21η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ εκπ/κων Π.Ε Καρδίτσας

plastiras.jpg

21ο  ενημερωτικό

 

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά

 

 

Την Πέμπτη 02-04-15, η έκτακτη Γενική Συνέλευση μετατράπηκε σε διευρυμένο ΔΣ, αφού η παρουσία συναδέλφων ήταν μικρή (περίπου 35). Ως εκ τούτου ακολούθησε συζήτηση με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τα παρακάτω θέματα:

  1. Η τακτική Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΔΟΕ, ορίστηκε για την Πέμπτη 28-05-15. Για εκείνη την ημέρα έχουμε ζητήσει σχετική άδεια από την Διεύθυνση Π.Ε. Καρδίτσας. Το έχουμε ανακοινώσει ήδη, για να μπορέσουν οι σχολικές μονάδες να το πάρουν υπόψη τους στο σχεδιασμό δράσεων και εκδρομών τους.

Συνάδελφοι, ζητάμε απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα για να είμαστε ΟΛΟΙ στη Γ.Σ.. Να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε αποφάσεις ενόψει του συνεδρίου της ΔΟΕ που θα γίνει 21-24 Ιουνίου 2015.

  1. Μετά από συνεννόηση με το ΚΕΔΔΥ, ετοιμάζουμε μια ενημερωτική ημερίδα με τους γονείς του Δήμου Παλαμά (όπως άλλωστε είχε αναδειχθεί από την συνάντηση μαζί τους), σχετικά με τον ρόλο του ΚΕΔΔΥ και τις διαδικασίες παραπομπής.
  2. Από φορείς της περιοχής Μαγούλας, δεχτήκαμε ένα σχέδιο αιτήματος επαναλειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου ως 6/θέσιου. Μετά από συζήτηση κάναμε ομόφωνα δεκτό το σχέδιο και το συνυπογράφουμε, αφού πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ότι όπου μπορούν να επαναλειτουργήσουν σχολεία εμείς το στηρίζουμε.
  3. Τέλος, από την συζήτηση που έγινε για την σημερινή κατάσταση και το τι κάνουμε από δω και πέρα, η εκτίμηση όλων ήταν, ότι όσο παραμένουν άλυτα τα προβλήματα, η διεκδίκησή τους παραμένει δεσμευτική και επιτακτική ανάγκη.

 

Την Τετάρτη 22-04-15, στο έκτακτο Δ.Σ. συζητήσαμε τα παρακάτω θέματα:

 

  1. Τακτοποίηση ταμείου – συνδρομές.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση από την Ταμία για όλες τις ενέργειές της  και παραδίδει το ταμείο σε απόλυτη τάξη, τυπικά και ουσιαστικά.

Φυσικά, συνεχίζουμε να εισπράττουμε τις συνδρομές (όσων χρωστάνε υπόλοιπο ποσό από την περσινή χρονιά 2013-14, είτε την φετινή 2014-15 που είναι 30 ευρώ). Υπενθυμίζουμε, πως υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που δεν έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά για καμία χρονιά της τελευταίας διετίας. Είναι άχαρο να παρακαλούμε συνέχεια. Κατανοούμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των μελών του συλλόγου μας από την ασκούμενη οικονομική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, ωστόσο είναι ανάγκη να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από το σύλλογο μας  προκειμένου να προστατευτούμε από οποιαδήποτε μορφή αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Τον Σύλλογο τον χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ και μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ, ιδίως στις «πονηρές» μέρες που διανύουμε τα τελευταία χρόνια.

 

  1. Παραιτήσεις μελών ΔΣ.

Έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις της Αντιπροέδρου Κικής Γκαραγκάνη και της Ταμία Μαρίας Καπνιά, τις οποίες και ευχαριστούμε για την έως τώρα συνεργασία και συμβολή τους στα πεπραγμένα του ΔΣ και του Προεδρείου του Συλλόγου. Στη θέση τους έρχονται ο Νίκος Φιλίππου και η Άννα Ζιάκα, τους οποίους καλωσορίζουμε. Η ανασύνθεση του Προεδρείου θα γίνει στο επόμενο ΔΣ.

 

  1. Διάφορα.

α)   Για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, εκφράστηκε η βούληση της πλειοψηφίας να πάρουμε την πρωτοβουλία για μία ενωτική συγκέντρωση όλων των σωματίων και των κομμάτων. Εμείς θα το προσπαθήσουμε. Για το αν θα ευοδωθεί η προσπάθειά μας εξαρτάται και από την ανταπόκριση των άλλων.

β) Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους στις 24-04-15, που συνδιοργανώσαμε με ΕΛΜΕ και Ομοσπονδία Γονέων. Δυστυχώς, πέρα από τον κ. Γεννάδιο του Δήμου Καρδίτσας, δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος από τους άλλους Δήμους του νομού. Ίσως είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν στα ζητήματα της εκπαίδευσης  και ίσως είναι και ζήτημα παιδείας γενικότερα…

Παρόλα αυτά, συζητήσαμε μαζί του τα προβλήματα της Καρδίτσας, για να είμαστε ενήμεροι εκατέρωθεν, αλλά όλα προσκρούουν στην έλλειψη χρημάτων και σε πολλές περιπτώσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Παράλληλα συνεχίζουμε και τις επαφές για το κτηριακό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου.

γ)   Δεχτήκαμε πρόσκληση από το Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας για συμμετοχή σε σύσκεψη σχετικά με θέματα υγείας και κάναμε αποδεκτή την πρόσκληση.

δ)   Το θέμα της αιμοδοσίας είναι  πάντα στις προτεραιότητές μας. Γι’ αυτό βοηθήστε στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος  και ενημερώστε μας για τυχόν αιμοδοσίες.

στ)  Τέλος, το επόμενο ΔΣ θα γίνει την Πέμπτη 30-04-15, στις 19:00΄ και θα μας απασχολήσει η προετοιμασία της ΓΣ και η ανασύνθεση του Προεδρείου. Αν έχετε προτάσεις και ιδέες σχετικά με την συνέλευση και το συνέδριο της ΔΟΕ είναι καλοδεχούμενες.

 

 

 

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.