Παιδαγωγικό επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α΄ Αθήνας

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Κατεβάστε το έγγραφο και ακολουθήστε τις οδηγίες

 

Tο 1ο & 2ο Τμήμα διεξάγονται στο  6ο ΕΠΑ.Λ. – 7ο Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Αθήνας,   Νέστου 4 & Μιχαλακοπούλου, Πλατεία Μαβίλη, (κοντά στο σταθμό του μετρό «Μέγαρο Μουσικής»)  Δείτε το χάρτη: http://6epal-athin.att.sch.gr/xartis.htm
Προσοχή!:  Προτιμήστε τις Δημόσιες Συγκοινωνίες γιατί σε όσες οδούς υπάρχουν μπλε γραμμές (θέσεις μονίμων κατοίκων) απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση

Το 3ο & 4ο τμήμα στο 2ο ΠΕΚ στη Φιλοθέη, Ανδ. Μεταξά 7
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://2pek-athin.att.sch.gr
Ωρες διεξαγωγής:   17.30 – 20.30, όπως στο παρακάτω πρόγραμμα:

* Λόγω της καθιερωμένης πορείας της Επετείου του Πολυτεχνείου, η ημερομηνία διεξαγωγής των σεμιναρίων του 1ου ΠΕΚ Ηλιούπολης της Δευτέρας 17/11, στο Τμήμα (Ενότητα Β.α) και στο Τμήμα (Ενότητα Α.γ) μετατίθεται για την Πέμπτη 20/11, τις ίδιες ώρες 17.30 -20.30.

1410program

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Oι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄ Αθήνας συνδιοργανώνουν, ομού με το αρμόδιο Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του 1ου και 2ου  Π.Ε.Κ. Αθηνών – για δεύτερη σχολική χρονιά – Παιδαγωγικό  Επιμορφωτικό Σεμινάριο, διάρκειας 36 ωρών, το οποίο απευθύνεται στους καθηγητές/τριες, όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν στις σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Α΄ Αθήνας. Βασικός σκοπός του Σεμιναρίου είναι η συζήτηση και επεξεργασία σημαντικών θεμάτων της καθημερινότητας των σχολείων.

Tο Πρόγραμμα που εκπονήθηκε από μέλη της Επιστημονικής Οργανωτικής Επιτροπής,  διαλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες  Α, Β, Γ, των 12 διδακτικών ωρών η καθεμία  και θα πραγματοποιηθεί από 3 Νοε.2014 μέχρι 18 Δεκ.2014, στο 1ο και 2ο ΠΕΚ Αθήνας.

Οι τίτλοι των διδακτικών ενοτήτων και οι υπό-ενότητες έχουν ως εξής :

1410enotites

Κάθε συνάδελφος που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το Πρόγραμμα θα πρέπει να δηλώσει την πρόθεσή του να παρακολουθήσει  ένα (1) μόνον Τμήμα από τα 4 Τμήματα (το 1ο και 2ο Τμήμα θα διεξαχθεί στο 1ο ΠΕΚ στην Ηλιούπολη, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 176 και το 3ο και 4ο στο 2ο ΠΕΚ στην Φιλοθέη, Ανδ. Μεταξά 7) και 1 έως 3 από τις θεματικές ενότητες Α, Β, Γ.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κατά τις ώρες  17.30 – 20.30, όπως στο παρακάτω πρόγραμμα:

1410program

Η δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια γίνεται μόνον ηλεκτρονικά με συμπλήρωση της σχετικής φόρμας που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://goo.gl/8Q152U

Καταληκτική προθεσμία για υποβολή δηλώσεων συμμετοχής:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014.

Εάν ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής είναι μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων, θα γίνει ανοικτή  κλήρωση την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στις 13.00,  στο Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Α΄ Αθήνας, (Κηφισίας 16, 1ος όροφος), στην οποία και καλείστε  να παρευρεθείτε

 

Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η  Επιστημονική Οργανωτική Επιτροπή

των Σχολικών Σύμβουλων Δ.Ε. της Α΄ Αθήνας

 

Κατηγορίες: Σεμινάρια | Ετικέτες: , , , | Γράψτε σχόλιο

Ζητήματα Οργάνωσης, Διοίκησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Διευθυντές Σχολικών Μονάδων
7, 8, 14, 15, 21, 22  Νοεμβρίου 2014
6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, Νέστου 4 – πλ. Μαβίλη, 11527 Αθήνα

Οδηγίες Πρόσβασης: Το κτίριο βρίσκεται Μιχαλακοπούλου και Ξενίας, Αμπελόκηποι – Είσοδος από Νέστου 4 – Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής. Προσοχή!  Προτιμήστε τις Δημόσιες Συγκοινωνίες γιατί σε όσες οδούς υπάρχουν μπλε γραμμές (θέσεις μονίμων κατοίκων)  απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση.

Συνδιοργάνωση: Τμήμα Επιστημονικής Καθοδήγησης Δ.Ε., Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής , Διεύθυνση Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ο ανθολογημένος Καβάφης

Εισήγηση της Χρ. Αργυροπούλου με τίτλο: «Στοιχεία ποιητικής του Κ.Π.Καβάφη και η ανθολογημένη ποίησή του στο γυμνάσιο και το λύκειο με ενδεικτικές και εναλλακτικές διδακτικές προτάσεις» (από την σχετική  ημερίδα που οργάνωσε η Μ. Δεδούλη). Κατεβάστε σε αρχείο .pdf

Κατηγορίες: ΔΕΔΟΥΛΗ, Σεμινάρια, Φιλολογικά | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

Η Ιστορία ως ατραπός διεξόδου σε καιρούς αδιεξόδων

Κατεβάστε σε αρχείο .pdf την ομιλία της κ. Μ Ευθυμίου κατά την βράβευσή της, με τίτλο:  Η ιστορία ως ατραπός διεξόδου σε καιρούς αδιεξόδων

Κατηγορίες: Σεμινάρια, Φιλολογικά | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Κεντρικά σημεία για την παγκόσμια ιστορία

Υλικό της κ. Μ. Ευθυμίου για τα 16 Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας, στο πλαίσιο επιμορφωτικού σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Γκράβα και οργανώθηκε από τη Σχολ. Σύμβουλο ΠΕ2 Μαρίνα Δεδούλη.

Κατεβάστε το υλικό σε αρχείο .pdf

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Επιλεγέντες, Τμήματα και Πρόγραμμα Σεμιναρίων Σχολικών Συμβούλων Α΄ Αθήνας, Φεβρουαρίου – Απριλίου 2014

Οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί, τα Τμήματα και το Πρόγραμμα των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Φεβρουαρίου – Απριλίου που διοργανώνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Ωρα έναρξης μαθημάτων 17.30

Κατεβάστε τον κατάλογο κληρωθέντων  εκπαιδευτικών (.pdf)

Κατεβάστε το Πρόγραμμα ανά Τμήμα (.pdf) 

Ενότητες Σεμιναρίων (.pdf)

 

Ενημερώνουμε ότι υποβλήθησαν  530 αιτήσεις εκπαιδευτικών και για αυτό το λόγο ήταν αναγκαίο να πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση, όπως είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Μετά την κλήρωση δημιουργήθηκε κατάλογος προτεραιότητας για όλους τους δηλώσαντες τα σεμινάρια. Με βάση τον κατάλογο, δημιουργήθηκαν τα τμήματα των επιλεγέντων και οι αναπληρωματικοί .

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την υπομονή σας.

 

 

Κατηγορίες: Σεμινάρια | Ετικέτες: , , , | Γράψτε σχόλιο

Κύκλοι Σεμιναρίων Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε το νέο έτος 2014 να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο για εσάς και τις οικογένειές σας.

Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε,  η συνεργασία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δ/θμιας Εκπ/σης της Α΄ Αθήνας οργανώνουμε   με  την υποστήριξη του 1ου και του 2ου  ΠΕΚ Αθήνας, κύκλους επιμορφωτικών-βιωματικών σεμιναρίων, με βασικό σκοπό τη συζήτηση και επεξεργασία σημαντικών θεμάτων της καθημερινότητας των σχολείων.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες – Α, Β, Γ- των 12 διδακτικών ωρών η καθεμία  (τέσσερις τρίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις)

Καταληκτική προθεσμία για υποβολή δηλώσεων: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014. Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο

Συνεργαζόμαστε για την εκπαίδευση!

Το παρόν blog δημιουργήθηκε με σκοπό την προβολή των κοινών δράσεων των Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 2 σχόλια