Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι χαίρεται !

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη !
 
Γνωρίζω, ύστερα από επικοινωνία με αρκετά σχολεία, ότι υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τους μαθητές των σχολείων καθώς και με τους γονείς και κηδεμόνες.
 
Αυτό που προέχει κατά την άποψή μου αυτή τη στιγμή είναι να επικοινωνήσουμε με όλα τα παιδιά και κυρίως με αυτούς που δυσκολεύονται ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 
Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που έχουν φτιάξει μπλόγκς ή πλατφόρμες και πολύ σωστά. 
 
Βεβαίως υπάρχουν και απλούστερες μορφές με EMAIL. Και πάλι σωστά.  
 
Αυτό που προέχει είναι η επικοινωνία και η συνεργασία με όλους.
 
Χρειαζόμαστε η επικοινωνία με τους μαθητές μας να γίνεται σιγά σιγά από όλες τις ειδικότητες, παράλληλες στηρίξεις, τμήματα ένταξης κλπ. 
 
Δύο είναι τα θέματα που παρουσιάζονται: 
1. Το παιδαγωγικό – ψυχολογικό μέρος, επικοινωνία, δείχνουμε ότι είμαστε εκεί για τους μαθητές μας. 
2. Το γνωστικό μέρος, μαθήματα κλπ. 
Ας τα δούμε και τα δύο σαν πρόκληση.
 
Πως θα το έλεγε ο Πάουλο Φρέ;
 
«Μην αφήνεις να σε κυριεύει ο φόβος για ότι σε δυσκολεύει».
 
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου, με οποιοδήποτε τρόπο.
 
Με εκτίμηση 
Βασίλης Κατσιμάρδος, ΣΕΕ
 
 
 
 
Μερικές συμβουλές από την Ψυχολογική Εταιρεία Ελλάδος.
 
1. Μήνυμα από την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛ.Ψ.Ε.)
Για κάποιες μέρες ή εβδομάδες θα χρειαστεί όλοι να μείνουμε στα σπίτια μας· για το καλό το δικό μας, αλλά και για το συλλογικό καλό. Ένα τέτοιο μέτρο μάς είναι πρωτόγνωρο και, ως τέτοιο, μας τρομάζει. Να μερικές σκέψεις / συμβουλές:
• Δεν έχει νόημα να παρακολουθούμε αδιάκοπα ειδήσεις ή να διαβάζουμε όλα όσα γράφονται στο διαδίκτυο. Επιλέγουμε μία αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης και παρακολουθούμε μία φορά την ημέρα τις εξελίξεις και τις νέες οδηγίες.
• Οι άγνωστοι κίνδυνοι μας ανησυχούν πολύ περισσότερο από τους γνωστούς. Γι’ αυτό εξηγούμε στα παιδιά τι ακριβώς συμβαίνει, με λόγια κατάλληλα για την ηλικία τους και παραμένουμε ψύχραιμοι εμείς οι ίδιοι. Εμείς οι γονείς είμαστε η πιο ισχυρή πηγή καθησυχασμού ή ανησυχίας των παιδιών μας.
• Η παραμονή στο σπίτι, δεν σημαίνει απαραίτητα απομόνωση:
✓ Μένουμε σε επαφή με τους αγαπημένους μας με το τηλέφωνο, τις πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων και άμεσων μηνυμάτων ή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Αξιοποιούμε το χρόνο και την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε ειλικρινά και σε βάθος και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο.
✓ Εργαζόμαστε και μελετάμε από το σπίτι και αξιοποιούμε τον χρόνο για να βάλουμε σε σειρά όλες εκείνες τις υποχρεώσεις που εκκρεμούν εδώ και καιρό.
✓ Φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα το οποίο να περιλαμβάνει όλα αυτά για τα οποία πάντα γκρινιάζαμε ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο: διαβάζουμε βιβλία, κουβεντιάζουμε και παίζουμε με τους αγαπημένους μας, μαγειρεύουμε μαζί, ζωγραφίζουμε ή φτιάχνουμε πράγματα με τα χέρια μας, τραγουδάμε, ακούμε ή παίζουμε μουσική, γυμναζόμαστε, βλέπουμε καλές ταινίες, φροντίζουμε  τον κήπο ή το μπαλκόνι μας, τακτοποιούμε τις ντουλάπες και … τις σκέψεις μας.
Ας έχουμε κατά νου ότι όταν μια κατάσταση μας τρομάζει, άλλοτε την παραποιούμε λίγο για να την κάνουμε πιο υποφερτή, άλλοτε τη μεγαλοποιούμε στο μυαλό μας: Δεν βοηθά ούτε η αυταπάτη πως σε μας δεν μπορεί να συμβεί κάτι κακό, ούτε η υπερβολική αγωνία ότι σε μας θα συμβεί οπωσδήποτε. Η πραγματικότητα είναι ότι και τα δύο είναι πιθανά και ο καλύτερος τρόπος να προστατευτούμε είναι ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών.
Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία
2.  Οδηγίες από το Εργαστήριο της Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ προς εκπαιδευτικούς και γονείς 
(κάντε κλικ στο σύνδεσμο)
 
Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Ημερίδα για τη διδασκαλία Ευρωπαϊκών Νοηματικών Γλωσσών

Ημερίδα για τη διδασκαλία Ευρωπαϊκών Νοηματικών Γλωσσών
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
στην αίθουσα “Ζακλίν ντε Ρομιγί”
Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

Βασικό εργαλείο για την υλοποίηση του προγράμματος είναι το πρώτο πολυμεσικό
υλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ως πρώτη γλώσσα για
το Νηπιαγωγείο (http://www.prosvasimo.gr/el/gia-mathites-me-provlimataakohs/
vlepw-kai-mathainw), όπως και για τις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού
Σχολείου (http://www.prosvasimo.gr/el/koita-me-kati-sou-leo). Το νέο υλικό
βρίσκεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.sign1st.eu/el/ και
εμπλουτίζεται συνεχώς.

Αφίσα Ημερίδας 10-3-2018

ημερίδα

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Σας γνωστοποιούμε ότι τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Λακωνίας, Σερρών, Πιερίας, Κω και Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ) διοργανώνουν στις 20 Μαρτίου 2018 δράση με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης».

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες μαθητών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Οι παρατηρήσεις και οι μετρήσεις της κάθε ομάδας θα πραγματοποιηθούν στην αυλή του σχολείου τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών (http://www.astro.noa.gr/gr/eratosthenes).

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://goo.gl/jrwWaU
Η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας με τους συντονιστές της δράσης είναι: ekfeeratosthenes@gmail.com.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν σχετικά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων τους.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

8η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής

8η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Με γεύσεις και χρώματα»

Σας ενημερώνουμε ότι το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνουν την 8η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η 8η Biennale έχει θέμα «Με γεύσεις και χρώματα» και αφορά τη διατροφή μας, ως τέχνη και πολιτισμό, το στόλισμα των πιάτων, την ιεροτελεστία και τη σημασία των γευμάτων, τον τρόπο που μαγειρεύονται τα φρούτα και τα λαχανικά της κάθε χώρας.

Η τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η 30η Mαΐου 2018. Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει με διπλώματα τα έργα που θα διακριθούν. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από καλλιτέχνες και παιδοψυχολόγους.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο e-mail: litamavrogeni@gmail.com , τηλέφωνο 25415 522228.

8η ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Η Επικοινωνία ως Παράσταση

Σας γνωστοποιούμε ότι η Διακρατική, Διεπιστημονική Κοινότητα ΣΥ.Ν.Θ.Ε.ΣΗ. σε συνεργασία με το New York College διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η Επικοινωνία ως Παράσταση: Σκηνοθετώντας τη Διδασκαλία με Εφ-ευρετικότητα».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο και μπορούν να το παρακολουθήσουν, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο email: synthesi2017@gmail.com .

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

23ο Σεμινάριο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος για εκπαιδευτικούς

Σας γνωστοποιούμε ότι το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος διοργανώνει το 23ο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα (Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου11, Πλάκα).
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. και Δ.Ε., Διευθυντές σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. και εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε., χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.
Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων παρακαλούνται να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, αναδιαμορφώνοντας το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της σχολικής μονάδας, ώστε να μην παρακωλύεται η εκπαιδευτική διαδικασία.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής (έως 09-03-2018) oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-3225582, στα e-mail: apatrikiou@jewishmuseum.gr,

info@jewishmuseum.gr,

καθώς και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.jewishmuseum.gr .

23ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Ο Αριστοτέλης πάει σχολείο

Το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Ο Αριστοτέλης πάει σχολείο», το οποίο έχει δημιουργηθεί από την Π/θμια Εκπ/ση Σερρών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco με την επιστημονική επίβλεψη της κ. Τερέζας Πεντζοπούλου-Βαλαλά, Ομότιμης καθηγήτριας του Α.Π.Θ. και Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών και του κ. Ιάκωβου Μιχαηλίδη, επίκουρου καθηγητή του Α.Π.Θ., κρίνεται εκπαιδευτικά κατάλληλο. Ως εκ τούτου, μπορεί να αξιοποιηθεί ως υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης (Γυμνασίου) κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://aristotelis.dipeserron.gr/

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

2018: Έτος μαθηματικών

Με την υπ’ αρ. πρωτ. 6338/Δ2/16-01-2018 (ΑΔΑ: 6Τ8Ξ4653ΠΣ-ΜΙ3) Απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακηρύχτηκε το έτος 2018 ως «Έτος Μαθηματικών».

Σκοπός της ανακήρυξης είναι αφενός να προβληθεί και να αναδειχθεί η σημασία των Μαθηματικών και ο ρόλος τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού και αφετέρου να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για τα μαθηματικά και τη διδασκαλία τους. Στόχος είναι η ανάδειξη της χρησιμότητας των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή όσο και η σχέση τους με τις άλλες επιστήμες και τις τέχνες μέσα από διεπιστημονικές – διαθεματικές δραστηριότητες.

2018 ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτικά προγράμματα για το “Βέλος” και “Ολυμπιάς”

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΒΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις

Παρακάτω αναφέρονται εγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠ_ΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ_ΔΡΑΣΕΩΝ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

«Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: αναζητώντας την καινοτομία, την τέχνη, τη δημιουργικότητα».

Σας γνωστοποιούμε ότι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ,

η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, το Ελληνικό Τμήμα της IBBY – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Σχολή Μωραΐτη συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: αναζητώντας την καινοτομία, την τέχνη, τη δημιουργικότητα».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21 και 22 Απριλίου 2018 στην Αθήνα, στη Σχολή Μωραΐτη.

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Συνεδρίου (email: ekedisyconference@gmail.com).

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

«Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών/τριών στην Ελληνική Στατιστική Αρχή»

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Στατιστικής Πληροφόρησης και Εκδόσεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) υλοποιεί κατά το σχολικό έτος 2017-18 πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ για μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Σκοπός του προγράμματος  είναι να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της στατιστικής, στην πρόσβαση και κατανόηση των στατιστικών στοιχείων στην καθημερινότητά τους , καθώς και να ενημερώσει για το ρόλο και την χρήση των στοιχείων αυτών στη δημόσια πολιτική, την οικονομία και άλλους τομείς της ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να αντλήσετε από το επισυναπτόμενο έγγραφο, την ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (www.statistics.gr) ή να επικοινωνείτε με την ΕΛΣΤΑΤ στα τηλέφωνα 213 135 2315, 213 135 2348 και 213 135 2314.

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Συγκέντρωση ειδών διατροφής για “Tο Χαμόγελο του Παιδιού”

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων, επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Σεμινάριο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος για εκπαιδευτικούς

Σας γνωστοποιούμε ότι το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος διοργανώνει το 22ο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2017 στη Δράμα (Hydrama Grand Hotel).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Βιβλία για Τάξεις Υποδοχής

1. Παραγγελίες βιβλίων για τάξεις υποδοχής:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΥ ΒΙΒΛΙΑ 2017-2018

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για το σχ. έτος 2017 – 18

1. Πρόγραμμα του Ιδρύματος Ευγενίδου:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-2018

2. Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τους Έλληνες του Πόντου:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 7ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

3.  Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

4. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καπνίσματος:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

5. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα European School Radio:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΝΩ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΟ EUROPEAN SCHOOL RADIO

6. Διδασκαλία μέσα από την τέχνη:

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

7. Η Εθνική Βιβλιοθήκη στα Ραδιοκύματα:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ – Η ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΑ

8. Λύκειο Ελληνίδων:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙ ΑΤΟ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2017-2018

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

«Με σύμμαχο σου τα βιβλία διώξε τη βία από τα σχολεία»

«Με σύμμαχο σου τα βιβλία διώξε τη βία από τα σχολεία» κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διατίθεται δωρεάν στα σχολεία κατόπιν συνεννόησης και στόχο έχει την αξιοποίηση της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Στοιχεία επικοινωνίας: Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μπουμπουλίνας 28, 10682 Αθήνα Ώρες λειτουργίας γραφείου: Τετάρτη απόγευμα 5 μ.μ. – 7 μ.μ. τηλ. 210 8222296

site: www.greekibby.gr e-mail: kyklos@greekibby.gr

Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο πρόγραμμα είναι προαιρετική και πραγματοποιείται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Νέα προγράμματα σπουδών

Στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχουν αναρτηθεί περισσότερες οδηγίες για το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως και για τα υπόλοιπα μαθήματα.

ΙΕΠ: Νέα προγράμματα σπουδών

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Η περιβαλλοντική Οργάνωση wwf/Ελλάς

Έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε σε έναν από τους πιο προικισμένους τόπους του πλανήτη. Η Ελλάδα, αν και μια πολύ μικρή χώρα στον χάρτη, φιλοξενεί ιδιαίτερα οικολογικά σημαντικές περιοχές και είδη.

Όλα αυτά, μαζί με μια εντυπωσιακή εναλλαγή του τοπίου, συνθέτουν τη μοναδική φυσική μας κληρονομιά. Μια κληρονομιά η οποία σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απειλείται με μη αναστρέψιμη βλάβη.

Στην προσπάθεια λοιπόν να διαφυλάξουμε το παρελθόν και το παρόν μας, αγωνιζόμαστε για την προστασία της ελληνικής φύσης σε δάση, θάλασσες, υγρότοπους. Σε μοναδικά οικοσυστήματα, τα οποία με τη σειρά τους είναι το σπίτι για εξίσου μοναδικά και απειλούμενα είδη. Η φώκια, η χελώνα καρέτα, ο αργυροπελεκάνος, το τσακάλι, είναι μερικά μόνο από αυτά.

Ελένη Σβορώνου
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
WWF Ελλάς

Περισσότερα: http://www.wwf.gr

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΙΡΩΝΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Το Σκιρώνειο Μουσείο διοργανώνει προγράμματα για το Νηπιαγωγείο και για το Δημοτικό Σχολείο.

Πληροφορίες: Προγράμματα του Σκιρώνειου Μουσείου

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια

«Εισαγωγή της θεματικής ενότητας Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στο Ωρολόγιο πρόγραμμα των  Δημοτικών Σχολειών της Χώρας για το σχολικό έτος 2017-2018»

Περισσότερα: κυκλοφοριακή αγωγή

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

“Κάνε -Μία- Ευχή”: Aστέρι της Ευχής 2017

Σας ενημερώνουμε ότι ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κάνε -Μία- Ευχή Ελλάδος»,ο οποίος αποτελεί παράρτημα του διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού «Make-A-Wish International», που εκπληρώνει επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες, προγραμματίζει για 19η συνεχή χρονιά, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, το πρόγραμμά του «ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ», στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας).

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, η διάδοση μηνυμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τόσο για τον εθελοντισμό, όσο και για την προσφορά. Το μήνυμα της δράσης είναι  «To παιδί σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά».

Τις προηγούμενες χρονιές, η συμμετοχή παιδιών και εφήβων υπήρξε συγκινητική, δίνοντάς τους την ευκαιρία να νιώσουν τη χαρά της προσφοράς, αλλά και δίνοντας σε άλλα παιδιά, που δεν έχουν το χρόνο σύμμαχό τους, δύναμη και ελπίδα να παλέψουν για τη ζωή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 210-9637660-7, φαξ:

210-9637774-5 & στην ηλεκτρονική διεύθυνση wishstar@makeawish.gr .

Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών στη δράση είναι προαιρετική.

Ιστοσελίδα: https://makeawish.gr/

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

Εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για το σχ. έτος 2017-2018

1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

3. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1944: Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ- ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

“Μανθάνουσες Κοινότητες 2017”

Οι Ημερίδες “Μανθάνουσες Κοινότητες 2017”  θα διεξαχθούν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017.

Δείτε την Αφίσα και το Πρόγραμμα:

Αντίγραφο από Μανθάνουσες Κοινότητες Αφίσα 2017α

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Ενημερωτικό Σημείωμα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το πέρας του σχολικού έτους θα γίνουν συναντήσεις συνεργασίας του Σχολικού Συμβούλου με όλους τους εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου, οι οποίες θα αφορούν ζητήματα που απασχόλησαν τη σχολική μονάδα κατά τη διάρκεια του έτους, προτάσεις βελτίωσης και θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό του επόμενου σχολικού έτους.

Οι συναντήσεις προγραμματίζονται ως εξής:

  • 15/6/2017 και ώρα 11:00 – 13:00 με όλους τους εκπαιδευτικούς του 12ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.
  • 16/6/2017 και ώρα 8:30 – 10:30 με όλους τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.
  • 16/6/2017 και ώρα 11:00  – 13:00 με όλους τους εκπαιδευτικούς του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.
  • 19/6/2017 και ώρα 8:30 – 10:30 με όλους τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.
  • 19/6/2017 και ώρα 11:00 – 13:00 με όλους τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.
  • 20/6/2017 και ώρα 8:30 – 10:30 με όλους τους εκπαιδευτικούς του 13ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.
  • 20/6/2017 και ώρα 11:00 – 13:00 με όλους τους εκπαιδευτικούς του 14ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.

Στα υπόλοιπα σχολεία οι συναντήσεις συνεργασίας μεταξύ του Σχολικού Συμβούλου και των εκπαιδευτικών των σχολείων θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο λόγω έλλειψης χρόνου.

Περαιτέρω θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι «Μανθάνουσες Κοινότητες» θα πραγματοποιηθούν αρχές Σεπτεμβρίου. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν κάποια παρουσίαση, να συγκεντρώσουν το υλικό τους από την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Τέλος, σε όποιο σχολείο υπάρχουν θέματα επαναφοίτησης μαθητών ή οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά την εκπαίδευση και την πρόοδό τους, να ενημερώνεται άμεσα ο Σχολικός Σύμβουλος για να έρχεται στη σχολική μονάδα.

Ο Σχολικός Σύμβουλος της

46ης  Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής

Βασίλειος Γ. Κατσιμάρδος

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”, διοργανώνει πρωτότυπη έκθεσης ζωγραφικής, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με θέμα «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Ραδιομαραθώνιος της UNICEF

Για κάθε παιδί που πεινάει δίπλα μας και μακριά μας, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF διοργανώνει την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 με την Ελληνική Ραδιοφωνία και τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών τον Μεγάλο Ραδιομαραθώνιο Αγάπης της UNICEF 2017.

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣ UNICEF 017 – ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21.3.2017)

ΘΕΜΑ: Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Σας διαβιβάζουμε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21-03-2017). Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να αναγνώσουν το μήνυμα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές κατά την πρωινή συγκέντρωση ή κατά την διάρκεια μιας διδακτικής ώρας ή κατά την διάρκεια που τα σχολεία έχουν προγραμματίσει σχετικές εκδηλώσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού) καθιερώθηκε το 1966. Αφορμή ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία 69 μαύρων φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ της Νότιας Αφρικής, που διαδήλωναν ενάντια στο καθεστώς του Απαρτχάιντ. Το Απαρτχάιντ ήταν ένα καθεστώς φυλετικού διαχωρισμού και διακρίσεων που είχαν επιβάλει οι Λευκοί κάτοικοι της Νότιας Αφρικής στο σύνολο του πληθυσμού, που ουσιαστικά στηριζόταν στην καταπίεση και την εκμετάλλευση του μη λευκού πληθυσμού. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων καθιερώθηκε με απόφαση του ΟΗΕ, ο οποίος ταυτόχρονα υιοθέτησε τη Διακήρυξη για την εξάλειψη κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων. Η διακήρυξη υπογράμμιζε ότι οποιαδήποτε διάκριση λόγω φυλής, χρώματος, ή εθνικής καταγωγής, παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου…

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Παιδαγωγική Συνάντηση

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 46ης Περιφέρειας Δ.Ε. σε συνεργασία με την κ. Σταυρούλα Πετροπούλου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε. Δ΄ Αθήνας καλούν τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ τάξης σε Παιδαγωγική Συνάντηση με θέμα:

«Η φωνή, το εργαλείο επικοινωνίας του δασκάλου».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, τις ώρες 12.00-14.00, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (ταχ. διεύθυνση: Δ. Βερελή 59, Άνω Γλυφάδα, τηλ.: 210 9603119, Διευθύντρια κα Μικρογιαννάκη Ιωάννα).

Η παρακολούθηση της Παιδαγωγικής Συνάντησης είναι υποχρεωτική. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς να την παρακολουθήσουν. Για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, λόγω της απουσίας των εκπαιδευτικών, μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αναλόγως των αναγκών του σχολείου τους.

Παιδαγωγική συνάντηση Ε΄ τάξης

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

«Αξιοποίηση ψηφιακού Αρχείου ΕΡΤ»

 «Αξιοποίηση ψηφιακού Αρχείου ΕΡΤ»

Στο διαδικτυακό τόπο του Αρχείου της ΕΡΤ http://archive.ert.Rr/ έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα υπό τον τίτλο

«Η ΕΡΤ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ» http://archive.ert.Rr/arxiki/ert-paei-scholio/.

Στην ιστοσελίδα αυτή φιλοξενούνται 330 περίπου οπτικοακουστικά τεκμήρια, τα οποία η επιστημονική ομάδα του Αρχείου της ΕΡΤ αντιστοίχισε κατά το δυνατόν με την ύλη των σχολικών βιβλίων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η διευκόλυνση της αναζήτησης, αξιολόγησης και χρήσης των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ, ως επιπρόσθετο βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
πρόσβαση στο οποίο μέσω του διαδικτύου είναι ελεύθερη, είναι δυνατόν, και προς όφελος των μαθητών/μαθητριών, να αξιοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Γλώσσες, ταυτότητες και δικαιώματα στο σχολείο

Γλώσσες, ταυτότητες και δικαιώματα στο σχολείο:
Με αφορμή το έργο του Jim Cummins
8 Μαρτίου 2017
αμφιθέατρο “Ι. Δρακόπουλος”

Πρωϊνή Συνεδρία: Με αφορμή το έργο του Jim Cummins
9.30 Εισαγωγή: Θάλεια Δραγώνα
9.45 – 11.00 Συντονίζει: Βασιλική Δενδρινού
Ελένη Σκούρτου
Το έργο του Jim Cummins: η διγλωσσία σε διάλογο με άλλες θεωρίες.
Άσπα Χατζηδάκη
Διδάσκοντας τον Jim Cummins στην Ελλάδα: προκλήσεις και ιδιαιτερότητες.
Βασιλεία Κούρτη Καζούλλη
Μετασχηματιστική παιδαγωγική και παγκόσμια δίκτυα μάθησης.
11.00-11.30 Διάλειμμα
11.30-12.15
Ρούλα Τσοκαλίδου
Προσφυγικοί πληθυσμοί, διαπολιτισμική εκπαίδευση και κείμενα ταυτότητας.
Θάλεια Δραγώνα
Διαπραγμάτευση και ενδυνάμωση: ‘Eννοιες δάνεια από το έργο του Cummins
στην εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
12.15 – 1.15
Jim Cummins
Γλώσσα, Εξουσία και Παιδαγωγική: Μπορεί η εκπαίδευση να αλλάξει την
κοινωνία;
Απογευματινή Συνεδρία: Διαπολιτισμική εκπαίδευση
3.00 – 4.00 Συντονίζει: Αννα Φραγκουδάκη
Χρήστος Γκόβαρης
Η πρόσληψη του διαπολιτισμικού λόγου στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα:
Το παράδειγμα των ΔΕΠΠΣ/ΑΠΣ και των σχολικών εγχειριδίων του Δημοτικού
Σχολείου.
Νέλλη Ασκούνη
Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Η ελληνική εμπειρία.
Ευαγγελία Τρέσσου και Σούλα Μητακίδου
Στο όνομα της διαπολιτισμικής…
4.00- 4.30 Διάλειμμα
Δικαιώματα και δημοκρατικό σχολείο
4.30 – 6.00 Συντονίζει: Ευαγγελία Κούρτη
Εύη Ζαμπέτα
Θρησκεία και δημοκρατία στην εκπαίδευση.
Δήμητρα Μακρυνιώτη
Με το βλέμμα στραμμένο στο δημοκρατικό σχολείο: παιδαγωγικοί λόγοι και
πρακτικές.
Πέτρος Χαραβιτσίδης
Ταυτότητες και δικαιώματα σε ένα δημοκρατικό σχολείο: προκλήσεις, δυσκολίες,
δυνατότητες.
Αλεξάνδρα Ανδρούσου
Τα παιδιά των προσφύγων στο ελληνικό σχολείο: ένα δύσκολο στοίχημα.

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

16 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

16Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Πληροφορίες: 210 9603119

E-Mail: mail@16dim-glyfad.att.sch.gr

Αγαπητοί γονείς,

Με χαρά σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επιμορφωτική συνάντηση που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τη συγγραφέα Μαριβίτα Γραμματικάκη και το Σχολικό Σύμβουλο κ. Βασίλη Κατσιμάρδο και θέμα «Εσωτερικό παιδί και παραμύθι», τη Δευτέρα 20/2/2017, ώρα 18.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας.Πρόκειται για μια επιμορφωτική συνάντηση που στόχο έχει να αναδείξει τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παραμύθι ως μέσο επικοινωνίας με τα παιδιά μας, είτε από τη μεριά των γονέων είτε από εκείνη των εκπαιδευτικών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και  το εργαστήριο μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www.koinignomi.gr/news/politiki/2016/04/14/i-syggrafeas-marivita-grammatikaki-sti-sifno.html

Από το Σύλλογο Διδασκόντων

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Διαπολιτισμικότητα

Θέμα: ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
            ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣΣ                 ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤ- ΠΕΣΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

          (Λαμία, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017).

Συμπεράσματα και Προτάσεις Ημερίδας (Διαπολιτισμική Εκπαίδευση) της ΠΕΣΣ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 1950-1974

Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) διοργανώνει από 24 Ιανουαρίου έως και 12 Μαρτίου 2017 Έκθεση Εικαστικών Τεχνών και Αρχείο με θέμα «Εικαστικές Tέχνες και Αντίσταση 1950 – 1974», η οποία περιλαμβάνει έκθεση εικαστικών τεχνών της περιόδου 1950 – 1974 καθώς και ένα «εργαστήριο Ιστορίας», μια βάση δεδομένων, των Εικαστικών Τεχνών και των Καλλιτεχνών που έδρασαν την περίοδο 1936-1974.

Η διοργάνωση αυτής της έκθεσης στοχεύει στη μελέτη της συγκεκριμένης περιόδου και παράλληλα στην απότιση φόρου τιμής στους χιλιάδες αγωνιστές που αντιστάθηκαν μέσα σε δύσκολες και σύνθετες συνθήκες στην περίοδο 1950 – 1974.
Οι εκδηλώσεις και η έκθεση θα γίνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ στη Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο.

ΕΞ – 5841 – 2017 – ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 1950-1974

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας “Η ΡΩΜΑΝΙΑ”

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας “Η ΡΩΜΑΝΙΑ” στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με την ιστορία του Ποντιακού ελληνισμού και της Γενοκτονίας αυτού και ενόψει της θλιβερής επετείου μνήμης αυτής, η οποία έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου, προτείνει την διοργάνωση διαγωνισμού για τους μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων, του Δήμου Γλυφάδας.

Ο διαγωνισμός προτείνεται να περιλαμβάνει τη συγγραφή δοκιμίου, ποιήματος, ή την εκπόνηση εργασίας, είτε ηλεκτρονικής (με τη χρησιμοποίηση οπτικοακουστικού υλικού), είτε έντυπης, χωρίς περιορισμό έκτασης, με θέμα την ιστορία του Ποντιακού ελληνισμού και τη  Γενοκτονία αυτού.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών για το σημαντικό ιστορικό ζήτημα της Γενοκτονίας, αλλά και της εν γένει ιστορίας των Ποντίων, του αρχέγονου αυτού κομματιού του ελληνισμού, μέσα από αναζήτηση πηγών και ιστορικών στοιχείων που οι ίδιοι θα πραγματοποιήσουν, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Περαιτέρω ο διαγωνισμός αυτός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στο προσφυγικό ζήτημα μέσα από την ιστορία των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου και τη διαδικασία ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, στις αρχές του περασμένου αιώνα. Γενικότερος στόχος είναι η μεγαλύτερη και προσφορότερη σύνδεση των μαθητών με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, μέσα από ενέργειες, όπως την προτεινόμενη, η οποία ενισχύει έτι περισσότερο το χαρακτήρα του «ανοιχτού» στην κοινωνία σχολείου.    

Παρόλο που η επιτροπή του διαγωνισμού που προτείνεται να συσταθεί, θα εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου να καθοδηγηθούν προσφορότερα οι συμμετέχοντες μαθητές στην έρευνά τους, μια πρώτη προσέγγιση θα μπορούσε να είναι η ακόλουθη:

– Οι συμμετέχοντες μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων, θα μπορούσαν να εστιάσουν στην ιστορία του Πόντου, πότε και από ποιούς αποικήθηκε,  ποια η εξέλιξή του ανά τους αιώνες, ποία η ανάπτυξή του στα πλαίσια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αλλά και την εξέλιξη του μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης και μετέπειτα της Τραπεζούντας. Στα πλαίσια αυτά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια πρώτη προσέγγιση, στη Γενοκτονία ως μέσο εθνοκάθαρσης και τις συνέπειές της,  εστιάζοντας κυρίως στον ξεριζωμό και τον ερχομό των προσφύγων στην μητροπολιτική Ελλάδα. Τέλος, οι μαθητές θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τον τρόπο διατήρησης της ποντιακής πολιτιστικής παράδοσης (χορός, τραγούδι, θέατρο, ήθη – έθιμα, παραδόσεις) στη σημερινή εποχή, κυρίως μέσα από τα ποντιακά πολιτιστικά σωματεία.

– Οι συμμετέχοντες μαθητές των Γυμνασίων θα μπορούσαν πλέον των ως άνω, να εστιάσουν κυρίως στο ζήτημα της Γενοκτονίας με την αποσαφήνιση καταρχάς της έννοιας αυτής, αλλά και των γενικότερων συνεπειών της για τον ελληνισμό.

– Τέλος, οι συμμετέχοντες μαθητές των Λυκείων, επιπλέον των ως άνω, θα μπορούσαν να εξετάσουν λεπτομερέστερα το ζήτημα της Γενοκτονίας, υπό το νομικό πρίσμα της έννοιας, να ασχοληθούν και να κατανοήσουν τη σημασία της εθνικής προσπάθειας, για την αναγνώριση αυτής και να την παραλληλίσουν με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών της καθ΄ ημάς Ανατολής. Επίσης, θα μπορούσαν να μελετήσουν εις βάθος το ζήτημα της βίαιης μετακίνησης των πληθυσμών και τη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα και κυρίως τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Έλληνες του Πόντου στην ενσωμάτωσή τους στην τότε ελληνική κοινωνία.          

 Πηγές και ιστορικά στοιχεία οι μαθητές μπορούν να αναζητήσουν:

1) Από τη βιβλιοθήκη του συλλόγου μας, η οποία περιλαμβάνει σπάνια βιβλία και έγγραφα σχετικά με τη Γενοκτονία.

2) Από το σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο που τηρούμε στο σύλλογο.

3) Από το ιστορικό αρχείο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

4) Από το αρχείο και τη βιβλιοθήκη της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.

5) Από το διαδίκτυο.

6) Από οποιοδήποτε άλλο μέσο ή πηγή θεωρούν προσφορότερο.

Καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού κατά την οποία τα πονήματα (δοκίμια, ποιήματα ή εργασίες) θα πρέπει να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου (με συστημένη επιστολή) στα γραφεία του συλλόγου Πλατεία Πόντου (Κονίτσης) – 16674 – Αγία Τριάδα – Γλυφάδα, προτείνεται να ορισθεί η Παρασκευή 5 Μαΐου 2017.

          Η επιλογή προτείνεται να γίνει από πενταμελή (5μελή) επιτροπή η οποία προτείνεται να αποτελείται από: Τον σχολικό σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, κ. Βασίλειο Κατσιμάρδο, τη σχολική σύμβουλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, κ. Ευανθία Μίχου, τον κ. Αντώνιο Παυλίδη, εκπαιδευτικό, επίτιμο σχολικό σύμβουλο, έναν εκπρόσωπο του Δήμου Γλυφάδας και έναν εκπρόσωπο του συλλόγου Ποντίων Γλυφάδας «Η ΡΩΜΑΝΙΑ».  Τα προτεινόμενα μέλη της επιτροπής έχουν ήδη ειδοποιηθεί και συμφωνήσει στη συμμετοχή τους.

Θα βραβευτούν τρία πονήματα, ένα από μαθητές δημοτικού, ένα από Γυμνασίου και ένα από Λυκείου.

Τα βραβεία θα καθοριστούν το αμέσως προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας.

                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

Κυριάκος Β. Τιλγκερίδης                                         Δημήτρης Δ. Νικολαϊδης

Επιστολή

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Οδηγίες διδασκαλίας για το Διδακτικό Αντικείμενο των Εικαστικών για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ και το ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Οδηγίες διδασκαλίας για το Διδακτικό Αντικείμενο των Εικαστικών και Μουσικής για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ και το ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

1. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

2. ΜΟΥΣΙΚΗ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Οδηγίες διδασκαλίας για το Διδακτικό Αντικείμενο του Θεάτρου

Οδηγίες διδασκαλίας για το Διδακτικό Αντικείμενο του Θεάτρου στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο:

Οδηγίες διδασκαλίας για το Διδακτικό Αντικείμενο του Θεάτρου

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Έκθεση ζωγραφικής της συναδέλφισσας Ρίκας Τσέρτου

Η συνάδελφος Ρίκα Τσέρτου του 10ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας

παρουσιάζει μια σειρά έργων της στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Ρίκα Τσέρτου 1 Ρίκα Τσέρτου 2

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων…

Σας ενημερώνουμε ότι η Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας, προτείνει την δράση με θέμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», για το σχολικό έτος 2016-17.

1. ΔΙΑΖΩΜΑ

2. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Διαζώματος και ενημερωθείτε.

3. Πολίτες για τα αρχαία θέατρα

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Πολιτιστικά Θέματα – Μαθητικό Ραδιόφωνο

Στη θεματολογία των πολιτιστικών προγραμμάτων έχει ενταχθεί και το Μαθητικό Ραδιόφωνο:

1. ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

2. Μπορείτε να ακούσετε αλλά και να συμμετέχετε στο Μαθητικό Ραδιόφωνο

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Εγκύκλιος για την Ευέλικτη Ζώνη

Στην Εγκύκλιο θα βρείτε τις νεότερες Οδηγίες και Προτάσεις για την Ευέλικτη Ζώνη:

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Χρυσοπράσινο Φύλλο

Στα πλαίσια του προγράμματος Χρυσοπράσινο Φύλλο το 10 Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας και το ΣΤ΄Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας Κύπρου προγραμματίζουν εκδήλωση:

Εγώ, Εσύ, Εμείς στην Πόλη μας...

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

«Συνάντηση με τους γονείς των Α΄& Β΄ τάξεων του 2ου Δ.Σ. Γλυφάδας»

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 46ης Περιφέρειας Δ.Ε. καλεί τους γονείς των μαθητών των Α΄ & Β΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας σε ενημερωτική συνάντηση – συνεργασία με θέμα:

“Τα πρώτα βήματα στο σχολείο… Όρια, μάθηση και συμπεριφορές…”

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, τις ώρες 18:30-20:30, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (Ταχ. Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου & Αϊδινίου, Γλυφάδα, Διευθύντρια του σχολείου κ. Δασκαλοπούλου Γεωργία, τηλ.: 210 9626995).

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Δράσεις φορέων κατά του σχολικού εκφοβισμού

Για καλύτερη ενημέρωσή σας σε θέματα “σχολικού εκφοβισμού” καθώς και για την συνεργασία σας με κάποιο φορέα παρακαλώ δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων: Σχολικός Εκφοβισμός και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:Ιστοσελίδα του σχολικού εκφοβισμού.

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Προς τους εκπαιδευτικούς της Α΄Τάξης

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

σε προηγούμενες αναρτήσεις θα βρείτε οδηγίες για την ύλη της τάξης σας.

Εδώ έχω αναρτήσει μόνο γενικές οδηγίες:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Α

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Προς τους εκπαιδευτικούς της Β΄Τάξης

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

σε προηγούμενες αναρτήσεις θα βρείτε το υλικό για τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης για την τάξη σας.

Εδώ αναρτώ γενικές οδηγίες τις οποίες θεωρώ σημαντικές.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Προς τους εκπαιδευτικούς της Γ΄Τάξης

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

σε προηγούμενες αναρτήσεις θα βρείτε το συγκεκριμένο υλικό για την τάξη σας.

Εδώ αναρτώ γενικές οδηγίες τις οποίες θεωρώ σημαντικές.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Προς τους εκπαιδευτικούς της Δ΄Τάξης

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Δ΄ΤΑΞΗΣ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Περί διδασκαλίας…

Περιβάλλον μάθησης, παιδαγωγική και κονστρουκτιβισμός:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Οδηγίες για τη διδασκαλία των θρησκευτικών

Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά

Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχουν αναρτηθεί πλήρως οι οδηγίες για τις αλλαγές και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών.

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Φυσικές Επιστήμες

“Εξορθολογισμός/Διαχείριση διδακτέας ύλης για τις Φυσικές Επιστήμες”

Εξορθολογισμός Διαχείριση διδακτέας υλης για τις Φυσικές Επιστήμες

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Αισθητική Αγωγή

Εξορθολογισμός/Διαχείριση διδακτέας ύλης για το μάθημα της Αισθητικής Αγωγής

Εξορθολογισμός Διαχείριση διδακτέας υλης για το μάθημα τηςΑισθητικής Αγωγής

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Αναδιάρθρωση, εξορθολογισμός και διαχείριση της διδακτέας ύλης των μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο

1. «Αναδιάρθρωση, εξορθολογισμός και διαχείριση της διδακτέας ύλης για το μάθημα των Μαθηματικών στο Δημοτικό Σχολείο»

Εξορθολογισμός-Διαχείριση Διδακτέας Ύλης -Μαθηματικά

2. «Αναδιάρθρωση, εξορθολογισμός και διαχείριση της διδακτέας ύλης για το μάθημα των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο»

Εξορθολογισμός Διαχείριση διδακτέας ύλης για το μάθημα των Κοινωνικών Επιστημών

3. «Αναδιάρθρωση, εξορθολογισμός και διαχείριση της διδακτέας ύλης για το μάθημα της Γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο»

Εξορθολογισμός Διαχείριση διδακτέας υλης για το μάθημα της Γλώσσας

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών πραγματοποιεί μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

SCIENCE ON STAGE από το SCIENCE IS FUN -white -6

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

Πρόσκληση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας σας προσκαλεί στο Αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη στις 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 και ώρα 19:30.

Η χορωδία του σχολείου μαζί με τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Κέρκυρας,  (Μαντουκίου και Άφρας)- 130 παιδιά συνολικά- παρουσιάζουν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα.

PROSKLHSH

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Κατηγορίες: Διδακτέα ύλη - οδηγίες | Γράψτε σχόλιο