8ο Ενημερωτική ανακοίνωση του ΔΣ εκπ/κών Π.Ε Καρδίτσας.

8ο  ενημερωτικό

Χριστός Ανέστη και καλή δύναμη σε όλους.

Στο τακτικό συμβούλιο της 05-05-14, μας απασχόλησαν τα παρακάτω θέματα:

 

  • Πραγματοποιήθηκε η μεταφορά και εγκατάσταση των γραφείων του Συλλόγου, στο χώρο του 10ου Δημοτικού. Πλέον θα μας βρίσκετε στο νέο χώρο, διατηρώντας όμως το ίδιο νούμερο τηλεφώνου και τηλεομοιότυπου. Γι’ αυτή την εγκατάσταση ευχαριστούμε την Σχολική Επιτροπή ΠΕ που την ενέκρινε και φυσικά το σύλλογο διδασκόντων και τον διευθυντή του 10ου Δημ. που μας φιλοξενούν.

 

  • Επειδή διαπιστώνουμε μια εύλογα αυξημένη ανησυχία σχετικά με την εξέλιξη της «αυτοαξιολόγησης», η εκτίμηση του ΔΣ είναι πως, όπως αποφασίστηκε και στη ΓΣ, δυστυχώς, όχι μόνο η «αυτοαξιολόγηση», αλλά πολύ περισσότερο η «αξιολόγηση» που έρχεται, μαζί με όλα τα άλλα, συγχωνεύσεις, υπηρεσιακές μεταβολές, εργασιακά κλπ., δεν απαντιούνται  ούτε με στάσεις εργασίας, ούτε με ανάθεση αγώνων. Απαντιούνται μόνο με συλλογική ανυπακοή και διάθεση από όλους μας, για να αντιπαλέψουμε το «μαύρο μέτωπο» που έχουμε απέναντί μας. Αγώνες χωρίς κόστος δεν υπάρχουν. Ας το καταλάβουμε και ας το αναλάβουμε.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα των ομάδων εργασίας που έχουμε μπροστά μας, προτείνουμε, αναγκαστικά, το πλαίσιο της ΔΟΕ. Δηλαδή, να ορίσουν οι ομάδες 2 συγκεκριμένες ημέρες, καθώς και ώρα, για συνεδριάσεις (αυστηρά μέσα στο εργασιακό ωράριο), δίνοντας τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι στάσεις εργασίας που ήδη έχει προκηρύξει η ΔΟΕ, ώστε οι ομάδες να μην παραδώσουν κανένα κείμενο, σπάζοντας στην πράξη την όλη διαδικασία.. Πάντως, δεν χρειάζεται κανένας μας, ανεξάρτητα από τη θέση του, να υπερβάλει είτε σε προθυμότητα για την διεκπεραίωση της δουλειάς, είτε σε εξυπηρετήσεις στη σύγκλιση των ομάδων. Ελπίζουμε, η ΔΟΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων που θα καλύπτουν τον κλάδο.

  • Στο ΔΣ αναπτύχθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός σχετικά με τις υπεραριθμίες και τις τοποθετήσεις καθώς και με τα πιθανά ή μη κενά στο νομό μας. Το θέμα δεν έκλεισε. Φιλοδοξία μας είναι να καταλήξουμε σε μια βελτιωτική πρόταση, παίρνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Αν υπάρχουν προτάσεις καλοδεχούμενες.

 

  • Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα το νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής. Ως ΔΣ, έχουμε προβεί σε ένα σύντομο σχολιασμό μαζί με προτάσεις, που θα το βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου. Το έχουμε μάλιστα προωθήσει στο ΥΠΑΙΘ και στην ΔΟΕ.

 

  • Συνάδελφοι από το σχολείο του Αγναντερού, μας έστειλαν μια απαντητική επιστολή που αναφέρεται στο 7ο ενημερωτικό μας. Έχει αναρτηθεί καταρχάς στην ιστοσελίδα, αλλά επειδή ο προβληματισμός επ’ αυτής δεν έχει ολοκληρωθεί στο ΔΣ, θα το δούμε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.

 

  • Τέλος, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση εκδήλωσης, με αφορμή την Γενοκτονία των Ποντίων, την Κυριακή 11 Μαΐου, στις 11:15΄, στο Παυσίλυπο, με θέμα: «οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου», με ομιλητή τον καθηγητή Ιστορίας ΠΔΜ κ. Κων/νο Φωτιάδη. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει η προβολή της σχετικής τούρκικης ταινίας «Ρώτα την καρδιά σου».

Σας περιμένουμε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.