Κύκλοι Σεμιναρίων Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε το νέο έτος 2014 να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο για εσάς και τις οικογένειές σας.

Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε,  η συνεργασία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δ/θμιας Εκπ/σης της Α΄ Αθήνας οργανώνουμε   με  την υποστήριξη του 1ου και του 2ου  ΠΕΚ Αθήνας, κύκλους επιμορφωτικών-βιωματικών σεμιναρίων, με βασικό σκοπό τη συζήτηση και επεξεργασία σημαντικών θεμάτων της καθημερινότητας των σχολείων.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες – Α, Β, Γ- των 12 διδακτικών ωρών η καθεμία  (τέσσερις τρίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις)

Καταληκτική προθεσμία για υποβολή δηλώσεων: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014.

Οι τίτλοι των διδακτικών ενοτήτων είναι :

A. Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις

(Α.α. Θεωρίες μάθησης και διδακτική πράξη – Α.β. Διερευνητική μάθηση – Α.γ. Ομαδοσυνεργατικές προσεγγίσεις – Α.δ. Ένταξη των νέων τεχνολογιών στη διδακτική πρακτική)

 Β. Σχέσεις στη σχολική κοινότητα

(Β.α. Κατανοώντας βαθύτερα τον έφηβο – Β.β. Το ψυχολογικό κλίμα στη σχολική Τάξη – Β.γ. Αντιμετώπιση προβλημάτων τάξης – Β.δ. Παιδαγωγικές προσεγγίσεις της ετερότητας)

 Γ. Η μέθοδος project στη διδακτική πράξη

(Γα. Καθορισμός θέματος και ερευνητικά ερωτήματα –  Γ.β. Σχεδιασμός και υλοποίηση – Γ.γ. Διαμόρφωση και λειτουργία ομάδων –  Γ.δ. Παρουσίαση και αξιολόγηση)

 Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε  Δευτέρα και Πέμπτη17.30 – 20.30, σε τρεις διαδοχικούς κύκλους,   στο χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 έως και  τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014. (Δεν θα διεξαχθούν σεμινάρια στις: 20 Φεβρουαρίου –Τσικνοπέμπτη-, 3 Μαρτίου  -Καθαρά Δευτέρα-,  Δευτέρα 24 Μαρτίου)

Κάθε συνάδελφος, ανάλογα με το ενδιαφέρον του, μπορεί να δηλώσει την πρόθεσή του να παρακολουθήσει  μια, δύο ή και τις τρεις θεματικές ενότητες,   στο 1ο  ΠΕΚ Αθήνας (Ηρώς Κωνσταντοπούλου 176, Ηλιούπολη) ή  στο 2ο  ΠΕΚ Αθήνας (Ανδ. Μεταξά 7, Φιλοθέη)

Η δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια γίνεται μόνον ηλεκτρονικά με συμπλήρωση της σχετικής φόρμας που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://goo.gl/zKOix3

Καταληκτική προθεσμία για υποβολή δηλώσεων: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014.

Εάν ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής είναι μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων, θα γίνει ανοικτή  κλήρωση την Παρασκευή, 7/2/2014,  13.00,  στο Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Α΄ Αθήνας, (Κηφισίας 16, 1ος όροφος), στην οποία και καλείστε  να παρευρεθείτε.

Κλείνοντας, υπογραμμίζουμε ότι στοχεύουμε στην επανάληψη του επιμορφωτικού Προγράμματος, πιθανότατα εμπλουτισμένου με θεματικές υψηλού ενδιαφέροντος -όπως θα προκύψουν από την επεξεργασία των απαντήσεων που θα μας δώσετε σε σχετικά ερωτήματα.

                                            Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. της Α΄ Αθήνας

 

Σχετικά με ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ

Η δραστηριότητά μου στην εκπαιδευτική κοινότητα παρουσιάζεται κυρίως στην ιστοσελίδα που διατηρώ ως Σχολικός Σύμβουλος “Ο ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ” http://users.sch.gr/kontaxis


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Κύκλοι Σεμιναρίων Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας

  1. Ο/Η ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ λέει:

    Διάβασα πάλι την ανακοίνωση, όλα καλά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *