Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Θέμα : «Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας»

Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους του Νομού Καρδίτσας (δασκάλων και νηπιαγωγών), που την Παρασκευή 11,το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου, έχουν προσκληθεί για να συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια στελεχών εκπαίδευσης για την αξιολόγηση στο Υπουργείο Παιδείας, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τους καλούμε να βρεθούν δίπλα στους συναδέλφους τους, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και όχι μέσα σε αυτό. Η συμμετοχή στα σεμινάρια για μια αξιολόγηση που θα επαναφέρει τον “επιθεωρητισμό”, που θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση των σχολικών μας μονάδων, που θα καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας, που θα οδηγήσει σε απόλυση τους συναδέλφους μας, τους καθιστά συνυπεύθυνους.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας, κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (3 πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος) για την Παρασκευή 11 Απριλίου αξιοποιήσιμη μόνο από τους Σχολικούς Συμβούλους της περιοχής μας. Σε συνδυασμό με την 3ωρη στάση εργασίας που έχει προκυρήξει η ΔΟΕ (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος) διαμορφώνεται μία πλήρης απεργιακή μέρα αξιοποιήσιμη από τους Σχολικούς Συμβούλους της περιοχής μας ώστε να μην παραστούν στα σεμινάρια της ντροπής και να καλυφθούν από το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου μας για την απουσία τους από αυτά.

Την ύστατη στιγμή καλούμε, τους Σχολικούς Συμβούλους, να σταθούν στο ύψος των ιστορικών στιγμών για το δημόσιο σχολείο και να μην αναλάβουν το ρόλο του «πρόθυμου» αξιολογητή. Όσοι το πράξουν, αποφασίζουν εκούσια,  να βρεθούν απέναντι από τους έως τώρα συναδέλφους τους.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Uncategorized. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.