video-copy.jpgΈρχονται στη “μικρή οθόνη” οι “Μεγάλοι Έλληνες”. Η φιλόδοξη παραγωγή του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε στο Ζάππειο, και σκιαγραφεί αναλυτικά την προσωπικότητα και το έργο 100 Ελλήνων που αναδείχτηκαν μετά από ψηφοφορία του κοινού. Η σειρά βασίζεται στην αντίστοιχη παραγωγή του BBC που σημείωσε πρωτόγνωρη επιτυχία στην Μ. Βρετανία.

Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε? το Μάιο του 2008 με την ανάδειξη των 100 επικρατέστερων προσωπικοτήτων ανάμέσα από χιλιάδες προτάσεις: 38.472 άτομα, από την Αθήνα έως τη Βαρσοβία, από το Χονγκ Κονγκ έως το Ντουμπάι και από το Κουβέιτ έως τη Μπρατισλάβα, έσπευσαν να καταθέσουν τη δική τους γνώμη στο ερώτημα που έχει θέσει ο ΣΚΑΪ για την ανάδειξη του σημαντικότερου Έλληνα.

Η δεύτερη φάση, που θα ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου του 2009, περιλαμβάνει την μετάδοση δύο δίωρων ντοκιμαντέρ αντίστροφης παρουσίασης των 100 επίλεκτων προσωπικοτήτων που προέκυψαν από την ψηφοφορία του περασμένου Μαΐου, με κεντρικό παρουσιαστή τον Αλέξη Παπαχελά.
Στο στάδιο αυτό ξεκινώντας από τον 100o Μεγάλο Έλληνα, θα αποκαλυφτούν οι 90 Μεγάλοι Έλληνες κατά σειρά ψήφου, με τη συμβολή προσωπικοτήτων από τους χώρους των τεχνών, της επιστήμης και της πολιτικής. Για κάθε έναν από τους 90 Μεγάλους Έλληνες θα παρουσιαστεί ένα μικρό ολιγόλεπτο αφιέρωμα.
Οι 10 πρώτοι θα αναφερθούν στο τέλος του δεύτερου δίωρου ντοκιμαντέρ με αλφαβητική σειρά.
Κατόπιν, οι δέκα πρώτες σε ψήφους προσωπικότητες θα παρουσιαστούν αναλυτικά, μέσα από ισάριθμα ωριαία ντοκιμαντέρ, καθένα από τα οποία θα έχει το δικό του παρουσιαστή.

Αν θέλετε να δείτε τους φιναλίστ

http://greatgreeks.skai.gr/  Στην ιστοσελίδα έχει αναπτυχθεί wiki όπου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συνεισφέρουν στη σύνταξη άρθρων.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων