ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Β.ΛΑΣΚΟΥ 35 ΕΛΕΥΣΙΝΑ 19200 ΤΗΛ: 2105541542 email:mail@ssn-dytik.att.sch.gr Υπεύθυνος:Καρακιόζης Κωνσταντίνος

Διήμερο Σεμινάριο με θέμα: “Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων και διαχείριση σχετικών ειδικών θεμάτων στο σχολικό πλαίσιο”

Μάι 201717

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής μέσω των Υπευθύνων Αγωγής Υγειάς, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας και το ΚΕΔΔΥ Δυτικής Αττικής συνδιοργανώνουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων και διαχείριση σχετικών ειδικών θεμάτων στο σχολικό πλαίσιο”.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται ως κοινή δράση των Δικτύων υποστήριξης δράσεων Αγωγής Υγείας και Αειφορίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και στοχεύει να ενισχύσει τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών στην ανίχνευση και διαχείριση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων με συνδυασμό βιωματικών μεθόδων και εισηγήσεων. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, οι ειδικοί ψυχικής υγείας θα αναφερθούν στα σημεία που θα πρέπει να εστιάσει ένας εκπαιδευτικός στο σχολικό πλαίσιο και θα γίνουν προτάσεις για την διαχείριση διαταρακτικών συμπεριφορών. Επίσης, θα αναφερθούν σε επιμέρους επιβαρυντικούς για την ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων παράγοντες όπως οι έμφυλες διακρίσεις. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με θέμα τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας όπου οι ειδικοί θα αναφερθούν στην ανίχνευση και την διαχείρισή της στο σχολικό πλαίσιο.

To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Ελευσίνας, Νικολαΐδη & Χατζηδάκη, 210-5540539,  στις 18 & 19/5/2017, 17:30-20:30.  Μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των σχολείων της Δ/νσης Δ.Ε. Δυτικής Αττικής.

από κάτω από: Σεμινάρια, Σεμινάρια - Ημερίδες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διήμερο Σεμινάριο με θέμα: “Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων και διαχείριση σχετικών ειδικών θεμάτων στο σχολικό πλαίσιο”    

Εκδήλωση προβολής Σχολικών Δραστηριοτήτων -Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας

Μάι 20172

Εκδήλωση προβολής Σχολικών Δραστηριοτήτων -Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση προβολής Σχολικών Δραστηριοτήτων -Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας    

2η συνάντηση – Πρόσκληση συνάντησης για την δημιουργία “Δικτύου υποστήριξης δράσεων Αγωγής Υγείας

Μαρ 20172

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και τον Διευθυντή προσωπικά για την προαγωγή καινοτόμων δράσεων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση του «Δικτύου υποστήριξης δράσεων Αγωγής Υγείας». Στους στόχους της συνάντησης περιλαμβάνονται: η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών, η ενθάρρυνση, ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που θα προάγουν την φυσική και κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή μαθητών/τριών και η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία που συμμετέχουν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03/03/2017, ώρα 11.00 π.μ. στο 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας (Αθηνάς 22, Ελευσίνα, -τηλ. 21055 44 500).

από κάτω από: Σεμινάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2η συνάντηση – Πρόσκληση συνάντησης για την δημιουργία “Δικτύου υποστήριξης δράσεων Αγωγής Υγείας    

Πρόσκληση σε διήμερο βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας

Φεβ 201721

Η Διεύθυνση Δ.Ε. Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (ΣΣΝ) Δυτικής Αττικής, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Δυτικής Αττικής και τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, συνδιοργανώνουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα:

«Σύγχρονα θέματα ψυχικής υγείας στο σχολείο: από τη θεωρία στην πράξη»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 κατά τις ώρες 16.30 – 20.00, συνολικής διάρκειας 8 ωρών, στο 4ο Δ.Σ. Μάνδρας (συνοικία Παπακώστα, Μάνδρα, πίσω από το Πράκτικερ, τηλ. Επικοινωνίας 210-5556248)

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση σε διήμερο βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας    

Πρόσκληση συνάντησης για την δημιουργία “Δικτύου υποστήριξης δράσεων Αγωγής Υγείας

Φεβ 20178

Πρόσκληση συνάντησης για την δημιουργία “Δικτύου υποστήριξης δράσεων Αγωγής Υγείας

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και τον Διευθυντή προσωπικά για την προαγωγή καινοτόμων δράσεων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με σκοπό την δημιουργία «Δικτύου υποστήριξης δράσεων Αγωγής Υγείας».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09/02/2017, ώρα 11.00 π.μ. στη Β. Λάσκου 35 & Καραϊσκάκη, Ελευσίνα, 2ος όροφος.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς:

  • Σχολικούς/κές Συμβούλους Δ.Ε.

  • Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων όπου υλοποιούνται ή ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων ή δράσεις με σχετική θεματολογία

  • εκπαιδευτικούς που υλοποιούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων ή δράσεις με συναφή θεματολογία

Προτεινόμενος Τίτλος: «Δίκτυο υποστήριξης δράσεων Αγωγής Υγείας»

Προτεινόμενος Σκοπός του Δικτύου:

Σκοπός του Δικτύου αποτελεί η ανάπτυξη/υποστήριξη δράσεων και προγραμμάτων που θα προάγουν την φυσική και κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή των μαθητών/τριών, η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η διαμόρφωση ενός χώρου γόνιμου διαλόγου που θα επιδιώκει την σύνδεση της σχολικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία.

Προτεινόμενοι Στόχοι του Δικτύου:
1. Η ενθάρρυνση, ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων και προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που θα προάγουν την φυσική και κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή των μαθητών/τριών,
2. Η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών,
3. Η συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και η υλοποίηση σχετικών δράσεων επιμόρφωσης,

4. Η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας για τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται,

5. H υλοποίηση ερευνητικών σχεδιασμών για τις στάσεις μαθητών/τριών ή/και εκπαιδευτικών απέναντι σε ζητήματα φυσικής και κοινωνικοσυναισθηματικής αγωγής,

6. Η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία που συμμετέχουν και η υλοποίηση κοινών δράσεων.

Προτεινόμενη Μεθοδολογία

  • Διεπιστημονική προσέγγιση
  • Βιωματική μάθηση
  • Ομαδική εργασία

  • Συνεργατική μάθηση

  • Ετερογενής ομαδοποίηση

  • Συνεργατική επίλυση προβλημάτων

Συμμετέχοντες:

Στο παρόν δίκτυο δύναται να συμμετέχει κάθε εκπαιδευτικός που επιθυμεί σύμφωνα με την πρόσκληση.

από κάτω από: Σεμινάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση συνάντησης για την δημιουργία “Δικτύου υποστήριξης δράσεων Αγωγής Υγείας    

Yλοποίηση σεμιναρίου με θέμα τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Νοέ 20167

Yλοποίηση σεμιναρίου με θέμα τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Yλοποίηση σεμιναρίου με θέμα τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων    

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Γονείς και εφηβεία: Προτάσεις συνεργασίας».

Μαρ 201617

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής διοργανώνει μέσω των Υπευθύνων Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και ΚΕΣΥΠ Ελευσίνας, σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», ανοικτή εκδήλωση που απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών και εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής με θέμα: «Γονείς και εφηβεία: Προτάσεις συνεργασίας», την Τετάρτη 23-3-2016 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοεμβρίου).

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Γονείς και εφηβεία: Προτάσεις συνεργασίας»

από κάτω από: Σεμινάρια - Ημερίδες, Σχολικός Εκφοβισμός | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Γονείς και εφηβεία: Προτάσεις συνεργασίας».    

Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών για θέματα σχετικά με το φύλο στο ΓΕΛ Φύλης

Μαρ 20167

Η Διεύθυνση Δ. Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ευαισθητοποίησης σε μαθητές/τριες της Α΄, Β΄, Γ΄ τάξης του ΓΕΛ Φυλής με θέμα: «Ισοτιμία Φύλων» την Τρίτη 08/03/2016. ΓΕΛ ΦΥΛΗΣ

από κάτω από: Διαφυλικές σχέσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών για θέματα σχετικά με το φύλο στο ΓΕΛ Φύλης    

Yλοποίηση σεμιναρίου με θέμα: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

Μαρ 20167

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής μέσω των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και ΚΕΣΥΠ Ελευσίνας, σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες».

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες – Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.)

από κάτω από: Ανθρώπινα Δικαιώματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Yλοποίηση σεμιναρίου με θέμα: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»    

Ερωτηματολόγια για τον Σχολικό Εκφοβισμό και την Διαμεσολάβηση

Φεβ 201615

1ο ΓΕΛ Ελευσίνας

1ο Γυμνάσιο Α.Λιοσίων

2ο Γυμνάσιο Α.Λιοσίων

1ο ΓΕΛ Α. Λιοσίων

Γυμνάσιο Φυλής

2ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου

 

 

από κάτω από: Σχολικός Εκφοβισμός | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ερωτηματολόγια για τον Σχολικό Εκφοβισμό και την Διαμεσολάβηση    

Διαφυλικές Σχέσεις – Υλικό

Νοέ 201518

Booklet_Youth4Youth. Βία στις σχέσεις: Μύθοι και Πραγματικότητα

Manual_Youth4Youth. Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο για Ενδυνάμωση των Nέων και για την Πρόληψη της Έμφυλης Βίας μέσω Αλληλοδιδακτικής  Προσέγγισης

Greek_GEAR against IPV_Booklet_IV. Ευαισθητοποίηση για την Ισότητα των Φύλων
ενάντια στη Βία μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων.  Βιβλίο δραστηριοτήτων για Μαθητές και Μαθήτριες

από κάτω από: Διαφυλικές σχέσεις, Χρήσιμα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαφυλικές Σχέσεις – Υλικό    

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Νοέ 201518

1) Δημοκρατία και εκπαίδευση. Εκπαιδευτικό υλικό από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

2) Compass-Ένα Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για νέους/νέες υπάρχουν.Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Εργαλεία για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η έκδοση αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για την Ελλάδα, είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και βασίζεται στη βιωματική μάθηση και σε δραστηριότητες διαφορετικών βαθμίδων δυσκολίας.

3) Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα :  Σχέδια μαθημάτων για Σχολεία

από κάτω από: Ανθρώπινα Δικαιώματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανθρώπινα Δικαιώματα    

Ψηφιακά Σενάρια – Πλατφόρμα «Αισωπος»

Νοέ 201513

Αγωγής Υγείας

Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες

Βιωματικές Δράσεις – ΣΔΕ – Project

ΣΕΠ

από κάτω από: Χρήσιμα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ψηφιακά Σενάρια – Πλατφόρμα «Αισωπος»    

Ερωτηματολόγιο Ανίχνευσης Αναγκών Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Νοέ 20151

«Συμπλήρωση ερωτηματολογίου Ανίχνευσης Αναγκών Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων».

Παρακαλούνται όσοι/ες εκπαιδευτικοί έχουν υλοποιήσει προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων ή όσοι/ες ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν προγράμματα στο άμεσο μέλλον να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://docs.google.com/forms/d/11JHwYp39nKBNLQlTe0TseJmmJvhObnpbYctpaOCXakM/viewform

 

από κάτω από: Σεμινάρια, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ερωτηματολόγιο Ανίχνευσης Αναγκών Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων    

Σχολικός εκφοβισμός – Δημοσιεύσεις

Οκτ 20155

1) Karakiozis K., Papapanousi C., Papakitsos E., Argyriou A. (2015). Recording the Opinion of Students about the Attitude of Adults in School -Bullying. International Journal of Academic Research in Progressive Education and Development.January 2015,Vol.4, No. 1. Retrieved from http://hrmars.com/hrmars_papers/Recording_the_Opinion_of_Students_about_the_Attitude_of_Adults_in_School-Bullying.pdf
2) Karakiozis K., Papapanousi C.,Mavrakis A., Papakitsos E. (2015). Initiating an Olweus-Based Intervention Against School-Bullying. Journal of Social Sciences and Humanities, Vol. 1, No. 3, July 2015 Publish Date: May 28, 2015 Pages: 173-179. Retrieved from http://files.aiscience.org/journal/article/html/70320034.html

από κάτω από: Σχολικός Εκφοβισμός | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολικός εκφοβισμός – Δημοσιεύσεις    

