15η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ εκπ/κών Π.Ε Καρδίτσας

plastiras.jpg

15ο  ενημερωτικό

 

Στο έκτακτο ΔΣ της 20ης Νοεμβρίου, παρουσία 34 συναδέλφων, έγινε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα τρέχοντα θέματα. Θεωρούμε πως σε όσα ΔΣ υπήρχε παρουσία συναδέλφων, η συμβολή τους ήταν ιδιαίτερα ενεργητική, βοηθώντας μας στις τελικές αποφάσεις. Συνεχίστε να στηρίζετε το ΔΣ με την παρουσία σας και την συμμετοχή σας.

 

  1. Σε σχέση με την βαθμολόγηση – κατηγοριοποίηση – απόλυση (όπως προτάθηκε από συνάδελφο να αντικαταστήσουμε τον όρο «αξιολόγηση») διαπιστώσαμε τα εξής:

ü  Ήδη, 7 από τις παρούσες συναδέλφισσες νηπιαγωγούς, δεν έχουν κάνει ούτε «κλικ» για την επικαιροποίηση των στοιχείων στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ. Υπάρχουν φυσικά και άλλες, όπως υπάρχει και η διάθεση αρκετών εξ αυτών που ενώ επιβεβαίωσαν τα στοιχεία, δεν έχουν καμιά διάθεση συμμετοχής στις αξιολογικές διαδικασίες. Συνεπώς, μην ακούτε τα τηλεφωνήματα που σας λένε ότι «όλοι οι άλλοι το κάνανε και είστε μόνος/η». Οι πιέσεις άρχισαν και θα ενταθούν. Παράλληλα όμως, άρχισε και η δική μας επιφυλακτικότητα να μετατρέπεται σε πείσμα άρνησης. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ. Ενημερώστε το ΔΣ για κάθε απόπειρα εκφοβισμού και πίεσης. Σας επισυνάπτουμε ενημέρωση για να δείτε πως διαμορφώνονται τα πράγματα πανελλαδικά.

ü  Για τις πιέσεις που προαναφέρθηκαν, αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ στην Διεύθυνση ΠΕ. Δεν θα επιτρέψουμε ανήθικες πρακτικές του παρελθόντος να στοιχειώσουν το παρόν.

ü  Για την «αυτοαξιολόγηση», υπενθυμίζουμε ότι για να αναρτηθεί οτιδήποτε στο παρατηρητήριο χρειάζεται πλειοψηφική απόφαση από το Σύλλογο Διδασκόντων.  Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, τότε στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει απαρτία ο Σύλλογος Διδασκόντων και άρα δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία σχετικά με την αυτοαξιολόγηση.

ü  Ακόμη, προτάθηκε και εγκρίθηκε με πλειοψηφία, ένα κείμενο του Συλλόγου μας, με στόχο την ηθική δέσμευση της υπογραφής μας, ότι δεν θα μπούμε, με κανένα τρόπο, στις διαδικασίες τους. Πρέπει να το υπογράψουμε όλοι, όχι μόνο οι διευθυντές. Παράλληλα αποφασίστηκε έκτακτη ΓΣ, την Τρίτη 2-12-14, στις 18:00΄, στο 5ο Δημοτικό.

 

  1. 2.      Στο θέμα της γενικής απεργίας της 27ης Νοεμβρίου, οι απόψεις συγκλίνανε  στην ιδιαιτερότητά της. Είναι γενική (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), μπορεί να είναι μία μέρα, αλλά στέλνει πολυεπίπεδα μηνύματα, μας στερούν πολλά περισσότερα από ένα μεροκάματο. Είναι ευκαιρία με την απόλυτη συμμετοχή μας, να τους δείξουμε την απόλυτη διαφωνία μας. ΟΛΑ τα σχολεία κλειστά και  ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση της πλατείας.

ü  Επιπλέον, δεσμευτήκαμε ως ΔΣ, να πάρουμε την πρωτοβουλία της πρότασης προς όλους τους φορείς, για ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ και την οργάνωση να έχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Ένας ο εχθρός: η πολιτική τους.   Μία η απάντησή μας:  όλοι μαζί.

 

  1. Το τρίτο θέμα ήταν η ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.  Ορίζουμε ως εβδομάδα αιμοδοσίας (αιμοληψίες θα γίνονται στο Νοσοκομείο και θα μας ενημερώνετε), την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, από 1-12-14  έως και  5-12-14. Την αξία του αίματος την γνωρίζουμε όλοι μας. Τόσοι συνάδελφοι, μπορούμε να έχουμε μια εύρωστη Τράπεζα, με πολλαπλά οφέλη.

ü  Υπενθυμίζουμε, πως σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο αιμοδότης δικαιούται 2 ημέρες άδεια για το ημερολογιακό έτος της αιμοδοσίας και φυσικά την ημέρα που την πραγματοποιεί.

