10η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ Εκπαιδευτικών Π.Ε Καρδίτσας

10ο  ενημερωτικό

 

Το τελευταίο δεκαήμερο ο χρόνος υπήρξε συμπυκνωμένος. Πραγματοποιήθηκαν τρία έκτακτα ΔΣ και συγχρόνως, πολλοί από μας, γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων και εντάσεων που, δυστυχώς, δίνουν την αίσθηση ότι το ήρεμο κλίμα που βιώναμε ως τώρα στα σχολεία, αρχίζει να δυναμιτίζεται. Το ΥΠΑΙΘ και οι εντολοδόχοι του, θα φέρουν ακεραία την ευθύνη.

 

Το ιστορικό

 

Την πρώτη μέρα των σεμιναρίων, η αποχή υπήρξε καθολική. Την δεύτερη, βρέθηκαν μερικοί διευθυντές, να συμμετέχουν σε μια παρωδία σεμιναρίου στο γραφείο της Διευθύντριας Εκπαίδευσης. Την τελευταία μέρα ολοκλήρωσης των σεμιναρίων, παρουσία και της Περιφερειακής Διευθύντριας, η συμμετοχή παρέμεινε το ίδιο πενιχρή. Τόση επιτυχία παρουσίασαν τα περιβόητα σεμινάρια που αποφασίστηκε να επαναληφθούν την επόμενη εβδομάδα, για όσους δεν τα παρακολούθησαν, με τις υποχρεώσεις των σχολείων στο αποκορύφωμά τους. Παρόλα αυτά  και τα επαναληπτικά σεμινάρια δεν μπόρεσαν να λυγίσουν το σύνολο των διευθυντών. Το ότι οι  διευθυντές, που πέρασαν ανάμεσα από τους συγκεντρωμένους συναδέλφους που συμπαραστέκονταν στους απεργούς διευθυντές, απέφυγαν να διασταυρώσουν μαζί τους το βλέμμα,  καταδεικνύει το αδιέξοδο και το παράλογο της αυριανής ηγεσίας των σχολείων. Έτσι θα διεκδικήσουμε τα συμφέροντα των μαθητών  και των σχολείων μας;

 

Από την πλευρά μας:

  • Χαιρετίζουμε τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων διευθυντών που δεν πήραν μέρος στα σεμινάρια.
  • Τους καλούμε να πράξουν το ίδιο και στο μέλλον, όποτε χρειαστεί.

 

Με την έως τώρα στάση όλων, έχει αποτυπωθεί ευκρινώς και με τον καλύτερο τρόπο, και στην περιοχή μας, η διάθεση των λειτουργών της εκπαίδευσης, σε σχέση με το έκτρωμα της βαθμολόγησης– κατηγοριοποίησης σχολείων και συναδέλφων.

Η Κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η κοινωνία, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για το αν  μπορεί να υπηρετηθεί ένα μέτρο με τέτοια  μικρή συμμετοχή!!!

Ό,τι και να κάνουν η συνείδηση δεν «εντέλλεσθε».

Καλούμε Διευθυντές και Σχ. Συμβούλους, να αναλογιστούν ότι οι νόμοι και τα διατάγματα της «αξιολόγησης» αποτελούν τομή που θα οδηγήσει στη μετάλλαξη του ρόλου τους, καθιστώντας τους, νέους «επιθεωρητές».  Να σταθούν στο ύψος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και  να εμποδίσουν την αναβίωση του επιθεωρητισμού.

Ο Σύλλογος και η πλειοψηφία των μαχόμενων εκπαιδευτικών της κιμωλίας, είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την Δημόσια Εκπαίδευση για όλους,  καθώς και τα εργασιακά δικαιώματά μας. Θα στηρίξει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, τους αγωνιζόμενους συναδέλφους.

Η Διευθύντρια, ο Σχολικός Σύμβουλος και οι διευθυντές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια,  αντικειμενικά τάχθηκαν εναντίον του κλάδου. Διαχωρίστηκαν από τη συλλογική προσπάθεια  να ακυρώσουμε στην πράξη την αξιολόγηση. Η επιλογή τους είναι ενσυνείδητη.

Δεν θα μας λυγίσουν.

Θα παραμείνουμε όρθιοι, αγωνιζόμενοι και ενωμένοι.

 

 

Την Πέμπτη 19-06-14, στο νέο κτήριο του 1ου Λυκείου, θα πραγματοποιηθεί το αντίστοιχο σεμινάριο για τους διευθυντές της Δευτεροβάθμιας. Όσοι μπορούνε, καλό είναι να  βρίσκονται μαζί με τους συναδέλφους καθηγητές, το πρωί της Πέμπτης 9:00΄, έξω από το χώρο των σεμιναρίων.

 

Καλό καλοκαίρι

και πάντα σε ετοιμότητα

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.