Εcomobility

Mε επίκεντρο τις Πράσινες Μεταφορές και τον σεβασμό στην ελευθερία μετακίνησης των πολιτών, συνεχίζεται και φέτος για δέκατη συνεχόμενη χρονιά η Εκστρατεία ECOMOBILITY, που διοργανώνει το ECOCITY με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων.

Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από 30 πόλεις της χώρας μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και θα καταθέσουν προτάσεις για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς στην πόλη τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Το ECOCITY και η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων, διοργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις των ομάδων των μαθητών από το 11ο Γυμνάσιο, το 21ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου, το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Σωτηρχοπούλου και το Τ.Ε.Ε Ειδικής Αγωγής.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν το απόγευμα της 15ης και 16ης Φεβρουαρίου (ώρα 18.00), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στην «Αγορά Αργύρη», στην οδό Άγιου Ανδρέου 14. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι πολίτες που το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις και να λάβουν μέρος στον διάλογο, που θα ακολουθήσει.

Οι ομάδες των μαθητών που θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων για τα προβλήματα που προκαλούν στη λειτουργία της Πάτρας οι συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης, είναι :

  • από το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου οι μαθητές Κατσαντώνης Ιωάννης, Καποτά Μαρία-Ιωάννα, Κυδωνιάτη ΑικατερίνηΣυνανίδης Αδαμάντιος, Κολυβρά Μαρία, Βασιλοπούλου Μαρία, Βαρσάκης Αλκίνοος, Παπαδοπούλου Νεφέλη. Εποπτεύουν οι καθηγήτριες Μητρούλια Σοφία και Παπαλεξοπούλου Αικατερίνη.

http://thebest.gr/news/index/viewStory/177308

 

Βραβεία σε μαθητές έδωσε η Μαριέττα Γιαννάκου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου15/04/201320:24

Στην τελετή απονομής βραβείων Ecomobility 2013  η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε μεταξύ άλλων ότι το επίπεδο όλων των συμμετεχόντων της εκστρατείας ήταν πολύ υψηλό και τα  παιδιά όλων των ομάδων εργάστηκαν με διάθεση, κέφι και δημιουργικότητα.

Στην τελετή απονομής βραβείων Ecomobility 2013 που έγινε Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΙΣ των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ, με τη συμμετοχή πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα, η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε μεταξύ άλλων ότι το επίπεδο όλων των συμμετεχόντων της εκστρατείας ήταν πολύ υψηλό και τα παιδιά όλων των ομάδων εργάστηκαν με διάθεση, κέφι και δημιουργικότητα.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της πόλης των Βρυξελλών, αφού και για δεύτερη χρονιά η κυρία Γιαννάκου θα φιλοξενήσει τη νικήτρια ομάδα και τον καθηγητή της στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι παρόλο που οι Βρυξέλλες είναι μια παλιά πόλη, προσφέρει όλες τις ευκολίες για αυτόνομη διαβίωση και ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών γεγονός που σημαίνει ότι στη δημιουργία της υπήρξε στρατηγικός σχεδιασμός, προβλέποντας ταυτόχρονα μελλοντικά προβλήματα ή αλλαγές.

Κάτι τέτοιο δεν προσφέρει η Αθήνα και η αυτόνομη διαβίωση δεν γίνεται πράξη. Τέλος η κυρία Γιαννάκου τόνισε ότι η αυτόνομη διαβίωση και η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών είναι βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν υποχρέωση στην τήρησή της.

Το Βραβείο της καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκετων στο πλαίσιο των βραβείων ECOMOBILITY στην ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο και θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου Αττικής, ενώ την τρίτη θέση η ομάδα του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου από την Πάτρα.

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο Δημιουργικό Βραβείο, σε κάθε κατηγορία, θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.

http://www.protothema.gr/greece/article/271938/vrabeia-se-mathhtes-edose-h-marietta-giannakoy/

Αφήστε μια απάντηση