303196.jpgΤο «ιστορικό» tweet «ανέβηκε» από έναν εκ των πρώτων υποστηρικτών του Twitter.

Τις τελευταίες μέρες οι μηχανικοί της ραγδαία αναπτυσσόμενης υπηρεσίας micro-blogging καθώς και αναλυτές της αγοράς προέβλεπαν ότι τα tweets (οι αναρτήσεις σχολίων αποτελούμενων μέχρι και 140 χαρακτήρες) σε παγκόσμιο επίπεδο θα έφταναν τα 5 δισεκατομμύρια.

Όπως και έγινε. Την «τιμή» αυτού του ξεχωριστού αυτού tweet είχε ο Robin Sloan, πρώην στέλεχος του καλωδιακού δικτύου Current Media. Το tweet αποτελούσε απάντηση σε κάποιον άλλο χρήστη και έλεγε «Ω θεέ μου». Ο ίδιος ο Sloan έδωσε το παρατσούκλι «Pentagigatweet» στο post του αφού στην σχετική url εμφανίζεται το νούμερο 5.000.000.000.

Ενώ αρκετοί θα περίμεναν ότι αυτό το «ιστορικό» tweet θα προερχόταν από κάποια διασημότητα ή τους διάφορους marketers που συρρέουν τελευταία στο Τwitter, η σελίδα αυτή γράφτηκε από έναν εκ των πρώτων οπαδών της υπηρεσίας. Ο Sloan φεύγοντας πρόσφατα από την Current Media –της οποίας τα αρχηγεία, ειρήσθω εν παρόδω, είναι μερικά τετράγωνα μακριά από τα κτίρια του Twitter– αποφάσισε να γράψει μια νουβέλα την οποία χρηματοδοτεί μέσω της ιστοσελίδας του Kickstarter , μιας σελίδας που χρηματοδοτεί καινοτόμα και δημιουργικά project.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από cnet.com

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων