blackberry.jpgΤην πρώτη του εβδομαδιαία ενημέρωση των Αμερικανών, μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας YouTube, εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Η πρωτοβουλία του αποτελεί τμήμα της τεχνολογικής επανάστασης στην πολιτική, που έχει εξαγγείλει. Η υψηλή τεχνολογία και το Ιντερνετ αναμένεται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση.

Η πρώτη εμφάνιση του Ομπάμα, μέσω βίντεο στο YouTube, είχε αφορμή ραδιοφωνική ομιλία του προέδρου Μπους. Μόλις εγκατασταθεί, όμως, στο Οβάλ Γραφείο, ο νέος πρόεδρος δεσμεύεται να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας τα σχέδιά του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ασπάσθηκε και προσέλκυσε με τέτοια ευκολία τους χρήστες του Ιντερνετ, χάρη στην αντίληψη που έχει και την αποδεδειγμένη ικανότητά του με τις νέες τεχνολογίες. Ορισμένοι τον χαρακτήρισαν «πρώτο πρόεδρο με Μπλάκμπερι», χάρη στο δημοφιλές, στις ΗΠΑ, κινητό τηλέφωνο-υπολογιστή, που διαθέτει. Η αγάπη που τρέφει ο Ομπάμα για τα νέα μέσα επικοινωνίας σημαίνει ότι μπορεί να παρακάμψει τα παραδοσιακά ΜΜΕ σε βαθμό πρωτόγνωρο για τους προκατόχους του. Αυτό θα φέρει τα ΜΜΕ της Ουάσιγκτον σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς θα βρεθούν αποκομμένοι και ανίκανοι να επηρεάσουν τη σχέση προέδρου-κοινού.

Όμως ότι αρχίζει καλά τελειώνει με πόνο. Σε λίγες ημέρες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για λόγους ασφαλείας. Ο Barack Obama, θα πρέπει σε 65 μέρες που αναλαμβάνει τη προεδρία της Αμερικής, να παραδώσει το αγαπημένο του Blackberry και για όσο καιρό θα είναι πρόεδρος, δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε e-mail. Φαίνεται να έχει ζητήσει να πάρει μαζί του στο Οβαλ γραφείο το laptop του και να του επιτραπεί να διατηρήσει ένα read-only email account.

www.youtube.com

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων