Κατασκευή και ανταλλαγή δώρων στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος δεκάμηνης διάρκειας που υλοποιείται στο σχολείο τους επιχείρησαν να συστήσουν τον τόπο τους στους εταίρους τους. Η προσπάθειά τους αφορά τρεις άξονες: την Τοπική Ιστορία, το Λαϊκό Πολιτισμό και το Φυσικό Περιβάλλον. Η δράση πέρα από την ανάρτηση σχετικού ανά ενότητα υλικού περιλαμβάνει και την ηλεκτρονική και χειροποίητη κατασκευή πρωτότυπων δώρων που αντανακλούν τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος και θα ανταλλαγούν μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων, ώστε όλοι να αποκτήσουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της κουλτούρας και του Πολιτισμού των συνεργατών τους.

Στο ίδιο ευρωπαϊκό έργο συμμετέχουν άλλα τέσσερα σχολεία από ευρωπαϊκές χώρες: την Αρμενία, τη Βουλγαρία, και την Ισπανία. Σε μία δεύτερη φάση το Ημερολόγιο θα τυπωθεί και θα γίνει ανταλλαγή μεταξύ των εταίρων, ώστε ο ένας να γνωρίσει τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας του άλλου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο έργο από την Α’ τάξη είναι οι: Εξάρχου Δήμητρα, Θεοδοσίου Ειρήνη, Κεραμίδα Αθηνά και από τη Β’ τάξη συμμετέχουν οι: Βαγενάς Παναγιώτης, Γκόλλα Ζωή, Γκλαντιόλα Γκοζίνα, Καίσης Κων/νος, Καραγεώργος Θωμάς, Καπατσίνας Ηλίας, Κομπογιάννης Κων/νος, Μπολώτη Μαίρη, Νάνου Μαρία, Παππά Έλενα, Παππά Ελένη, Παπανικήτα Μαρία, Παπαοτσή Αρλέτα, Σύρρου Θεοδώρα, Τσατσαρώνη Κατερίνα, Τσιμπλέκας Λευτέρης, Σύρρου Θεοδώρα και Χαντζιάρα Αλεξάνδρα. Οι εκπαιδευτικοί που συντονίζουν το έργο είναι οι Σιατήρα Σταυρούλα και Παναγιώτα Μπαιράμη, φιλόλογοι του 3ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.