Η θάλασσα- εργαστήριο δεξιοτήτων.

Φέτος διορίστηκα στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέου Καρλοβάσου και οι περιπέτειες συνεχίζονται. Φέτος ξεκινάμε και τα εργαστήρια δεξιοτήτων και μέσα από τον ιστότοπο θα ενημερώνονται οι δράσεις μας καθώς και οι δραστηριότητες που υλοποιούνται.

Λόγω της επετείου της 28η Οκτωβρίου μιλήσαμε μαζί με τα παιδιά για την μεγάλη γιορτή της Ελλάδας μας και είδαμε τον χάρτη. Όμως εμείς που ζούμε; Βρήκαμε μαζί με τα παιδιά τη Σάμος, το νησί μας. Τι είναι όμως νησί; Τα παιδιά είπαν ότι νησί είναι μία πέτρα που γύρω γύρω έχει θάλασσα. Πώς μοιάζει αυτή η πέτρα; Οι απαντήσεις πολλές αλλά επικεντρώθηκαν σαν μία αγελάδα θυμωμένη, σαν ένα αγριεμένο πρόβατο κ.α.

Βάψαμε ένα χαρτί όλο μπλε με δαχτυλομπογιές. Στη συνέχεια κόψαμε το νησί μας και το κολλήσαμε.

Τι μπορούμε να δούμε από το νησί μας στη θάλασσα; Τα παιδιά είπαν για ψάρια, βάρκες αλλά και πλοία, κοχύλια, άμμος, καβούρια κ.α. Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν τις απαντήσεις τους.

Όμως πολλές φορές η θάλασσα είναι αγριεμένη. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Τα παιδιά είπαν επειδή είναι θυμωμένη και στεναχωρημένη, και ανέφεραν διάφορους λόγους. Επειδή ρίχνουν οι άνθρωποι σκουπίδια, μάσκες, ρούχα, παπούτσια κ.α. Οι απαντήσεις τους ήταν η αφορμή να τις αποτυπώσουμε στο χαρτί.