Κάλεσμα του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε για παρέμβαση ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια

grothia

ΑΠΟΦΑΣΗ της συνάντησης των σωματείων εργαζομένων  της 18-06

 

  • Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο μετά το κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας αποφασίστηκε να προταθεί στα σωματεία και τις συλλογικότητες της πόλης να συνδιοργανωθεί συγκέντρωση-παρέμβαση στην Κεντρική Πλατεία το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου, ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια.
  • Για το σκοπό αυτό καλούνται όλα τα σωματεία και οι συλλογικότητες της πόλης να υιοθετήσουν το κάλεσμα και να πάρουν μέρος σε νέα συνάντηση η οποία θα ανακοινωθεί εγκαίρως με στόχο την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης.

Γιατί:

  • Η απουσία του λαού από τις εξελίξεις, η κινηματική απραξία ή ανυπαρξία έχει οδηγήσει στην κυριαρχία ενός «πολιτικού ρεαλισμού»  που υποτάσσει τους εργαζομένους στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Το μνημονιακό στρατόπεδο(μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα) μετά από μια σύντομη ανάπαυλα ανασυντάσσεται και αντεπιτίθεται απαιτώντας να τιμωρήσει παραδειγματικά όποιον αμφισβητεί την κυριαρχία του.
  • Τα δικαιώματά μας δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια  περιουσία δεν παζαρεύονται. Η αξιοπρέπεια του λαού και η ανεξαρτησία του από τους επικυρίαρχους ευρωατλαντιστές  και τους υπηρέτες τους καταχτιούνται με αγώνες.
  • Πρέπει να ξαναφωνάξουμε δυνατά πως:

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ , ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός.

Στο δρόμο νικάμε  τον φόβο και απαντάμε στους εκβιασμούς.

 

Καρδίτσα 18/06/2015

Κατηγορίες: Προβαλλόμενα, Σημαντικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.