Καλωσόρισμα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την ευγενική προσφορά του κ. Καλαμάρα Δημήτρη (MSc), τον οποίο ευχαριστούμε πολύ, δημιουργήθηκε αυτό το blog για να έχουμε καλύτερη επικοινωνία.

Επιτέλους, με την ευγενική χορηγία κάποιων ιδιωτικών Νηπιαγωγείων της Ανατολικής Αττικής, το τρίτομο συλλογικό έργο που επιμελήθηκε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής,
κα Μέλλου Ελένη (PhD), με γενικό τίτλο: «Βοήθημα εκπαιδευτικού μικρών παιδιών: Θεωρία & Πράξη» κυκλοφορεί (Δελτίο Τύπου) και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στον εθελοντικό οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το Βοήθημα έχει τους παρακάτω υπότιτλους:

1ος τόμος:  «Διαχείριση προβλημάτων στο Νηπιαγωγείο για την ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό»

2ος τόμος:  «Γνωστικά Αντικείμενα – Αξιολόγηση»

3ος τόμος:  «Projects και Δημιουργικότητα»

Αναρτήσαμε ήδη την Εισαγωγή του παραπάνω συλλογικού έργου, καθώς και τα Περιεχόμενα (τόμος 1τόμος 2τόμος 3).

Σύντομα θα αναρτηθεί ο τέταρτος τόμος, όπως επίσης και όσοι τόμοι προκύψουν στη συνέχεια από την αποστολή των δικών σας καινοτομιών στην τάξη, οι οποίοι θα διατίθενται δωρεάν σε όλους. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει η δυνατότητα σε όλες/όλους τις/τους νηπιαγωγούς να στέλνουν στο e-mail του Γραφείου (symnip54@sch.gr) τις δικές τους καινοτομίες, projects, ιδέες, εκπαιδευτικό υλικό και κείμενα. Μετά από αξιολόγηση των κειμένων από την επιστημονική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από συναδέλφους, άλλους επιστήμονες και την εκάστοτε Σχολική Σύμβουλο της 54ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ανατολικής Αττικής, θα αναρτώνται στο παρόν blog.

Εδώ θα βρείτε:

1.  Ανακοινώσεις για επιμορφωτικές ημερίδες και σεμινάρια.

2. Παιδαγωγικά άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό.

3. Νομοθεσία.

4. Βίντεο σχετικά με την Προσχολική Αγωγή.

5. Συνδέσεις με άλλα ιστολόγια και ιστοσελίδες.

6. Θέματα που αφορούν στην Ειδική Αγωγή και τέλος

7. Οτιδήποτε πιστεύουμε ότι θα σας είναι χρήσιμο στην τάξη

Η Σχολική Σύμβουλος

Μέλλου Ελένη (PhD)

Αφήστε μια απάντηση