20η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ Εκπ/κών Π.Ε Καρδίτσας

plastiras.jpg

20ο  ενημερωτικό

 

 

Στην  έκτακτη συνεδρίαση, στις 18-03-15, ασχοληθήκαμε με τα παρακάτω θέματα:

 

  1. 1.      Έκτακτη ΓΣ.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ  για έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, αποφασίσαμε ομόφωνα, να πραγματοποιήσουμε την δική μας συνέλευση την Πέμπτη 02-04-15, στις 18:30΄, στο 5ο δημοτικό. Το θέμα της συνέλευσης είναι η «πορεία του κλάδου από δω και πέρα». Η παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη. Επίσης, στη ΓΣ, θα μπορεί να γίνεται και η τακτοποίηση της συνδρομής. Υπενθυμίζουμε, πως για να είναι κάποιος τακτοποιημένος και να μπορεί να ψηφίσει το καλοκαίρι, θα πρέπει να έχει πληρώσει τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια. (πέρσι και φέτος). Ήδη έχουμε αρχίσει και συγκεντρώνουμε τις συνδρομές για το τρέχον έτος που είναι 30 ευρώ. Ευκαιρία λοιπόν να κακτοποιηθούμε.

  1. 2.      Συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων περιοχής Παλαμά.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με γονείς της περιοχής Παλαμά. Η παρουσία των γονιών ήταν πολυπληθής και δόθηκε η ευκαιρία, εκτός από  διευκρινίσεις εκατέρωθεν, να τεθούν και καίρια ζητήματα προς συζήτηση. Θεωρούμε πως έτσι εγκαινιάζεται ένας άλλος τρόπος προσέγγισης με το γονεϊκό κίνημα και κυρίως αυτό της περιφέρειας. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με γονείς των περιοχών Μουζακίου, Σοφάδων και Καρδίτσας.

  1. 3.      Συγκέντρωση χρημάτων.

Για άλλη μια φορά, οι συνάδελφοι και οι μαθητές μας, δείξανε την αλληλεγγύη τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Το ποσό που συγκεντρώθηκε, απ’ όσους προαιρετικά συνεισφέρανε, ανέρχεται στα 5.984,9 ευρώ και συμβάλει, έστω εν μέρει, στα συνολικά έξοδα. Τα δε ιατρικά παραστατικά της συγκεκριμένης περίπτωσης υπάρχουν στη διάθεση του Συλλόγου μας.

Δυστυχώς όμως, οι εκκλήσεις για βοήθεια έχουν αυξηθεί.. Γι’ αυτό, θέλουμε να παρακαλέσουμε όλους όσους έχουν υπόψη τους περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας, να ελέγχουν καλά το βαθμό ανάγκης της κάθε περίπτωσης, για να μπορούμε από κοινού να τις ιεραρχούμε και να βοηθάμε όσους δυνατόν περισσότερους. Καταλαβαίνουμε, το θέμα είναι λεπτό και διακριτικό. Βοηθήστε μας να είμαστε χρήσιμοι.

  1. 4.      Σεμινάριο εκπαιδευτικού δράματος.

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του εκπαιδευτικού δράματος από τον Σύλλογό μας, με τον Κώστα Αμοιρόπουλο από την Αθήνα. Το παρακολούθησαν 35 συνάδελφοι και οι εντυπώσεις ήταν θετικές. Θα προσπαθήσουμε να υπάρξει συνέχεια.

 

  1. 5.       «Μαρτιάτικες αποσπάσεις».

Το ΔΣ, ομόφωνα, δηλώνει πως παραμένει πιστό στην αρχή «ίσες ευκαιρίες και ίση αντιμετώπιση για όλους». Θεωρούμε πως, τόσο οι μετατάξεις όσο και οι αποσπάσεις, πρέπει να γίνονται στην ώρα τους, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι οποτεδήποτε και πολύ περισσότερο χωρίς κριτήρια Δεν μπορεί το ΚΥΣΠΕ να ικανοποιεί αποσπάσεις τον Μάρτιο, και μάλιστα σε ειδικότητα που πλεονάζει, και να μην ικανοποιεί εκεί που υπάρχει έλλειψη και ανάγκη. Δεν μπορεί να στέλνουν έναν μόνο αναπληρωτή όταν οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

Ζητάμε από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να μην συνεχίσει τις στρεβλώσεις των προηγούμενων, με επιλεκτικές αποσπάσεις, αποσπάσεις στις βιβλιοθήκες και στα Γ.Α.Κ. ή με αδιαφανείς μετατάξεις.

  1. 6.      Ημερίδα ΔΟΕ.

Το ΔΣ, κατά πλειοψηφία, θεωρεί απαράδεκτο και προκλητικό, μέλος του Συλλόγου μας, να τοποθετείται ως εκπρόσωπος συνδικαλιστικής παράταξης (ΕΡΑ), στην ημερίδα της ΔΟΕ στην πόλη μας, ενώ είναι αποσπασμένος σε βουλευτικό γραφείο.

  1. 7.      Τράπεζα αίματος.

Ως ΔΣ, θέλουμε να κάνουμε έκκληση να συνεχιστεί η προσφορά των αιμοδοτών μας, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος. Ήδη υπήρξε ανάγκη και καλύψαμε με δύο φιάλες συνάδελφο. Καταλαβαίνετε, ότι για να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε ανάλογα περιστατικά,  πρέπει να ισχυροποιήσουμε πρώτα την τράπεζα. Γι’ αυτό όποιος θα εξυπηρετείται θα πρέπει, μέσα σε εύλογο διάστημα, να αναπληρώνει το αίμα με το οποίο ευεργετήθηκε. Επίσης, όποιος προβαίνει σε αιμοδοσία να μας το κοινοποιεί για να ενημερώνουμε τα αποθεματικά της τράπεζας.

  1. 8.      Ομάδα χορού.

Οι πρόβες της ομάδας χορού συνεχίζονται. Την Τετάρτη 01-04-15 και μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς, τα μαθήματα θα τα κάνει ο συνάδελφος Γιώργος Παπαχρήστος. Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε, ακόμα μία φορά, όλους και όλες όσοι συμμετείχαν και ιδιαίτερα τους χοροδιδασκάλους, Ιωάννα Νταλαμπίρα, Βάσω Γούσια, Σωτήρη Κρανίτσα και Γιώργο Παπαχρήστο που μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και το μεράκι τους.

 

 

καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

σε όλους

 

 

 

 

 

            Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.