Διευκρινίσεις για την συνδικαλιστική συνδρομή

plastiras.jpg

Διευκρινίσεις για την συνδικαλιστική συνδρομή

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Η 82η  Γ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (τον Ιούνιο του 2013) αποφάσισε τη μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής (από 27 ευρώ που ήταν στα 24) και το ΔΣ του συλλόγου μας προχώρησε εδώ και 2 χρόνια σε μείωση της συνδρομής προς το σύλλογό μας στα 6 ευρώ συνεκτιμώντας τη δεινή οικονομική θέση των συναδέλφων.

Από το συνολικό ποσό επομένως των 30 ευρώ τα 24 ευρώ καταβάλλονται στη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ και τα 6 ευρώ μένουν στο Σύλλογο. Σε ό,τι αφορά τους ωρομίσθιους -αναπληρωτές ΑΜΩ το ποσό της συνδρομής τους καθορίζεται στα 10 ευρώ τα οποία αποδίδονται στο σύνολό τους στη ΔΟΕ χωρίς να κρατάει τίποτε ο Σύλλογος.

 

Καταβάλλοντας τη συνδρομή μας

 

  • Είμαστε μέλη του Συλλόγου, της  Δ.Ο.Ε. και της ΑΔΕΔΥ.
  • Έχουμε τη συνδικαλιστική κάλυψη και προστασία της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας σε θέματα που άπτονται σε εργασιακά και θεσμικά δικαιώματά μας.
  • Έχουμε τη συνδικαλιστική κάλυψη και προστασία της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας σε περιπτώσεις αυθαιρεσιών της Διοίκησης.
  • Έχουμε την υποστήριξη του νομικού συμβούλου της ΔΟΕ.
  • Έχουμε το δικαίωμα ομαδικών δικαστικών προσφυγών μέσω του Συλλόγου.
  • Έχουμε το δικαίωμα άδειας απουσίας δύο φορές το χρόνο για συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου (τις συγκεκριμένες ημέρες δεν κλείνουν τα σχολεία αλλά λαμβάνουν άδεια μόνο οι εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου).
  • Αποκτούμε το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθε» στα όργανα του Συλλόγου και της ΔΟΕ.
  • Αποκτούμε την κάρτα μέλους της ΔΟΕ που μας δίνει το δικαίωμα δωρεάν εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, έκπτωση στα θέατρα. (μπορείτε να την προμηθευτείτε από το γραφείο του συλλόγου μας)

 

Όποιος συνάδελφος έχει οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με τη συνδρομή θα πρέπει να απευθύνεται στο Σύλλογο και όχι στη Διεύθυνση Π.Ε.

 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

 

Κατανοούμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των μελών του συλλόγου μας από την ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, άλλωστε αυτήν τη βιώνουμε όλοι μας, όπως επίσης και το γεγονός ότι τα χρήματα δε φτάνουν για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε την εξοικονόμηση κάθε ευρώ, αλλά σε μια εποχή που οι επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα εντείνονται, οι «υποχρεώσεις μας» απέναντι στην υπηρεσία διαρκώς αυξάνονται και τα δικαιώματά μας λιγοστεύουν, είναι απαραίτητο να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από το σύλλογο μας και κανείς να μην είναι μόνος και απροστάτευτος σε οποιαδήποτε  μορφή αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της παιδαγωγικής ελευθερίας στα σχολεία.

Παρ’ όλα αυτά, εάν οποιοσδήποτε συνάδελφος δεν επιθυμεί να είναι μέλος του συλλόγου μας ή εάν συνάδελφος που έχει διαγραφεί, κατά το παρελθόν, επιθυμεί να επανεγγραφεί, καλείται να προσέλθει στα γραφεία του συλλόγου μας και να υποβάλει αντίστοιχο αίτημα.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες σας και στις απαιτήσεις των κοινωνικοπολιτικών και οικονομικών συνθηκών.

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.