16η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ Εκπ/κών Π.Ε Καρδίτσας

16ο  ενημερωτικό

 

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 09-121-14, μας απασχόλησαν τα παρακάτω θέματα:

 

  1. Στο θέμα της συμμετοχής των διευθυντών και προϊσταμένων, στην βαθμολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, σας ενημερώνουμε πως αντιστάθηκαν 10 νηπιαγωγοί και 8 δάσκαλοι και δεν κατέθεσαν portfolio. Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τη στάση του «άλλου» ή πίσω από το δάχτυλό μας. Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του και απέναντι στα μάτια των συναδέλφων. Όλοι κρινόμαστε… Όσο για τους Συλλόγους Διδασκόντων, φαίνεται τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα, αλλά δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Προσοχή! Δεν επιτρέπουμε  σε «πρόθυμους» αυριανούς αξιολογητές –  διευθυντές να  χειραγωγήσουν τις συνεδριάσεις και να υποκλέψουν την συγκατάθεσή μας. Η απόφαση για τις αναρτήσεις στην πλατφόρμα της ΑΕΕ είναι των ΣΔ και όχι των διευθυντών. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ γιατί  μόνο έτσι θα νικήσουμε.
  2. Στο αίτημα της «Κίνησης Πολιτών Καρδίτσας ενάντια στους Πλειστηριασμούς» για στήριξη και ενημέρωση, ομόφωνα, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας και προτρέπουμε τα μέλη μας σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις τους. Κάθε Τετάρτη, στις 15:45΄, πραγματοποιείται στο Ειρηνοδικείο, συγκέντρωση  διαμαρτυρίας και προστασίας των συμπολιτών μας, μπλοκάροντας τους πλειστηριασμούς. Σε πρόσφατη ενημέρωσή μας, σας είχαμε κοινοποιήσει την ανακοίνωσή τους. Για περισσότερες πληροφορίες στα Email: stop.auctions.karditsa@gmail.com  Τηλ.: 6987481608.
  3. Η αιμοδοσία που είχε αναβληθεί, ορίζεται για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2015. Για την καλύτερη οργάνωση, θα μας διευκόλυνε αν δηλώνατε πρόθεση αιμοδοσίας στα μέλη του ΔΣ.
  4. Η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου. Το ΔΣ, μετά από συζήτηση και έντονο προβληματισμό, πήρε ομόφωνα την απόφαση για μη συνέχιση της απονομής αναμνηστικών στους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται, καθώς και στα παιδιά που εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αντ’ αυτού, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών το απόγευμα, θα γίνει η κοπή της πίτας στο Παυσίλυπο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε και ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα.

 

Να σας ενημερώσουμε, επίσης, πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου μας με τον κ. Δήμαρχο, στις 11-12-14, σχετικά με το κτηριακό πρόβλημα του ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου καθώς και του 12ου νηπιαγωγείου, ευελπιστώντας πως θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε λύσεις. Κλείνοντας, αισθανόμαστε την ανάγκη να  ευχαριστήσουμε τον συνταξιούχο συνάδελφο Γιώργο Παπαχρήστο για την χοροδιδασκαλία του, δεσμεύοντάς τον ξανά για κάποια άλλη περίοδο.

 

Καλά Χριστούγεννα και με αισιοδοξία τον νέο χρόνο.

            Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.