Προσφορά χωρίς τέλος!

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία στο Δεκέμβριος 10, 2016 στις7:21 μμ Σχόλια (0)

Η αδελφοποίηση του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου και του Heinrich Schliemann Gymnasium της πόλης Fȕrth Γερμανίας

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το ταξίδι αντιπροσωπείας του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου στην πόλη Fȕrth της Γερμανίας. Το ταξίδι έγινε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του σχολείου μας με το γερμανικό σχολείο η οποία κλείνει φέτος 20 χρόνια και διήρκεσε από 1η Δεκεμβρίου 2016 έως 7 Δεκεμβρίου 2016. Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε 13 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου και τις συνοδούς εκπαιδευτικούς κα Δαμάλα Αναστασία και κα Σμυρνή Σοφία. Στην πόλη Fȕrth έγινε θερμή υποδοχή από το διευθυντή του σχολείου, από τον αντιδήμαρχο του δήμου της Fȕrth, από την εταιρεία Kurz ενώ παρακολουθήσαμε μαθήματα στο γερμανικό σχολείο, επισκεφθήκαμε τη Νυρεμβέργη, επισκεφθήκαμε τις εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές της Fȕrth και της Νυρεμβέργης και γνωρίσαμε ανθρώπους και συνήθειες ενός άλλου λαού. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των γερμανών συμμαθητών τους που διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο τους. Η ανταπόδοση της φιλοξενίας θα γίνει στις αρχές Απριλίου του 2017. Οι φιλέλληνες Γερμανοί που διαμένουν στη Fȕrth και στη Νυρεμβέργη και τα μέλη του Συλλόγου φίλων του Ξυλοκάστρου μας περιέβαλαν με την αγάπη τους και τη ζεστή φιλοξενία τους. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να σημειώσουμε ότι την αδελφοποίηση των σχολείων ακολούθησε η αδελφοποίηση των πόλεων Fȕrth και Ξυλοκάστρου.

Κατηγορία: Γενικά στο Δεκέμβριος 9, 2016 στις9:52 μμ Σχόλια (0)
Ετικέτες:, ,

Αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Wordle: EPETEIOS POLYTECHNEIOY

Κατηγορία: Γενικά στο Νοέμβριος 17, 2014 στις6:26 μμ Σχόλια (0)

Αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Τα καλύτερά μας χρόνια

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ένα πρόγραμμα το οποίο καταδεικνύει απόλυτα την καινοτόμα παρέμβαση σε ένα σχολείο είναι το Αειφόρο σχολείο. Το Δεύτερο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου κατά τη σχολική χρονιά 2010-11 εντάχθηκε στο διαγωνισμό και απέσπασε το Πρώτο Πανελλήνιο βραβείο. Η συνολική παρουσία και δράση του σχολείου του έδωσε το χαρακτήρα του Αειφόρου σχολείου!

Στην παρουσίαση που ακολουθεί αναπτύσσεται το σκεπτικό της διοίκησης για να επιτύχει μια αλλαγή στην κουλτούρα του οργανισμού και στην αποδοχή και προώθηση της καινοτομίας. Το αποτέλεσμα υπογράφουν η διευθύντρια κ. Σοφία Σμυρνή, η υποδιευθύντρια κ. Μόρφω Ανδρικοπούλου, η υπεύθυνη του Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ Μαρία Παπαδοπούλου και ολόκληρος ο Σύλλογος των διδασκόντων.

aeiforo_parousiasi

Κατηγορία: Καινοτομίες στην Εκπαίδευση στο Φεβρουάριος 2, 2012 στις8:41 μμ Σχόλια (0)

Νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας

Στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://2gym-xylok.kor.sch.gr

μπορεί κανείς να δει και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες που έγιναν σε αυτό κατά τη διετία που είχα τη διεύθυνσή του…

Κατηγορία: Γενικά στο Οκτώβριος 16, 2011 στις6:26 μμ Σχόλια (0)
Ετικέτες:, ,

1ος νικητής στο Βραβείο Αειφόρου Σχολείου, το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου

Το 2o  Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, πήρε το πρώτο βραβείο Αειφόρου Σχολείου με σκορ 508,25. Το Βραβείο θεσπίστηκε φέτος για πρώτη χρονιά και περιλαμβάνει την αξιολόγηση σε 50 δείκτες ( παιδαγωγικούς -κοινωνικούς -περιβαλλονικούς). Η ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://2gym-xylok.kor.sch.gr/aeiforo.htm    περιέχει πλούσιο υλικό.

Περισσότερα για το Αειφόρο Σχολείο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: http://www.aeifrosxoleio.gr

Αριστεία και καλή πρακτική

Το πρόγραμμα Comenius με τίτλο «Η ζωήτ ων Ευρωπαίων Εφήβων» που υλοποιήσαμε στο σχολείο τη διετία 2008-9 και 2009-10 επιλέχτηκε να βραβευτεί στο «Θεσμό αριστεία και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θησκευμάτων. Ολόκληρη η εργασία περιέχεται στην παρακάτω διεύνθυνση:

http://2gym-xylok.kor.sch.gr/grasep/greek_comenius-life/index.htm

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοι:

ΣΜΥΡΝΗ ΣΟΦΙΑ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΛΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΡΦΩ

ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΠΕΛΤΣΩΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΡΑΛΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΝΙΟΥΡΑ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΤΣΙΤΣΑ ΒΗΣΣΑΡΙΑ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Λήξη του προγράμματος Comenius του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, πλώρη για νέα δράση

Η συνεργασία με τον τίτλο » Η ζωή των Ευρωπαίων εφήβων’ άρχισε τον Αύγουστο του 2008. Οι στόχοι μας ήταν να προωθήσουμε την ανοχή, την κατανόηση του ενός από τον άλλον, να απομακρύνουμε την προκατάληψη και την ξενοφοβία.
Από την αρχή η συνεργασία ήταν αποτελεσματική και επιτυχής. Η σχέση ανάμεσα στα μέλη του προζεκτ ήταν πάντα καλή και αναπτύχθηκε σε πραγματική φιλία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έκαναν φιλίες εύκολα και άρχισαν δραστήρια επικοινωνία χρησιμοποιώντας κοινωνική δικτύωση μέσω του facebook αλλά και στέλνοντας email. Είχαν επίσης την ευκαιρία να ρθουν σε άμεση επαφή με τη ζωή, τις συνήθειες των οικογενειών που τους /τις φιλοξένησαν. Έτσι μπόρεσαν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να κατανοήσουν τη ζωή των άλλων.
σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς αυτοί δούλεψαν και κατά τη διάρκεια αλλά και ανάμεσα στις συναντήσεις, διατηρούσαν εβδομαδιαία επικοινωνία στέλνοντας email και δημιουργώντας ομάδες στο facebook. Δημιούργησαν μια ομάδα για τους εκπαιδευτικούς και μια ακόμη για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που δούλευαν και συμμετείχαν στο πρόζεκτ. Σε κάθε συνάτηση παρακολουθούσαν μαθήματα στα σχολεία και εμπλέκονταν σε νέες μεθόδους διδασκαλίας. Υποστήριξαν επίσης, τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών επιτρέποντας και παρακινώντας τους μαθητές και μαθήτριες να δημιουργούν τα περιεχόμενα στην ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε και να χρησιμοποιούν διάφορα προγράμματα. Με το προζεκτ αναγνώρισαν την αξία των ξένων γλωσσών και υποστήριξαν ανταλλαγές σε κουλτούρα που επίσης, βοήθησαν στην κατανόηση της σημασίας της διάδρασης και τησ αποδοχής διαφορετικών τύπων και τρόπων ζωής.
Οι γονείς, τα σχολεία και οι τοπικές κοινωνίες ενεπλάκησαν ενεργά σε αυτή την διαδικασία καιτην εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος συνεργαζόμενοι και υποστηρίζοντάς το.
‘Όλη η εργασία μας έχει δημοσιευτεί στην κοινη ιστοσελίδα με τη διεύθυνση:(www.comenius-life.de ) και στις ιστοσελίδες του κάθε σχολείου.

Για το ελληνικό σχολείο η εργασία βρίσκεται επίσης στη διεύθυνση:

http://2gym-xylok.kor.sch.gr/grasep/greek_comenius-life/index.htm

Κατηγορία: Γενικά στο Οκτώβριος 1, 2010 στις4:39 μμ Σχόλια (0)

Παρουσίαση video με θέμα » Οι οπτικές ίνες»

Παρουσιάζουμε video με θέμα τις οπτικές ίνες στο πλαίσιο του μαθήματος Χημείας της Γ΄Γυμνασίου » Το πυρίτιο»

optikes_ines.wmv

Κατηγορία: Διδακτική, Θέματα Χημείας στο Μάιος 2, 2010 στις11:06 μμ Σχόλια (0)
Ετικέτες:, , , ,
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων