Τις προάλλες αναφερθήκαμε σε Χρυσές δουλειές με ένα «ποντίκι». Σήμερα διαβάζουμε στην Καθημερινή για το iSteam: Μία ελληνική εφαρμογή που κατακτά το iPhone

isteam.jpgΑπό τις χιλιάδες εφαρμογές που μπορεί να βρει κάποιος στο AppStore, την υπηρεσία της Apple για το iPhone, τη μεγαλύτερη απήχηση δεν έχουν εκείνες με κάποια περιορισμένη, έστω, λειτουργικότητα για τη διάσημη πλέον συσκευή. Αντίθετα, στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των χρηστών κυριαρχούν «ψυχαγωγικές» εφαρμογές που χρησιμοποιούν την οθόνη αφής του κινητού τηλεφώνου για να προσομοιώσουν ένα ποτήρι που γεμίζει με μπύρα, ή για να παράγουν παράξενους, αδιάκριτους ήχους με το άγγιγμα της οθόνης.

Μία εφαρμογή τέτοιου χαρακτήρα, το iSteam, ανεπτυγμένη εξ’ ολοκλήρου από τρεις Έλληνες, παρέμεινε για αρκετές ημέρες στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών του AppStore, προκαλώντας θετικά σχόλια από εξειδικευμένα sites και blogs του εξωτερικού. Η λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απλή: Φυσώντας στο ακουστικό του iPhone, η οθόνη αφής του τηλεφώνου θαμπώνει με ατμούς. Στη συνέχεια ο χρήστης καθαρίζει τους ατμούς με το χέρι του, όπως ακριβώς θα σκούπιζε ένα θαμπωμένο τζάμι, αποκαλύπτοντας και πάλι την επιφάνεια της οθόνης, με τρόπο όμως τόσο ρεαλιστικό ώστε δε λείπουν ακόμη και οι σταγόνες υγροποιημένου ατμού που κυλούν στην οθόνη, υπακούοντας μάλιστα απόλυτα τους νόμους της φυσικής και της βαρύτητας. Είναι κάτι τόσο απλό, δεν έχει στην κυριολεξία καμία ουσιαστική χρησιμότητα, δεν υπάρχει κανένας εμφανής λόγος για να το έχει κάποιος στο κινητό του – πόσο μάλλον να πληρώσει ένα δολάριο για να το αποκτήσει – και όμως, την Πρωτοχρονιά το iSteam ήταν κύρια είδηση του Gizmodo.com και μέχρι σήμερα έχει γίνει τρεις φορές πρωτοσέλιδο στο Digg.com.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων