ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ-ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Από την ιστοσελίδα της κ. Πηλείδου:

co-teaching-secondary

συνεργατική διδασκαλία

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Τοποθέτηση Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε κενή θέση

https://www.pdeamth.gr/index.php/2013-06-24-13-34-50/anakoinoseis/genikes/3886-01-11-2018-12-48-30

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Χαιρετισμός ΣΕΕ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ_signed

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού πακέτου των Μαθηματικών της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου

Η Επιστημονική Μονάδα Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Μαθηματικών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής οργανώνει ενημερωτική-επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:
«Παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού πακέτου των Μαθηματικών  της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (Βιβλίο μαθητή/μαθήτριας και Οδηγός εκπαιδευτικού)».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις αίθουσες «Γαλάτεια Σαράντη» και «Jacqueline de Romilly», τη Δευτέρα 29  Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:00-15:00. Επισημαίνεται ότι η ημερίδα (πλην της ενότητας  των Διδακτικών πρακτικών/Εργαστηρίων) θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου (https://diavlos.grnet.gr/event/e1173) ώστε να είναι εφικτή η παρακολούθησή της από τους Συντονιστές/ Συντονίστριες  Εκπαιδευτικού Έργου και τους/τις  εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απ’ όλη τη χώρα.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ψηφιακή υπογραφή εγγράφου pdf

Όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα ψηφιακή υπογραφής μέσω της πλατφόρμας του sch.gr. Τα βήματα απόκτησης περιγράφονται στις παρακάτω ιστοσελίδες:

Οδηγίες: https://ca.sch.gr/help/screens/generic/dgi.

Υπηρεσία Ψηφιακών Πιστοποιητικών: https://ca.sch.gr

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Τάδε έφη Ρόμπερτ Ρέντφορντ Αμερικάνος ηθοποιός που μαζί με τον Μάρλον Μπράντο, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο ή τον Πολ Νιούμαν, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ εκπροσωπεί το απόγειο του αμερικάνικου κινηματογράφου στη δεκαετία του ’70

Η τέχνη είναι μέσα στη ζωή μου γιατί από εκεί άρχισαν όλα για μένα. Ενηλικιώθηκα μέσα από την τέχνη. Αλλά και στα παιδικά μου χρόνια έπαιξε μεγάλο ρόλο η τέχνη, γιατί είχα δυσκολία στη συγκέντρωση της προσοχής μου. Στο σχολείο ονειρευόμουν πάντα άλλα μέρη, άλλα πράγματα, εκτός όταν σχεδίαζα. Εκείνες τις μέρες όμως, λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η τέχνη θεωρούνταν μια ανούσια απασχόληση. Αντίθετα, για μένα ήταν κίνητρο και πάθος.

Αισθανόμουν, λοιπόν, ότι έπρεπε να το κρύψω, και ζωγράφιζα κάτω από το τραπέζι, μέχρι που με τσάκωσε μια δασκάλα της τρίτης δημοτικού. Με ρώτησε: «Τι το σημαντικό γίνεται κάτω από το τραπέζι;». Νόμιζα ότι θα με τιμωρούσε, αλλά με κάλεσε να δείξω στην τάξη το σχέδιό μου: Βομβαρδιστικά Β52 πετάνε πάνω από καουμπόηδες που τρέχουν καβάλα σε άλογα, πυροβολώντας Ινδιάνους που πέφτουν από έναν γκρεμό.

Η δασκάλα είδε ότι είχα κάποια έφεση και μου υποσχέθηκε ότι αν πρόσεχα στο μάθημα, θα μου έδινε ένα καβαλέτο και χαρτί και θα με άφηνε κάθε Τετάρτη να ζωγραφίζω κάτι για την τάξη. Αν με είχε μαλώσει και μου είχε απαγορεύσει να ζωγραφίζω, ποιος ξέρει πώς θα αισθανόμουν τώρα… Αλλά η εκτίμηση και ο σεβασμός που μου έδειξε μου επέτρεψαν να συνεχίσω στον δρόμο της τέχνης. Ηταν ένα σημαντικό σταυροδρόμι στη ζωή μου, όπου κατάλαβα ότι η τέχνη θα ήταν για μένα ένας τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο. Αυτό ισχύει ακόμα.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

«Αποχαιρετισμός Σχολ. Συμβούλου ΕΑΕ».

Σχετική εικόνα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στα τριάντα χρόνια στην εκπαίδευση έζησα αρκετούς αποχαιρετισμούς. Μετά τον πρώτο διορισμό στη Ρόδο, ακόμη θυμάμαι τους συναδέλφους που αποχαιρετούσα στην τελευταία συνάντησή μας στο 13ο του Ροδινιού. Μετά από κάποια χρόνια σε παρόμοια παρέα στα Χανιά και με συντροφιά κρητικής λίρας, αναρωτιόμουν γιατί φεύγω απ’ αυτόν τον υπέροχο τόπο, ενώ κανείς δε με διώχνει… Πολλά χρόνια αργότερα άφηνα μια δεύτερη «πατρίδα» πίσω μου, στην καρδιά της κεντρικής Ευρώπης, γιατί απλά έληγε η απόσπασή μου στα «ξένα». Την παρέα «άπαξ» του μεταπτυχιακού της Φλώρινας με τις ταβερνοοινοποσίες στα στενά πέριξ του Σακουλέβα.

Πολλοί αποχαιρετισμοί, πολλές γνωριμίες και συνεργασίες, αλλά σκεφτόμενος τους ανθρώπους που έχω να αποχαιρετίσω σαν απερχόμενος Σχολικός Σύμβουλος ΕΑΕ της ΑΜΘ & Σερρών, νομίζω ότι είναι περισσότεροι απ’ όσους γνώρισα στα προηγούμενα, πολλαπλάσια της εκπαιδευτικής μου υπηρεσίας. Αποχαιρετισμοί λοιπόν, θύμισες ευχαριστίες και λίγα λόγια από καρδιάς για όλους τους συνοδοιπόρους, όπως:

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση τον Περιφερειακό και το προσωπικό για τις παλιές καλές στιγμές και τις νέες που έρχονται.

Τους συναδέλφους μου Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ & ΔΕ της ΑΜΘ & Σερρών καθώς και στο μέντορά μου για τις συμπλεύσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήθελα να σταθώ στους συνεργάτες Διευθυντές Εκπαίδευσης ΠΕ & ΔΕ της ΑΜΘ & Σερρών που με όλους είχα μια αγαστή και γόνιμη συνεργασία .

Τους προϊσταμένους και το προσωπικό των ΚΕΔΔΥ που καταφέραμε μέσα από τις κοινές συναντήσεις μας να συγκροτήσουμε μια ενιαία στάση ΕΑΕ σε επίπεδο Περιφέρειας & Σερρών(μεγάλη μου τιμή αυτός ο «ευγενικός» ΝομόςΣερρών που μόνο παραπανίσιος δεν ήταν για την 8η ΕΑΕ)

 Τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς ΕΑΕ, καθώς και το ΕΕΠ &ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ που πλαισίωσαν το έργο του Σχολικού Συμβούλου ΕΑΕ, με τις υπέροχες «καλές πρακτικές» που είχαμε καθιερώσει.

Τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων με Τμήμα ένταξης ή & παράλληλη στήριξη ΠΕ & ΔΕ της  ΑΜΘ & Σερρών.

Τα σχολεία που φιλοξένησαν και ζέσταναν τις επιμορφωτικές μας συναντήσεις.

Τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου ΠΥΣΕΕΠ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής εξέτασης ενστάσεων της ΑΜΘ, καθώς και τον ακούραστο γραμματέα που ανιδιοτελώς και με την επιστημονική τους γνώση στήριξαν τη λειτουργία της, που είχα την τύχη να συντονίζω όλα αυτά τα χρόνια.

Αφήνω στο τέλος και δεν ξεχνώ τους γονείς που όλα αυτά τα χρόνια συμπορευτήκαμε με πρόθεση το καλύτερο για τα παιδιά τους. 

Ο Σχολικός Σύμβουλος ΕΑΕ                                                                                                           

      Ανανίας  Π.  Τοζακίδης

             Δάσκαλος ΕΑΕ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Παιδαγωγική συνάντηση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης

ΑΠ 225 Συνάντηση Παράλληλης Δράμας

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Προσπάθειες ανθρώπων με σύνδρομο Down να αυτονομηθούν μέσω της εργασίας τους.

http://www.kathimerini.gr/985038/gallery/multimedia/vinteo-k/vhmata-aytonomias

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Διεθνές Συνέδριο για τη διδασκαλία Ευρωπαϊκών Νοηματικών Γλωσσών την Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι/-ισσες
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το Διεθνές Συνέδριο για τη διδασκαλία Ευρωπαϊκών Νοηματικών Γλωσσών την Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 2018, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγί».
Σας επισυνάπτω το σχετικό Δελτίο Τύπου, την αφίσα και το πρόγραμμα
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το ΙΕΠ ηλεκτρονικά και για το λόγο αυτό απαιτείται η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Στη δήλωση συμμετοχής, επίσης, δηλώνονται και οι ανάγκες προσβασιμότητας των συμμετεχόντων, ώστε να καλυφθούν έγκαιρα και πλήρως.
Εδώ υπάρχει η φόρμα δήλωσης συμμετοχής: https://goo.gl/forms/hdpd2YhshLzjSjl83
Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε