάξει, αφενός κτλ., πολλοί άρχισαν να χωρίζουν και τα αχώριστα. Έτσι πήρε η μπάλα και το εξαπίνης και χωρίστηκε, και μετά έγινε και το γιώτα ήτα για να είναι πιο κομιλφώ.

 

 

Ένα σχόλιο στο “SineTerrae επεισόδιο 5ο: Νευρικές ενισχύσεις Α.Ε.”
  1. Είδα το video Πέμπτη πουρνό-πουρνό και μου έφτιαξε την διάθεση αλλά και μου την χάλασε ταυτόχρονα
    προσυπογράφω και επί της ουσίας τώρα
    Ευτυχώς είμαι σε Λύκειο και γλίτωσα προς το παρόν
    Με φώναξαν συνάδελφοι από ένα γειτονικό γυμνάσιο για να βοηθήσω σε όλα τα οποία αναφέρει η συνάδελφος Μαθηματικός
    1) Για σύνδεση των μαθητών στο διαδίκτυο πρότεινα ένα τοποθετήσουν σε σύνδεση με τον router του εργαστηρίου πληροφορικής ένα wireless access point (WAP) .Ουαου !!!!! Τι είναι αυτό ;(ασύρματη σύνδεση μέσα στο σχολείο ) Πόσο κόστος έχει ;;;;; (μηδαμινό σχετικά) Θα μπαίνουν και άλλοι ;;( βάλτε κωδικό ) Είναι επικίνδυνο για την υγεία μας ;;;( λιγότερο από την γρίπη των… χειρών) Τι πει το ΠΛΗΝΕΤ ;;;( ελπίζω να καταλάβουν τουλάχιστον αυτοί) και δεκάδες άλλες ερωτήσεις .Τελικά ο Διευθυντής αποφάσισε ότι αυτά δεν γίνονται αλλά θα ρωτήσει τον προϊστάμενο ο οποίος θα ρωτήσει την διεύθυνση εκπαίδευσης η οποία θα ρωτήσει τον περιφερειάρχη ο οποίος ποιον θα ρωτήσει ;;;; οεο !!!!

    2)Για τα λογισμικά πράγματι αυτά στα οποία εκπαιδεύσαμε τους συναδέλφους στα ΚΣΕ ΔΕΝ υπάρχουν . Πρότεινα να ασχοληθούν με το Geogebra (γνωστό) το Geonext λογισμικό ανοιχτού κώδικα παρόμοιο και ίσως καλύτερο από το Sketchpad το οποίο είναι και στα ελληνικά παρακαλώ. Στο δε Linux (φανατικός και εγώ) υπάρχουν στο Ubundu έτοιμα και στα ελληνικά το Kig ,Kmplot, Drgeo και πολλά άλλα . Τι είναι Linuχ;;;;(μην περιμένετε απάντηση ) και χιλιάδες άλλες ερωτήσεις από την Διεύθυνση κυρίως . Τελικά ούτε αυτό γίνεται απεφάνθη το κονκλάβιο !!!!!

    3) Μάλλον πάμε για τις εναλλακτικές χρήσεις του netbook τις οποίες πολύ εύστοχα δείχνετε στο video.

    Σας κούρασα λίγο αλλά νομίζω ότι αυτές οι δυο προτάσεις είναι οι μόνες εφικτές για την σύνδεση και για τα λογισμικά
    Καλημέρα και κουράγιο
    Μπούρας Βασίλης ΠΕ03

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων