spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Κάτω το βιβλίο! Ζήτω το tablet

14 Μαρτίου 2015 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Γενικά

Αντί για τετράδιο, οι μαθητές κρατούν στο χέρι το «τάμπλετ» ή το «iPad» μέσα στην τάξη, συμπληρώνουν το τεστ και το στέλνουν στον καθηγητή, ο οποίος το διορθώνει άμεσα.

Η διδασκαλία με τη χρήση φορητών συσκευών εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου αξιοποιούνται και άλλα βοηθητικά εργαλεία στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, όπως οι πίνακες αφής και η ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης e-learning.

Οι εμπειρίες και οι απόψεις των εκπαιδευτικών για τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στο σχολείο θα βρεθούν στο επίκεντρο της 3ης ημερίδας με θέμα «Το Σχολείο στην Ψηφιακή Εποχή: Δράσεις – Καινοτοµίες – Διά Βίου Μάθηση», η οποία διοργανώνεται το Σάββατο από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο σε συνεργασία µε τη Microsoft Hellas και µε την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ., στις εγκαταστάσεις του δημοτικού σχολείου του Αριστοτέλειου Κολλεγίου, στο Πανόραμα (Κέννεντυ 50). θα μιλήσουν πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητές και σύµβουλοι εταιριών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τεχνολογικών εφαρµογών στην εκπαίδευση. Μεταξύ των εισηγητών είναι και ο αναπληρωτής καθηγητής, διευθυντής του Τμήματος Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δημήτρης Βλαχόπουλος. Στην εκδήλωση θα συζητηθούν ζητήματα όπως η διδασκαλία µε tablets, η περαιτέρω αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων και η πλατφόρµα e-learning.

Πηγή: εφημερίδα αγγελιοφόρος

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση