karyatis.jpgΚαι τώρα που ο κουρνιαχτός των εγκαινίων κατακαθίζει μπορούμε να συνεχίσουμε με τη γκρίνια μας για την ιστοσελίδα του μουσείου. Το φωτογραφικό υλικό του media kit από το νέο site του μουσείου δεν είναι άμεσα διαθέσιμο. Πρέπει να κάνεις αίτηση για να το πάρεις. Πόσο θα έβλαπτε δηλαδή να ήταν ελεύθερο και να το μοίραζε ο κόσμος κατά το δοκούν;

Οπως επισημαίνει σε σχόλιό του ο Α. Δοξιάδης: Το πρόβλημα με τις εικόνες δεν περιορίζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Υπάρχει ένα εξαιρετικά περιοριστικό καθεστώς για όλα τα μνημεία και τα εκθέματα Μουσείων: αιτήσεις άδειας από ΚΑΣ, έγκριση συνοδευτικών κειμένων κτλ. Ακόμα και οι ιστοσελίδες πανεπιστημιακών σχολών πρέπει να περάσουν από έγκριση για να χρησιμοποιήσουν οπτικό υλικό. Αν πρόκειται για σελίδες με εμπορικό σκοπό (πχ γραφείο ταξιδιών) υπάρχει και χρέωση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων — €280 ανά εικόνα ανά έτος!!

Είναι προφανές οτι το ΥΠΠΟ δεν έχει καταλάβει τη δύναμη του web ως χώρου προβολής. Εχουν ακόμα τη νοοτροπία των περιοδικών και της μπροσούρας.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων