ΜΑΧΗ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ- ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑΣ ΚΙΕΡΙΟΥ (ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ)

Θεατρικό δρώμενο για την επέτειο της περιώνυμης μάχης Ματαράγκας – Πετρομαγούλας Κιερίου (21 Μαρτίου 1878). Παίχτηκε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας (22 Μαρτίου), στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων (24 Μαρτίου) και στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας (30 Μαρτίου).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δημοσιεύσεις του τοπικού τύπου για τις παραστάσεις:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

img class=”alignnone size-medium wp-image-1857″ src=”https://blogs.sch.gr/seraskitis/files/2013/04/IMG_7125-300×200.jpg” alt=”” width=”300″ height=”200″ /

3 Responses to ΜΑΧΗ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ- ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑΣ ΚΙΕΡΙΟΥ (ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ)

  1. Καλημέρα!
    Σε μια διαδικτυακή βόλτα, πέρασα από τη … γειτονιά σας, είδα και διάβασα τα νέα σας. Ένιωσα την ανάγκη να καταθέσω τις εντυπώσεις μου καθώς παρακολούθησα την παράσταση στις Σοφάδες, δεν πρόλαβα όμως να συγχαρώ όλες και όλους. Όταν βρεθήκαμε στο σχολείο και σας έδωσα τα συγχαρητήριά μου ένιωσα πως δεν “ακούμπησαν” στις ψυχές σας όπως θα ήθελα. Δεν είμαστε πάντα καλοί στα λόγια, σκέφτηκα, σίγουρα θα έχω άλλη ευκαιρία να μιλήσω για όσα έχετε καταφέρει. Η ευκαιρία μου λοιπόν ήρθε.
    Σας καμαρώνω! Όλες και όλοι δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας, μεταφέροντας στις /ους θεατές τον τρόπο που βιώσατε τα ιστορικά γεγονότα, βοηθώντας μας με τον τρόπο αυτό να διαμορφώσουμε τη δική μας εικόνα για την ιστορική αυτή μαχή. Γινήκατε δηλαδή δάσκαλοι όλων μας, αναδεικνύοντας την παιδευτική διάσταση του θεάτρου.
    Το κείμενο και η σκηνική παρουσία εξαιρετικά, η μουσική επένδυση ταιριαστή, τα σκηνικά λιτά τόσο ώστε να αναδεικνύεται η ερμηνεία σας, η παράσταση είχε ρυθμό, δεν έκανε “κοιλιά” σε κανένα σημείο, κράτησε το ενδιαφέρον μου από την αρχή ως το τέλος. Συγχαρητήρια στον Σεραφείμ, στο Θανάση και σε όποιον άλλο είχε συνεισφορά στην παράσταση αυτή.
    Κλείνοντας, θέλω να ξέρετε πως νιώθω τυχερός που σας έχω γνωρίσει. Είμαι σίγουρος πως μπορείτε να συνεχίσετε ακόμη πιο δυναμικά. Καλή δύναμη!
    Β

Αφήστε μια απάντηση