 

Για ό,τι προκύπτει και για κάθε εξέλιξη, θα σας κρατάμε ενήμερους.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

 

Ακολουθούν φόρμες διατύπωσης της συμμετοχής μας στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ και εφιστούμε την προσοχή όλων, ότι στα θέματα της «αυτοαξιολόγησης» η απόφαση είναι του Συλλόγου Διδασκόντων και όχι των διευθυντών. Δεν ανεβάζουμε ΤΙΠΟΤΑ στο παρατηρητήριο, ούτε σχέδια δράσης, ούτε προγραμματισμό, ούτε ομάδες εργασίας. Απέχουμε από αυτά και είμαστε καλυμμένοι.

 

 

 

1ο        ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

Σήμερα …………….. …./ ……./ 2014, και μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου, συνήλθε ο Σύλλογος Διδασκόντων του ……. Δημοτικού Σχολείου / Νηπιαγωγείου …………………………….., σε συνεδρίαση με θέματα:

1.

2.

3.

Παρόντα ήταν όλα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

* (Όσα θέματα υπάρχουν… Για όσα θέματα δεν άπτονται της αξιολόγησης, γίνεται κανονικά η συνεδρίαση). Προσοχή ! Μέσα στα θέματα που άπτονται της αξιολόγησης είναι η εφαρμογή των σχεδίων εργασίας, η συγκρότηση ομάδων εργασίας, οι αναρτήσεις προγραμματισμών στο site της αξιολόγησης, (Παρατηρητήριο) προγράμματα και προγραμματισμοί οι οποίοι παραπέμπουν σε συγκρισιμότητα και βαθμολογία των Σχολικών μονάδων.

** Αν στη συνεδρίαση του ΣΔ δεν υπάρχει άλλο θέμα εκτός από την αξιολόγηση, τότε αφού δεν πραγματοποιείται η συνεδρίαση, ελλείψει απαρτίας, λόγω της συμμετοχής της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών στην κηρυγμένη από τη ΔΟΕ, απεργία – αποχή, τότε είναι σωστό να καταγραφεί το παρακάτω κείμενο στο βιβλίο Πράξεων του Διευθυντή.

***

Για το Θέμα Νο……………………………………………, το οποίο άπτεται των ζητημάτων «Εφαρμογής του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2014-2015», ή γενικά του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης (ΠΔ152/13, ν.4024/11,ν.4142/13. ΠΔ152/13.ν.3848/10,ν.3679/10 ), δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ελλείψει απαρτίας, λόγω της συμμετοχής της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών στην κηρυγμένη από τη ΔΟΕ, απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης -αξιολόγησης  της σχολικής μονάδας  και κάθε διαδικασία αξιολόγησης  του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του προαναφερθέντος νομοθετικού πλαισίου. (αρ. Πρωτ.1201 της 31/10/2014) η οποία απόφαση επιδόθηκε νομίμως στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με την αριθμ. 1201/31-10-2014 εξώδικη δήλωση της Ομοσπονδίας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για τα ακόλουθα θέματα:

 

 

 

 

2ο      ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Η /Ο  ………………………………………………………..….κάτωθι υπογεγραμμένος/η,  εκπαιδευτικός  του ………….. Σχολείου ………………………………………….…………

Δηλώνω ότι   απέχω από κάθε διαδικασία αξιολόγησης   επειδή συμμετέχω στην απεργία-αποχή  που κήρυξε  η ΔΟΕ (αρ. Πρωτ.1201 της 31/10/2014),  από 2/11/2014, σύμφωνα  με την οποία  πραγματοποιείται απεργία –αποχή  «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ152/13 ) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης -αξιολόγησης  της σχολικής μονάδας  και κάθε διαδικασία αξιολόγησης  του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν.4024/11,ν.4142/13. ΠΔ152/13.ν.3848/10,ν.3679/10 )»

 

 ΥΠΟΓΡΑΦΗ

 

 

 

 

3ο        ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Η /Ο  ……………………………………………………….……., Διευθυντής/τρια  του ………. Δημ. Σχολείου……………………………………………………………………………

Δηλώνω ότι   απέχω από κάθε διαδικασία αξιολόγησης   επειδή συμμετέχω στην απεργία-αποχή  που κήρυξε  η ΔΟΕ (αρ. Πρωτ.1201 της 31/10/2014)  από 2/11/2014 σύμφωνα  με την οποία  πραγματοποιείται απεργία –αποχή  «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ152/13 ) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης -αξιολόγησης  της σχολικής μονάδας  και κάθε διαδικασία αξιολόγησης  του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν.4024/11,ν.4142/13. ΠΔ152/13.ν.3848/10,ν.3679/10 )»

 

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.