Κοινό ενημερωτικό των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας για τη συνεδρίαση της 02-06-2015

thranio

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας για τη συνεδρίαση της 02-06-2015

  Το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας συνεδρίασε την Τρίτη 02-06 με θέμα τη σύνταξη «ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 03-06-2015 ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ». Ο πίνακας δεν περιλαμβάνει αριθμό οργανικών κενών για τους συναδέλφους των ειδικοτήτων ΠΕ 06, ΠΕ 11, ΠΕ 16, ΠΕ19/20, ΠΕ 05 και ΠΕ 07 εξ’ αιτίας έλλειψης οριστικών στοιχείων λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις μετατάξεις.

Κατ’ αρχήν έλεγξε τα κενά και τα πλεονάσματα που προκύπτουν, μετά από τις συνταξιοδοτήσεις των συναδέλφων έως και την ημέρα εκπνοής της προθεσμίας ανάκλησης της πρώτης αίτησης για συνταξιοδότηση. Συνυπολογίζοντας τις κενές οργανικές θέσεις των συναδέλφων που αποχώρησαν από την υπηρεσία από το καλοκαίρι του 2014 (18+19), καθώς επίσης και  εκπαιδευτικών  ΠΕ 70 που υπηρετούν σε τμήματα ένταξης, ο αριθμός των οργανικών κενών ανήλθε στα 42. Η ομόφωνη πρόταση του υπηρεσιακού συμβουλίου διαμορφώθηκε στα 45 κενά  εκπαιδευτικών  ΠΕ 70 αφού εκτιμήθηκαν, κατ΄ελάχιστο, οι ανάγκες των μακροχρόνιων αδειών. Για τις μεταθέσεις των συναδέλφων με ειδικότητα ΠΕ 60, με βάση το «πλεονάζον» οργανικά δυναμικό, η  ομόφωνη επίσης πρόταση είναι μηδέν κενά, εφόσον παραμείνουν οι συνάδελφοι που «πλεονάζουν» στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τα κενά και των άλλων ειδικοτήτων αλλά εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης  των διαδικασιών που αφορούν την σύσταση οργανικών θέσεων  δεν μπορεί να ανακοινωθεί  οτιδήποτε ασφαλώς.

Αναμένοντας τις ενέργειες του Υπουργείου να επισημάνουμε πως η διαδικασίες ήδη έχουν καθυστερήσει με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ετοιμότητά της λειτουργίας των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Τα  αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

Θεολόγης Στέφανος, Γκαραγκάνης Τάσος

Ανυφαντής Γιάννης, Σακελλαρίου Γιώργος

Κατηγορίες: Σημαντικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.