Οι τεχνικές δραματοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία

Δεκ 20149

Η  Διεύθυνση ΔΕ Δυτικής Αττικής, μέσω της Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων και του Υπευθύνου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω του Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει ημερίδα-εργαστήριο την Τρίτη 16/12/2014 και ώρα  15.00 ως 17.45, με θέμα:

«Οι τεχνικές δραματοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, Ζαλόγγου & Αράχθου, Άνω Λιόσια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:45-15:00 Προσέλευση-εγγραφή

15: 00 -17:00 « Η δραματοποίηση ως μέθοδος υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων

Άσκηση δραματοποίησης σε πολιτιστικό πρόγραμμα σχετικό με την ιστορία»

Xρονοπούλου Χριστίνα,  Φιλόλογος, Ma στο «Θέατρο στην εκπαίδευση» ΕΚΠΑ και Ασημακοπούλου Λάουρα Ηθοποιός, Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικός Θεάτρου

17.00-17.30 « Δραματοποίηση παραμυθιού» Μιχάλης Aφολαγιάν, ηθοποιός

17.30-17.45 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ: Συμπεράσματα- παρατηρήσεις

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

 

από κάτω από: Σεμινάρια | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι τεχνικές δραματοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία    

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΖΩΗΣ – ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ”

Σεπ 201425

Σας ενημερώνουμε ότι  η ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας με θέμα: “Απώλειες Ζωής – Γέφυρες Στήριξης”που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου,

ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες, συγκεκριμένα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας (Γυφτέα 27, Ελευσίνα)  ώρες 9:00 πμ έως 16:00 μμ. Ώρα προσέλευσης 8.30 πμ. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική.

Οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί ισχύουν και για τη νέα ημερομηνία.

 

Οι ενδιάφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά  μέχρι και την Τρίτη 7-10-2014 στις 14.00μμ.

 

Επίσης, στην ημερίδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε άλλες  Διευθύνσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

1. Συμπλήρωση Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

2. Η δέσμευση για τη μετάδοση γνώσεων και στους υπόλοιπους συναδέλφους του σχολείου ή υπηρεσίας μετά το πέρας της Ημερίδας

3. Παρακολούθηση ολόκληρης της Ημερίδας (από 9.00 έως 16.00) και συμπλήρωση ερωτηματολογίων πριν την έναρξη, μετά την ολοκλήρωσή της και 6 μήνες αργότερα, προκειμένου να διερευνηθεί η χρησιμότητα και εφαρμογή των γνώσεων. Τα 2 ερωτηματολόγια αφορούν α) τις γνώσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με το θρήνο των μαθητών τους (χορήγηση στην αρχή και στο τέλος της ημερίδας), και β) τις εμπειρίες τους σε σχέση με το σοβαρά άρρωστο μαθητή και το μαθητή που θρηνεί για να εντοπιστεί η θεματολογία μελλοντικών προγραμμάτων επιμόρφωσης.

από κάτω από: Σεμινάρια - Ημερίδες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΖΩΗΣ – ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ”    

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα: “Απώλειες Ζωής – Γέφυρες Στήριξης”

Σεπ 201416

Αξιότιμοι/ες συνάδελφοι/ισσες,
σας αποστέλλουμε έγγραφο (Ημερίδα ΜΕΡΙΜΝΑ σχολεία) για την πραγματοποίηση ημερίδας που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής διά των υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων με θέμα: «Απώλειες Ζωής – Γέφυρες Στήριξης»,
σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης  Δυτ. Αττικής και τη «Μέριμνα» – Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και  Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο.

    Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας (Γυφτέα 27, Ελευσίνα) και ώρες 9:00 πμ έως 16:00 μμ. Ώρα προσέλευσης 8.30 πμ. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
1. Συμπλήρωση Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
2. Η δέσμευση για τη μετάδοση γνώσεων και στους υπόλοιπους συναδέλφους του σχολείου ή υπηρεσίας μετά το πέρας της Ημερίδας
3. Παρακολούθηση ολόκληρης της Ημερίδας (από 9.00 έως 16.00) και συμπλήρωση ερωτηματολογίων πριν την έναρξη, μετά την ολοκλήρωσή της και 6 μήνες αργότερα, προκειμένου να διερευνηθεί η χρησιμότητα και εφαρμογή των γνώσεων. Τα 2 ερωτηματολόγια αφορούν α) τις γνώσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με το θρήνο των μαθητών τους (χορήγηση στην αρχή και στο τέλος της ημερίδας), και β) τις εμπειρίες τους σε σχέση με το σοβαρά άρρωστο μαθητή και το μαθητή που θρηνεί για να εντοπιστεί η θεματολογία μελλοντικών προγραμμάτων επιμόρφωσης.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί.

Με εκτίμηση

Χριστίνα Παπαπανούση,Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης ΔΕΔΑ

Κωνσταντίνος Καρακιόζης,Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Διεύθυνσης ΔΕΔΑ

από κάτω από: Σεμινάρια - Ημερίδες | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα: “Απώλειες Ζωής – Γέφυρες Στήριξης”    

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Σεπ 201411
Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,
με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για θέματα των αρμοδιοτήτων μας .
Με εκτίμηση,
Υπεύθυνοι ΚΕΣΥΠ Ελευσίνας, Παπακίτσος Ευάγγελος &  Θεολογής Ευάγγελος  mail@kesyp-dytik.att.sch.gr
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Παπαπανούση Χριστίνα  gray@dide-dytik.att.sch.gr
Υπεύθυνη Πολιτιστικών, Θεμάτων Φουλίδη Ξανθίππη xfoulidi@sch.gr
Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, Κωνσταντίνος Καρακιόζης mail@ssn-dytik.att.sch.gr 
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ    

Απολογισμός «Δικτύου Σχολείων Δ.Ε. Δυτικής Αττικής ενάντια στην Βία και τον Εκφοβισμό» για το σχολικό έτος 2013-2014

Ιούλ 201410

Απολογισμός «Δικτύου Σχολείων Δ.Ε. Δυτικής Αττικής ενάντια στην Βία και τον Εκφοβισμό» για το σχολικό έτος 2013-2014

Συνέχιση της λειτουργίας του «Δικτύου Σχολείων Δ.Ε. Δυτικής Αττικής ενάντια στην Βία και τον Εκφοβισμό» σε συνεργασία με την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κα Χριστίνα Παπαπανούση.

Σκοπός του Δικτύου είναι να αποτελέσει πεδίο για γόνιμο προβληματισμό και ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα στη σχολική κοινότητα, και την ευρύτερη κοινωνία σχετικά με τρόπους και πρακτικές πρόληψης και μείωσης της σχολικής βίας.

Την παρούσα σχολική χρονιά έλαβαν χώρα 3 Συναντήσεις του Δικτύου με συμμετοχή 22 Σχολείων της περιοχής.

1η Συνάντηση :19/12/2013

2η Συνάντηση : 12/02/2014

3η Συνάντηση : 08/04/2014

Οι συναντήσεις των μελών του Δικτύου υπήρξαν πεδία γόνιμου διαλόγου, προβληματισμού, συναισθηματικής έκφρασης αλλά και αναζήτησης λύσεων στα κοινά προβλήματα.

Παράλληλα συνέβαλαν στην ισχυροποίηση των δεσμών του δικτύου και στην λήψη αντίστοιχων αποφάσεων για τις επόμενες δράσεις.

Στο πλαίσιο του δικτύου πραγματοποιήθηκε έρευνα καταγραφής του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Στην έρευνα συμμετείχαν 191 μαθητές/τριες  6 σχολείων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Αττικής οι οποίοι απάντησαν σε ένα online αυτο-συμπληρούμενο ερωτηματολόγιο. Το 47% των συμμετεχόντων ήταν αγόρια και το 53% κορίτσια που φοιτούν σε Γυμνάσια (33,5%), Γενικά Λύκεια (55,5%) και σε ΕΠΑΛ (10,5%) της περιοχής. Επίσης το 39% των μαθητών/τριων συμμετείχαν σε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και το 61% δεν συμμετείχαν. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρατίθενται στο συνημμένο έγγραφο.

από κάτω από: Σχολικός Εκφοβισμός | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολογισμός «Δικτύου Σχολείων Δ.Ε. Δυτικής Αττικής ενάντια στην Βία και τον Εκφοβισμό» για το σχολικό έτος 2013-2014    
« Παλιότερα άρθρα

Σαν Σήμερα

Πρόσφατα σχόλια

HMEΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΘΕΜΑΤΑΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων