14η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ Εκπαιδευτικών Α/θμιας Καρδίτσας

plastiras.jpg

 

                                              14ο  ενημερωτικό

 

Στο έκτακτο ΔΣ, της 27ης Οκτωβρίου, μας απασχόλησαν τα παρακάτω θέματα:

 

  1. Σε σχέση με την «αξιολόγηση», ομόφωνα, καλούμε άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους να απέχουν από κάθε διαδικασία, μη υποκύπτοντας σε πιέσεις ή παραπληροφόρηση. Η αποχή-απεργία της ΔΟΕ, αποτελεί ομπρέλα για όλους μας. Παράλληλα, απευθυνθήκαμε στη ΔΟΕ ζητώντας άμεση και πιο ουσιαστική συλλογική αντίδραση. Το θέμα δεν είναι προσωπικό των διευθυντών αλλά συλλογικό. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να το σηκώσουμε.

Το αίτημα προς τη ΔΟΕ: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την «αξιολόγηση»,   κ α λ ο ύ μ ε  το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης της αντίστασης των συναδέλφων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση-βαθμολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Προτείνουμε δε, την υιοθέτηση καμπάνιας για συλλογή υπογραφών με το σύνθημα «δεν αξιολογώ, δεν αξιολογούμαι», η οποία θα ξεκινήσει με μια συμβολική εκδήλωση στην Αθήνα ή στις περιφέρειες.»

 

  1. Επειδή μας διατυπώνονται παράπονα, κυρίως από διευθυντές, για το φόρτο εργασίας τους και για την δυσλειτουργία των σχολείων λόγω κενών, απευθύναμε επιστολή προς τους Σχ. Συμβούλους για να βοηθήσουν από την πλευρά τους. Συγχρόνως, καλούμε τους διευθυντές να σταθούνε κοντά στο Σύλλογο και να μας ενημερώνουν για τα όποια προβλήματα.

Επιστολή προς Συμβούλους: «Δυστυχώς, το πρόβλημα κάλυψης των κενών στα σχολεία, αποτελεί ένα επιπρόσθετο άγχος στην καθημερινή προσπάθεια των διευθυντών. Τα κενά, λόγω έκτακτων προσωπικών αναγκών, δεν καλύπτονται πλέον. Επιπροσθέτως, παρατηρείται μια αυξητική τάση στις επιμορφωτικές ολιγόωρες συναντήσεις Συμβούλων και εκπαιδευτικών (δασκάλων και ειδικοτήτων). Θα παρακαλούσαμε να προβείτε σε έναν συντονισμό μεταξύ σας, έτσι ώστε οι επιμορφώσεις, που όλοι μας τις θεωρούμε απαραίτητες, να γίνονται ή δυνατόν σε κοινές μέρες και ώρες (επιμορφώσεις δασκάλων και ειδικοτήτων) και ακόμη καλύτερα, εξασφαλίζοντας άδεια μιας ημέρας. Θα συμφωνείτε ότι η επιβάρυνση των διευθυντών είναι πολλαπλάσια των υποχρεώσεών τους, οι δε γραφειοκρατικές απαιτήσεις (με την ύπαρξη της ηλεκτρονικής διασύνδεσης) αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Παράλληλα, πιστεύουμε ότι είναι και δική σας ευθύνη να υψώσετε φωνή διαμαρτυρίας προς το ΥΠΑΙΘ, για την τραγική έλλειψη παράλληλης στήριξης στα σχολεία μας. Η Ειδική Αγωγή πρέπει να λειτουργεί αντισταθμιστικά και όχι να διευρύνει τις ανισότητες (τα ΚΕΔΔΥ συνεχίζουν να υπολειτουργούν). Η παιδαγωγική ευθύνη επιβάλλει  την διεκδίκηση των δομών Ειδικής Αγωγής αλλά και την εφαρμογή της δεοντολογίας (είναι δυνατόν η παράλληλη στήριξη να μοιράζεται και άρα να εξανεμίζεται;)

Ποια λογική επιτάσσει, οι απαιτήσεις του ΥΠΑΙΘ να είναι στο ζενίθ και οι υποχρεώσεις του στο ναδίρ;»

 

  1. Επίσης, αποφασίστηκε να προτείνουμε στην ΕΛΜΕ κοινή Γενική Συνέλευση για την «αξιολόγηση» και να εξετάσουμε την δυνατότητα κοινών εκδηλώσεων και συμπόρευσης.

 

  1. Τέλος, δυστυχώς, η ανταπόκριση για την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους Κούρδους και Παλαιστίνιους, ήταν απογοητευτική. Παρ’ όλα αυτά αν κάποια σχολεία έχουν συγκεντρώσει υλικό, ας το παραδώσουν στον συν. Ηλία Μπόρλα (6987099932).

 

 

            Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.