12η Ενημερωτική ανακοίνωση των Εκπαιδευτικών Π.Ε Καρδίτσας

color_pens2_640x318

12ο  ενημερωτικό

 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 23-9-14, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

 

  • Η Γενική Συνέλευση ορίστηκε την Πέμπτη  2-10-14, στις 18:30΄, στο 5ο Δημ. Καρδίτσας, με θέμα: «οι εξελίξεις στην αξιολόγηση και οι μορφές πάλης». Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη, αφού οι αποφάσεις της μας δεσμεύουν όλους. Συνάδελφοι, αυτός είναι ο χρόνος και ο τόπος των διαφωνιών και των προτάσεων.

 

  • Ομόφωνα, καταγγέλουμε την υποκρισία της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, καθώς και τα «κροκοδείλια δάκρυα», σχετικά με τα χιλιάδες φετινά κενά και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών εκτός σχολείων. Είναι απόλυτα παράλογο και αντιφατικό, από την μια να υπάρχουν τόσα κενά και από την άλλη όχι μόνο να μην γίνονται διορισμοί, αλλά το ίδιο το υπουργείο να «διευκολύνει» εκπαιδευτικούς να φεύγουν από την τάξη, μετακινούμενοι σε πολιτικά γραφεία, βιβλιοθήκες, ΓΑΚ, Μητροπόλεις, Διευθύνσεις…και σε ένα σωρό άλλους φορείς. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που αδυνατούντες συνάδελφοι παραμένουν σε τάξεις, ρισκάροντας τον εργασιακό τους βίο.

 

  • Ομόφωνα, καταγγέλουμε το ΥΠΑΙΘ, επειδή για 2η συνεχόμενη χρονιά στο νομό μας, το ΚΕΔΔΥ ξεκινάει με βασικές ελλείψεις (κανένας εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας μετά και από την έλλειψη ολόκληρης της περσινής χρονιάς, κανένας ψυχολόγος και χρειάζονται επιπλέον λογοθεραπευτής και παιδοψυχίατρος).  Η λίστα των 231 παιδιών, που περιμένουν για αξιολόγηση-διάγνωση, είναι σίγουρο πως θα αυξηθεί, αφού βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Παρακαλούμε, αξιολογείστε το ΥΠΑΙΘ…

 

  • Σας γνωστοποιούμε ότι το μπλοκάρισμα της «αυτοαξιολόγησης» και της «αξιολόγησης» συνεχίζεται. Η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΔΟΕ, αποφάσισαν «τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για την ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΟΕ κηρύσσει νέα Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (Ν. 3848/10, 4024/11, ΠΔ 152/13) με ημερομηνία έναρξης την 23η Σεπτεμβρίου.

Καλούμε, άλλη μια φορά,  τα στελέχη (Συμβούλους και Διευθυντές Εκπαίδευσης) να σταθούν στο πλευρό μας και να αντιδράσουν, όπως κάνουν και για τα στενά δικά τους συμφέροντα.

 

  • Πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, συνάντηση με ΕΛΜΕ και Ομοσπονδία Γονέων και συνυπογράψαμε ανακοίνωση συμπόρευσης, για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων της εκπαίδευσης. Θέσαμε τις βάσεις για κοινές συναντήσεις και κοινούς αγώνες, σε ένα ΜΕΤΩΠΟ παιδείας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 

  • Η ομάδα χορού, που δημιουργήθηκε στο σύλλογό μας, θα συναντιέται για πρόβες, κάθε Πέμπτη, στις 20:00΄, στα γραφεία του Συλλόγου (10ο Δημοτικό), υπό την ευγενική καθοδήγηση της συναδέλφου Γιάννας Νταλαμπίρα.

 

Τέλος, σας επισυνάπτουμε μια μικρή περίληψη από την συνάντηση που είχαμε με την Διευθύντρια Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 19-09-14.

 

 

           

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.