O ιδρυτής της διανομής Linux HeliOS, Ken Stark, απολογήθηκε στην δασκάλα που τιμώρησε μαθητή της για τη χρήση Linux, εξαιτίας της υπερβολικής δημοσιότητας που απέκτησε το θέμα μετά τη δημοσίευση της περίπτωσης αυτής από τον ίδιο.

Η δασκάλα, γνωστή με το όνομα Κάρεν, από το Austin του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, τιμώρησε ένα μαθητή της ενώ προειδοποίησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, μόλις «συνέλαβε» τον εν λόγω μαθητή να μοιράζει στους συμμαθητές του, αντίγραφα του HeliOS distro.

Τότε ο Stark ανέλαβε δράση ενημερώνοντας το blog του σχετικά με την συμπεριφορά και την απαράδεκτη αντίδραση της δασκάλας, προκαλώντας μία θύελλα διαμαρτυριών και πολλές φορές υβριστικών σχολίων απέναντι στο πρόσωπο της δασκάλας από το Τέξας.

Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο πολιόρκησαν τον Stark προκειμένου να τους διαθέσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συμβάν, ενώ αρκετοί πρόσφεραν χρήματα με αντάλλαγμα το ονοματεπώνυμο της δασκάλας ώστε να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες και φυσικά δημοσιότητα για το συγκεκριμένο συμβάν.

Σε αντίθεση με τις προθέσεις των δημοσιογράφων, ο Stark προχώρησε σε προσωπική και τηλεφωνική επικοινωνία με την Κάρεν, με την οποία μίλησε για αρκετές ώρες στο τηλέφωνο ανταλλάσσοντας απόψεις σχετικά με το θέμα και όχι μόνο. Ο Stark αναφέρει επίσης ότι μετά από τις συνομιλίες αυτές κατάλαβε ο ένας περισσότερα πράγματα για τον άλλο και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, η Κάρεν του είπε πως έμαθε περισσότερα πράγματα για την πληροφορική μέσα σε λίγες μέρες απ’ότι στα 5 τελευταία χρόνια.

PcPro

Οποία ευαισθητοποίηση της δασκάλας! σε ανάλογη περίπτωση στην Ελλάδα θα του ζητούσε μία κόπια χωρίς να γνωρίζει τι είδους λογισμικό είναι…

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων