Ψήφισμα συμπαράστασης στις εργαζόμενες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, δομή με πολλαπλό έργο και προσφορά επί 22 συνεχή χρόνια στην περιοχή μας, αναγνωρισμένο σ’ όλη τη χώρα,  κινδυνεύει για πρώτη φορά να σταματήσει τη λειτουργία του. Απασχολεί 14 γυναίκες με πλήρες ωράριο και παρέχει υπηρεσίες σε γυναίκες, εργαζόμενες και μη, μέσα από τη λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τμήματος στήριξης της επιχειρηματικότητας και προώθησης της απασχόλησης, τμήματος στήριξης κακοποιημένων γυναικών και ευπαθών ομάδων που απειλούνται από τη διάκριση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα 14 στελέχη του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, διανύουν τον 9ο μήνα χωρίς να καταβάλλεται η μισθοδοσία τους. Συγκεκριμένα, τους οφείλεται η μισθοδοσία των 8 τελευταίων μηνών. Παρ’ όλα αυτά, με  αίσθημα ευθύνης και κατανοώντας την ανάγκη να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, διατήρησαν το φορέα σε πλήρη λειτουργία μέχρι σήμερα.

Στο προσεχές διάστημα πρόκειται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διότι παρά τις επανειλημμένες  προσπάθειές τους,  δεν δόθηκε καμία σαφής απάντηση για το πότε επιτέλους θα πληρωθούν.

Θεωρούμε ότι  σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία  η λειτουργία τέτοιων κέντρων για την γυναίκα, που λόγω του πολλαπλού κοινωνικού της ρόλου, πλήττεται σφοδρά από την πολιτική της άγριας λιτότητας.

Στεκόμαστε δίπλα στις απλήρωτες εργαζόμενες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους και αντιστεκόμαστε μαζί τους στη διάλυση των Δημόσιων δομών που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες.

Απαιτούμε, μαζί τους, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την δέσμευση της διατήρησης του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, ως απαραίτητης δομής για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στην περιοχή μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Uncategorized. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.