9ο Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ Εκπαιδευτικών Π.Ε Καρδίτσας

plastiras.jpg

800×600

Normal
0

false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

9ο  ενημερωτικό

Στο  συμβούλιο της 22-05-14, μας απασχόλησαν τα παρακάτω θέματα:

1.      Γενική Συνέλευση.

Με απόφαση του ΔΣ, ορίζεται η τακτική Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 04-06-14, στις 18.30΄, στο 5ο Δημοτικό Καρδίτσας (υπήρξε αίτηση για πρωινή άδεια, αλλά απορρίφθηκε από την Διεύθυνση), με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη:

·        Εκλογή Προεδρείου

·        Συζήτηση επί των θεμάτων της ΗΔ της ΔΟΕ  της 83ης ΓΣ

·        Ενημέρωση Αιρετών

·        Προτάσεις – Ψηφίσματα

Παράλληλα, μας απασχόλησε ως θέμα η διαδικασία τοποθέτησης των υπεράριθμων συναδέλφων. Σχετικά με αυτό, το ΔΣ θα έχει πρόταση  προς συζήτηση στη ΓΣ.

 

2.     Κεφαλονιά.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε και κατατέθηκε σε λογαριασμό του Συλλόγου Δασκάλων Κεφαλονιάς για τους σεισμοπαθείς, είναι 1294 ευρώ. Επίσης, αποφασίστηκε να ενισχυθεί μαθητής (σχολείου του Παλαμά) με το ποσό των 500 ευρώ, για μετάβαση στο εξωτερικό προς αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας.

 

3.     Παράσταση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 23-05-14, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ, συνάντηση των δύο Προεδρείων με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, για την δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων των μαθητών μας. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και θα σας ενημερώσουμε για τη λύση που θα δοθεί.

 

4.     Επιστολή Αγναντερού.

Μετά από συζήτηση, παίρνοντας υπόψη και το ισόπαλο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προηγούμενου ΔΣ, το θέμα της αποστολής ή μη, της επιστολής του Δημ. Σχ. Αγναντερού, θεωρείται λήξαν. Η επιστολή έχει δημοσιευθεί, αφού βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

 

5.     «Αυτοαξιολόγηση».

Ο κλάδος όλο αυτό το διάστημα έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση. Τόσο με το αρχικό κείμενο της ΔΟΕ με τις υπογραφές  (84% στο νομό μας, 93% πανελλαδικά) όσο και στα πρακτικά του συλλόγου, όπου από το σύνολο των Δημοτικών & Νηπιαγωγείων μόνο 3 σχολικές μονάδες στο νομό μας δήλωσαν εθελοντική συμμετοχή στην διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, αλλά και με τη συνολική στάση του κλάδου πανελλαδικά, οι συνάδελφοι πήραν θέση. Οι μαζικές δε Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξαν όχι μόνο τους προβληματισμούς και την ανησυχία των συναδέλφων αλλά την αντίθεσή τους στα σχέδια του Υπ. Παιδείας.

Η συμμετοχή στις ομάδες και η συμπλήρωση οποιασδήποτε φόρμας , έστω κι αν με τις απαντήσεις μας γίνεται μια αποδόμηση της όλης διαδικασίας, είναι  επί της ουσίας υποχώρηση από την αρχική στάση της αντίθεσης. Η κατάθεση οποιασδήποτε έκθεσης θα χρησιμοποιηθεί από το Υπ. Παιδείας για να νομιμοποιήσει την αξιολόγηση και να προωθήσει τα σχέδιά της. Έτσι, σύμφωνα και με την απόφαση της ΓΣ, π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε αποχή απ’ όλες τις διαδικασίες και αξιοποίηση των στάσεων εργασίας. Στο τέλος δεν καταθέτουμε κείμενο και ο σύλλογος διδασκόντων διατυπώνει την αντίθεσή του με την όλη διαδικασία. Σας επισυνάπτουμε σχέδιο πρακτικού.

Στην περίπτωση που οι ομάδες εργασίες και ο Σύλλογος διδασκόντων του  σχολείου αποφασίσουν να καταθέσουν προτάσεις τότε  καλούμε τους συναδέλφους να απαντήσουν με το κείμενο της ΔΟΕ, το οποίο και σας επισυνάπτουμε.

 

6.     Είσπραξη συνδρομής.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους που ανέλαβαν το ρόλο του συνδέσμου, να μεριμνήσουν για την είσπραξη της συνδρομής (η συνδρομή είναι 30 ευρώ και για τους ωρομίσθιους 15, όσοι έχουν πληρώσει την πρώτη δόση χρωστάνε το υπόλοιπο) και να μας ενημερώσουν, για να ετοιμάσουμε τις αποδείξεις.

 

7.     Σεμινάρια για την αξιολόγηση.

     Σας ενημερώνουμε, πως σύμφωνα με την ΔΟΕ, έχει προκηρυχτεί απεργία για τους διευθυντές και στάση εργασίας για τους υπόλοιπους, με ταυτόχρονο κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε περίπτωση που ανακοινωθεί σεμινάριο στελεχών για την «αξιολόγηση».

 

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε, πως τα ΔΣ είναι ανοιχτά και μπορεί ο/η κάθε συνάδελφος να τα παρακολουθήσει.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

 

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.