“Μια μέρα είναι κι αυτή… θα περάσει”

cine435Τα γυρίσματα πολλά γι αυτό το ντοκιμαντέρ. Ερωτήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν 18 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης απαντώντας ο καθένας και η καθεμία σε 20 ερωτήσεις! Το υλικό που είχαμε στη διάθεσή μας στο τέλος των βιντεοσκοπήσεων ήταν τεράστιο αν συνυπολογίσουμε και τη δραματοποίηση ορισμένων από τα λεγόμενα των παιδιών. Κι όλα αυτά χρειάστηκε να τα φτάσουμε να γίνει ένα 10λεπτο ντοκιμαντέρ καθώς μ’ αυτή τη διάρκεια λάβαμε μέρος στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. η ομάδα του μοντάζ αποτελούμενη από επτά cine432παιδιά χωρίστηκε σε δύο υπο-ομάδες και εργαστήκαμε γαι το επιθυμητό αποτέλεσμα: Χαρά, Άγγελος, Αδριανός και Ανδριάννα, Ιωάννα, Δημήτρης, Μαριλένα. Και πόσο γέλιο;! Και πώς να δεις όλες, μα όλες τις σκηνές, και να αποφασίσεις ποια θα “κόψεις” και θα έχεις μέσα στην ταινία;

Κι αφού είχαμε όλο το υλικό, προστέθηκε κι η μουσική. Εισάγαμε στην ταινία μας τρεις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: “Μια μουσική αρχή” του μαθητή της ΣΤ’ τάξης Άγγελου Γκέλια, “Καθημερινότητα” και “Μια μέρα είναι κι αυτή… θα περάσει” μουσικές συνθέσεις της μουσικού του σχολείου μας Ειρήνης Μυτιληναίου. Η μουσικός μας δίδαξε στα παιδιά της τάξης τις συνθέσεις ώστε να τις παίξουν στα μεταλλόφωνα, στη μελόντικα και στη κιθάρα. 

Και στείλαμε την ταινία τον Διαγωνισμό και βραβεύτηκε για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση “Μια μέρα είναι κι αυτή… θα περάσει”! Πολλά – πολλά συγχαρητήρια στη κ.Ειρήνη Μυτιληναίου και σ’ όλα τα παιδιά!

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη της κινηματογραφικής ομάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *