spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Προσβολή μνήμης τεθνεώτων

28 Μαρτίου 2014 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Εθνικά Θέματα, ιστορία της εκπαίδευσης

Η τελευταία δραχμή_ΜπουμπουλίναΒΥΣΣΟΔΟΜΟΥΝ, μηχανορραφούν και ραδιουργούν σαν τους καλλικάντζαρους που προσπαθούν να κόψουν το δένδρο της γης, στην περίπτωσή μας τον κορμό του εθνικού μας δένδρου. Σκυλεύουν τους τάφους των ηρώων μας. Βεβηλώνουν και μιαίνουν τα ιερά και τα όσια της φυλής. Προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών προγόνων μας «με τις βάναυσες και κακόβουλες εξυβρίσεις και συκοφαντίες». Προκαλούν.

Και πολιτεύονται! Και «φιλοσοφούν», ρυπαίνοντας τον αέρα και την πνευματική ατμόσφαιρα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Θουκυδίδη και του Δημοσθένη.

[…]

Ταύτα ανήμερα της 25ης Μαρτίου! Μα δεν υπάρχει ντροπή, επιτέλους; Πώς τολμούν; Πώς προκαλούν; Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ούτε Τούρκος δεν θα λιβελλογραφούσε έτσι. Ούτε ο Εφιάλτης, μετά την απόρριψή του από τον Λεωνίδα ως ανίκανου κουασιμοδικού καμπούρη μη δυναμένου να κρατήσει την ασπίδα, δεν θα μισούσε τόσο. Τί είναι αυτός ο τόπος; Τόπος ασελγείας; Και βλασφημίας; Ή πίστα να χορεύουν δαίμονες και πράκτορες τον χορό της εθνοπροδοσίας και μάλιστα ατιμωρητί; Γιατί δεν μας αφήνουν να ζούμε με τη μνήμη των προγόνων μας άσπιλη και αμόλυντη; Γιατί πρέπει να τους αφήσουμε να μας «κλέψουν τον κόσμο μας» (έτσι κραύγαζε ο Οδυσσέας όταν τόξευε τους άθλιους μνηστήρες της Πηνελόπης με την επιστροφή του στην Ιθάκη).

Εμείς όσοι Έλληνες, τιμούμε τους προγόνους μας. Και συντηρούμε τον «μύθο» μας. Στους μύθους κρύβονται οι μεγάλες αλήθειες. Ποτέ κανένα ψέμμα δεν έγινε μύθος. Αυτό εννοούσε και ο Σολωμός όταν έλεγε «εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές». Και όχι τις εκτρωματικές δήθεν αλήθειες των ανώμαλων εμπόρων και διαδοσιών των παραδοξολογιών και των εκκεντρικοτήτων. Όχι αυτά στο εικονοστάσι μας! Αλλά έχω μια εξήγηση. Δεν μιλούν αυτοί οι εκτελεστές εντολών για το ακροατήριο των Ελλήνων. Δευτερεύων στόχος είναι το να προκαλέσουν εμάς τους «εθνικόφρονες», που ούτως ή άλλως μας σαρκάζουν ως καθυστερημένους, φαύλους, οπισθοδρομικούς και παλιομοδίτες φουστανελλοφόρους που δεν φορέσαμε ακόμη «φράγκικα», ούτε μάθαμε τους άλλους τρόπους. Ο πρωτεύων στόχος τους είναι να δώσουν αναφορά στα αφανή – όχι και τόσο – αφεντικά τους. Ότι έριξαν στη γη των ηρώων και μαρτύρων της ελευθερίας το λίπασμα της απαξίωσης και στον αέρα που αναπνέουν οι εναπομείναντες Έλληνες αρκετό θειάφι αμφιβολόσκονης, όπως έγραφε το εγχειρίδιο οδηγιών της παγκοσμιοποίησης.- Β.Γ.Π. (Σημ. αναδημοσίευση από: http://www.kontranews.gr/index.php/component/k2/item/2299-prosvoli-mnimis-tethewtwn).-

Ετικέτες: ·

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση