Το Second Life είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα σε ένα εικονικό κόσμο. Το 2007, το Linden Lab άνοιξε το Second Life Grid πλατφόρμα για το κοινό, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να αναπτύξουν τα δικά τους εικονικά περιβάλλοντα κόσμο. Ενώ από τον Αύγουστο του 2008, το Second Life αριθμεί περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους που δραστηριοποιούνται με 40 – 60000 σε απευθείας σύνδεση σε κάθε δεδομένη στιγμή. Το Second Life είναι μια διαδικτυακή βάση, ένας  3D εικονικός κόσμος, όπου κάτοικοι – γνωστοί ως «κάτοικοι» – μπορεί να δημιουργήσει, αγορά, πώληση και εμπειρία εικονικών περιεχόμενων. Αν και ως επί το πλείστον περιέχονται σε εικονικό χώρο του, το  Second Life φτάνει στον έξω κόσμο. Υπάρχουν μεγάλοι οργανισμοί που είναι παρόντες στο Second Life. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ψηφιακές ιδιότητες εντός Second Life πωλούνται για σημαντικά ποσά πραγματικά χρήματα.

Το Teen second life είναι για τη νεολαία-προσανατολισμένο στην έκδοση του Second Life. Ο στόχος είναι η δημογραφική εφηβική ηλικία μεταξύ 13-17 ετών. Επειδή το Second Life είχε ενήλικο υλικό είχε κυρώσεις, η  Linden Labs αποφάσισε να ανοίξει μια πολύ παρόμοια, αλλά «ασφαλέστερη» αρένα για όσους ανήλικους.

Σήμερα πάνω από 700 εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο είναι στο Second Life και σήμερα – τα πλεονεκτήματα της μάθησης σε immersive 3D περιβάλλοντα είναι πολλά. Το Βρετανικό Συμβούλιο έχει δημιουργήσει το British Isle με στόχο την εξάσκηση στα Αγγλικά.

Η Ελλάδα έγινε ήδη επίσημο μέλος της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας του Second Life και από Φθινόπωρο του 2010, πληροφορίες και ενημερωτικά φυλλάδια των ελληνικών μνημείων καθώς και των τουριστικών τοποθεσιών της χώρας μας θα είναι διαθέσιμα σε πέντε γλώσσες, (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά) ώστε να είναι κατανοητά σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες και θα βρίσκονται στη διάθεση κάθε επισκέπτη (in.gr). Αυτό που θα απασχολήσει το παρόν ιστολόγιο είναι κατά πόσον μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού και να κάνει πιο ζωντανό και ενδιαφέρον το μάθημα. Κάποιες φορές το καταφέρνει σίγουρα…

Ακολουθεί περιήγηση στην Cappella Sistina, παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα στο Βατικανό. Αναγέρθηκε από τον Πάπα Σίξτο Δ΄ όπου και οφείλει το όνομα του. Η φήμη του όμως βασίζεται στην αρχιτεκτονική του, η οποία ακολουθεί το Ναό της Παλαιάς Διαθήκης, και ιδιαίτερα για το διάκοσμό του. Είναι ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με τοιχογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος φιλοτέχνησε την θρυλική οροφή του. 

<a href="http://«>