Παρέμβαση των Σχολικών Συμβούλων Φυσικής Αγωγής στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής,  με έντονους τους προβληματισμούς τους σχετικά με το μέλλον της Φυσικής Αγωγής, κατέθεσαν επιστολή-πρόταση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τη θέση που πρέπει να κατέχει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο ελληνικό Σχολείο.

Για άλλη μια φορά, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής αγωγής, κυρίως ως εκπαιδευτικοί, βασισμένοι σε στοιχεία και επιστημονικές μελέτες παρεμβαίνουν επισημαίνοντας τη σημασία της Φυσικής Αγωγής για τη σωστή ανάπτυξη των νέων και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τονίζουν τον σημαντικό επιστημονικό και παιδαγωγικό ρόλο των εκπ/κων ΠΕ11 στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως τονίζεται εδώ και στην επιστολή-παρέμβαση, την οποία θα βρείτε ολόκληρη εδώ,  η επέκταση της Φυσικής αγωγής και στην προσχολική αγωγή, η  γενίκευση του προγράμματος των ΕΑΕΠ σε όλη την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση με ταυτόχρονη αύξηση των ωρών Φ.Α στην Πέμπτη και την Έκτη Δημοτικού, η προάσπιση της θέσης της Φ.Α. στο Γυμνάσιο, με αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων των Πιλοτικών Σχολείων και η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιών, μορφωμένων και με υπεύθυνες στάσεις ζωής πολιτών.

Σχετικά με Μενη ΚΟΥΡΟΥ

“Η ομορφιά του παρελθόντος δεν είναι η αιτία της νοσταλγίας αλλά το αποτέλεσμά της!!”
Μ.Foucault


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *