myspace_logo_5.jpgΗ διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης MySpace.com ανακοίνωσε ότι διέγραψε 90.000 χρήστες της, οι οποίοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα, μετά από σχετική συμφωνία που συνήψε το 2008 με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην καλύτερη προστασία των ανηλίκων στο Διαδίκτυο.

Ο αριθμός, τον οποίο το MySpace παρείχε στον υπουργό Δικαιοσύνης της πολιτείας Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ήταν υπερδιπλάσιος αυτού που προέβλεπε η ίδια η υπηρεσία όταν άρχισε την εκστρατεία για την καταπολέμηση των online απειλών για τα ανήλικα παιδιά.

«Αυτή η σοκαριστική αποκάλυψη -που προέκυψε από την κλήτευσή μας- αποτελεί καίρια απόδειξη ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο βρίθουν ανθρώπων που έχουν εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά», ανέφερε ο Μπλούμενταλ σε ανακοινωθέν του.

Οι άνθρωποι αυτοί εντοπίστηκαν από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ψευδώνυμά τους στο Διαδίκτυο, δεδομένα που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν στις αρχές. Ωστόσο ο Μπλούμενταλ προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη χιλιάδες καταδικασθέντες για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα σε τέτοια δίκτυα, χρησιμοποιώντας άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ψευδώνυμα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων