Ψήφισμα πρωτοβάθμιων σωματείων στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης στην Καρδίτσα

PENTAX DIGITAL CAMERA

PENTAX DIGITAL CAMERAPENTAX DIGITAL CAMERAapergia5-250x187PENTAX DIGITAL CAMERA

 

1. Η Κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την επίθεση της στα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Παρά το ότι έχει απονομιμοποιηθεί πλήρως στη συνείδηση της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού, με εργαλεία το χρέος και τα δημοσιονομικά ελλείμματα,  φορτώνει το βάρος της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων.

Αυτή η εγκληματική πολιτική, που υλοποιείται και από τον φετινό κρατικό προυπολογισμό έχει οδηγήσει στην ανεργία πάνω από δυο εκατομμύρια εργαζόμενους. Έχει περικόψει στο μισό τους μισθούς και τις συντάξεις  των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, το 8ωρο, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις, την κοινωνική ασφάλιση. Προχωράει στη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών του κράτους, και παραδίδει μεγάλα τμήματα της Υγείας, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Πλήττεται ο πρωτογενής τομέας καταστρέφοντας την παραγωγική δομή της χώρας. Οδηγεί στην απόγνωση, με τη φοροεπιδρομή και τις κατασχέσεις, καταστρέφει τα μικρομεσαία στρώματα. Καταργεί δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

2. Στο χώρο του Δημοσίου, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης στοχεύουν στο λεγόμενο «νέο δημόσιο» με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, χιλιάδες απολύσεις και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέες μειώσεις μισθών. Θέλουν ένα «νέο δημόσιο», πιο ακριβό και δυσπρόσιτο για τον πολίτη, χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, που θα καλύπτει μόνο τις υπηρεσίες που δεν θέλουν να πάρουν οι ιδιώτες. Με εργαλείο και την «αξιολόγηση»,  προχωρά σε βαθύτερη αντιδραστική αναδιάρθρωση του κράτους.

3. Στην εκπαίδευση προχωρά στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, βαθαίνει τους ταξικούς φραγμούς. Διαλύει το δημόσιο σχολείο καταργεί ότι έχει απομείνει από τη Δωρεάν Παιδεία, αναιρεί δημοκρατικές κατακτήσεις. Τα προβλήματά μας όμως, είναι κοινά με όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους τη  σπουδάζουσα νεολαία. Εκπορεύονται από την πολιτική των μνημονίων που επιβάλουν ΕΕ και ΔΝΤαπό τη μια, Τραπεζίτες και ΣΕΒ από την άλλη. Πιο συγκεκριμένα στον ιδιωτικό τομέα η απελευθέρωση των απολύσεων, το εργοδοτικό λοκ-άουτ, και η διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων οδηγούν σε ένα μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας. Η νέα ΚΑΠ και η κυβερνητική πολιτική οδηγούν τους φτωχομεσαίους αγρότες στον αφανισμό. Η φοροεισπρακτική πολιτική και η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων οδηγεί στην εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων μικροεπαγγελματιών. Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας προσαρμόζεται στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου ευνοώντας αποκλειστικά τις Τράπεζες  σε βάρος των δικαιωμάτων  των πολιτών, της κοινωνίας και του Δημοσίου. Ανεργία και φτώχεια για τολαό. Κέρδη και προνόμια για το κεφάλαιο. Αυτά επιβάλει η κυβέρνηση, εκτελώντας τις εντολές του ΔΝΤ και της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, κινούμενη στα αντιλαϊκά πλαίσια της Ευρωπαϊκής ένωσης.

4. Η πολιτική που εφαρμόζει αυτή η απονομιμοποιημένη από το λαό κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί. Σε μια τέτοια προοπτική, είναι απαραίτητος και αναγκαίος ο αγωνιστικός συντονισμός για να οργανώσουμε  έναν αγώνα διαρκή και ανυποχώρητο. Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος. Η απεργία της 27ης Νοέμβρη πρέπει να γίνει η αρχή αυτής της προσπάθειας.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Ακολουθούν υπογραφές των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν

Σύλ. Εκπ. ΠΕ Καρδίτσας,
ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ομοσπονδία Γονέων
«Βοήθεια στο σπίτι»
H «αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ» το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος εργαζομένων ΔΟΥ, ο Σύλλογος φοροτεχνικών, ο Σύνδεσμος ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, ο Σύλλογος εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Σύλλογος υπαλλήλων ΕΛΤΑ, το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος Τριτέκνων, ο Σύλλογος εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, το Σωματείο καθαριστριών Καρδίτσας, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ν. Καρδίτσας, ο Σύλλογος εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, ο Σύλλογος Σιδηροδρομικών, ο Σύλλογος πωλητών Εμπόρων λαϊκής Αγοράς, ο Σύλλογος συνταξιούχων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και η κίνηση πολιτών κατά των πλειστηριασμών.

Κατηγορίες: Δράσεις Συλλόγου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.